Η κατάσταση στην Κερατέα είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν, συλλήψεις απλών πολιτών γιατί βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους, μακριά από το χώρο των συγκρούσεων. Συλλήψεις με βαρύτατες κατηγορίες χωρίς αιτιολογία και αφορμή.

Ο “πόλεμος” μεταξύ πολιτών και αστυνομίας έχει γίνει ιδιαίτερα οξύς, και εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων τονίζει «ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συγκρουσιακή κατάσταση της τοπικής κοινωνίας και των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο διότι υπονομεύεται η έννομη τάξη, αλλά και διότι η καθημερινή εξοντωτική απασχόληση 300 και πλέον αστυνομικών, αποβαίνει πέραν των άλλων εις βάρος της αστυνόμευσης του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, από τις οποίες ζητούνται ενισχύσεις.

Για την Ομοσπονδία μας αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα η επίλυση των όποιων προβλημάτων μέσω του διαλόγου και της πειθούς και όχι με τη χρήση βίας. Τονίσαμε δε ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, ελλοχεύουν κίνδυνοι, μη προβλέψιμοι, ενώ πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα των όποιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και όχι η εκ των προτέρων ετοιμασία για «πολεμικές αναμετρήσεις».

 

Συγκέντρωση Υπογραφών

 

Η νεολαία της Λαυρεωτικής πρωτοστατώντας συγκεντρώνει υπογραφές σε ανοιχτή επιστολή που απευθύνουν προς  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό,  τη Βουλή των Ελλήνων, και τους αρμόδιους Υπουργους, η οποία αφού καταγράφει το ιστορικό που βίωσαν και που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι αναφέρει μεταξύ άλλων:

 

...Ετσι, βρισκόμαστε και εμείς οι νέοι άνθρωποι άναυδοι μπροστά σε αυτόν τον κυκεώνα παρανομίας, βίας και κρατικής αυθαιρεσίας. Δεν είναι τυχαία η έκφραση που προέρχεται από κυβερνητικά χείλη, αναφερόμενη στις κρατικές επιλογές των τελευταίων ημερών: «κινούμαστε στα όρια της νομιμότητας».

 

Και όμως…αυτά τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Γιατί κάθε μέρα που περνάει το μέγεθος της κρατικής αυθαιρεσίας γίνεται ολοένα πιο ασφυκτικό και προκλητικά παντοδύναμο.

 

Η Δικαιοσύνη δυσκολεύεται να ορθώσει το ανάστημά της μπροστά στις επιταγές και τα συμφέροντα των λίγων, ενώ παρά την αρχική απόφαση για ταυτόχρονη απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) και των διαμαρτυρόμενων κατοίκων, μέσα σε μία ώρα η Πολιτεία επεμβαίνει και παράνομα επιστρέφει με τις δυνάμεις των Μ.Α.Τ.

.....

Σας καλούμε να αφουγκραστείτε την αγωνία των νέων ανθρώπων, όχι πλέον για το θέμα δημιουργίας Χ.Υ.Τ.Α στην περιοχή του Οβριοκάστρου Λαυρεωτικής, αλλά για την διασφάλιση μιας ευνομούμενης πολιτείας, με σεβασμό στον νόμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Ολόκληρη η επιστολή στο:

www.petitiononline.com/keratea/

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 guests και κανένα μέλος