ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

και ΕΠΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

αποφάσισε το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο

 

Ενημέρωση στις δημοτικές παρατάξεις, τους εκπροσώπους των Συλλόγων και φορέων, εθελοντών πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαρκοπούλου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σωτήρη Μεθενίτη και με την παρουσία του Διοικητή Π.Υ. Αρχιπύραρχου Αναστάσιου Βλάχου και το Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) που συνεδρίασε στις 17 Ιανουαρίου.

Η ενημέρωση αφορούσε το σχεδιασμό και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, έντονων χιονοπτώσεων και παγετού.

Κοινή διαπίστωση μετά τη γενική ενημέρωση, ήταν ότι πρέπει να γίνουν κάποιες επείγουσες ενέργειες προκειμένου να να μπορέσει ο Δήμος να αναδιοργανωθεί επιχειρησιακά και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων. Οι ενέργειες αυτές είναι:

1. Άμεση στελέχωση και λειτουργία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και να υπαχθεί οργανωτικά στο Γραφείο Δημάρχου. Υπεύθυνος ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Ρούσης με την εποπτεία και αρμοδιότητα στα θέματα Πολιτικής Προστασίας (Π.Π.) του Δήμου Μαρκοπούλου.

2. Έλεγχος εντός του μηνός Φεβρουαρίου 2011 των υλικών και εργαλείων που απαιτούνται σύμφωνα με το Μνημόνιο ενεργειών του Δήμου με φροντίδα του γραφείου Π.Π. και σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και το Τμήμα Προμηθειών.

3. Επανεργοποίηση της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου και ορισμός νέας ηγεσίας με απόφαση Δημάρχου.

4. Μέριμνα του Γραφείου Π.Π. και της νέας ηγεσίας της Εθελοντικής Ομάδας για τον εξοπλισμό των εθελοντών και τη συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες των όμορων δήμων.

5. Έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ρεμάτων, οδικού δικτύου, κοινόχρηστων χώρων και άλλων ευπαθών σημείων για ύπαρξη σκουπιδιών ή άλλων υλικών που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο δίκτυο ομβρίων της πόλης, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Άμεση απομάκρυνση των υλικών αυτών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος