Ως εκ τούτου η απόφαση δικαιώνει τους κατοίκους της Κερατέας και απαγορεύει την εκτέλεση εργασιών στο χώρο του Οβριόκαστρου.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λεβαντής, τονίζει σε μήνυμά του: «Έχουμε την ελπίδα ότι το κράτος για μια φορά θα λειτουργήσει υπέρ του δικαίου των πολιτών και δεν θα επιβάλλει τετελεσμένες αποφάσεις.

Οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για τη ζωή τους και για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της περιοχής.

Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας και ζητούμε το σεβασμό και τη δικαίωσή μας από την Κυβέρνηση.

Ζητούμε ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσουν ολοσχερώς οι δυνάμεις καταστολής και τα μηχανήματα των εργολάβων και θα αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για να παραμείνει Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ του ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ χώρος Πολιτισμού και όχι σκουπιδιών!»

 

 

 Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής απαντά στο άρθρο

«Έκκληση για διάλογο στην Κερατέα»  της Ε.Καρανάση (Καθημερινή 25.02.2011).

 

Κυρία Καρανάση,

Τα στελέχη(;) του Υπουργείου Εσωτερικών που σας έδωσαν τις πληροφορίες ότι ο αγώνας της Κερατέας είναι μάταιος και ότι ζητήθηκε από τον Υπουργό να προσπαθήσουμε να κάμψουμε τις αντιδράσεις για την κατασκευή ΧΥΤΑ, μάλλον σε άλλο υπουργείο εργάζονται και σίγουρα είναι σε στενή επαφή με όσους προσπαθούν να μην βρεθεί λύση και να συνεχίζεται το αδιέξοδο με τις «δήθεν εργασίες που γίνονται στο Οβριόκαστρο» και την κατάληψη του δήμου μας από εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής (ένστολους και μη) εδώ και 77 ημέρες.

Κατηγορηματικά δηλώνω ότι ούτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ούτε θα μπορούσα να δεχθώ να συζητήσω και πολύ περισσότερο να αναλάβω τέτοιο ρόλο.

Στην χθεσινή (24.02.2011) συνάντησή μου, με τον Υπουργό ΕΣ.Α.Η.Δ. κ.  Γ. Ραγκούση, την Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Τ. Μπιρμπίλη και την Υφυπουργό ΕΣ.Α.Η.Δ κ. Θ. Τζάκρη εκθέσαμε τις θέσεις μας με σαφήνεια και απόλυτη ειλικρίνεια. Τονίσαμε ότι, από το 1997 πάγια θέση της Λαυρεωτικής είναι να διαχειριστεί τα δικά της απορρίμματα, μέσω του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής, σε χώρο εντός των ορίων της και με μέθοδο που θα επιλεγεί από εμάς. Η ίδια ειλικρινής διάθεση υπήρξε και από την πλευρά των Υπουργών με τους οποίους συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος και να δοθεί προτεραιότητα από όλες τις πλευρές στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Θα πρέπει, τέλος, να γνωρίζετε και εσείς όπως και οι ανώνυμοι κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών ότι o Δήμαρχος Λαυρεωτικής:

― είναι επί κεφαλής του δίκαιου αγώνα των κατοίκων, που μόνο μάταιος δεν είναι, όπως επιμένουν να τον χαρακτηρίζουν

― συμμετέχει στον αγώνα από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησε εδώ και 15 χρόνια, συνεχώς και με οποιαδήποτε ιδιότητα

― θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου εφόσον υπάρχει και η ελάχιστη ελπίδα ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τον δίκαιο αγώνα μας,

― θα αποσυρθεί από οποιαδήποτε διάλογο, αν εκτιμήσει ότι γίνεται μόνο για τα μάτια του κόσμου και ότι απλώς στοχεύει στην επιβολή τετελεσμένων.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. της Δευτέρας, εξήγησα στους συνομιλητές μου με σαφήνεια, ότι η σχετική συζήτηση θα αφόρα την ανάγκη για αποκλιμάκωση της έντασης, η οποία τονίσθηκε ότι είναι εύκολο να επιτευχθεί αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις στο σύνολό τους και τα μηχανήματα από την Κερατέα.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 246 guests και κανένα μέλος