Αθωωτική η απόφαση του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών για το Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή, το Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου και δύο υπαλλήλων της Νομαρχίας. Η κατηγορία; για μη νομιμότητα έκδοσης άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη ράμπα ανέλκυσης μικρών σκαφών (γλίστρα στις φωτογραφίες) στην παραλία της Κιτέζας 41,5χλμ της παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου.

Για το ίδιο έργο ο Δήμαρχος έχει άλλες δύο αθωωτικές αποφάσεις!!!

Συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου εκδικαζόταν η υπόθεση και διήρκησε δύο ημέρες (Παρασκευή και Δευτέρα), όπου αθωώθηκαν όλοι. Η μήνυση είχε γίνει από την εταιρία “Αττικός Ηλιος” που νέμεται κυριολεκτικά την παραλία των Καλυβίων με εξώφθαλμες περιβαλλοντικές τραγικές επιπτώσεις, με μπετόν αρμέ πισίνα μέσα στη θάλασσα με, με με... αλλά...

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 1999 όταν κατασκευάστηκε με νόμιμη άδεια που είχε εκδώσει ο τότε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής Μιχάλης Κυριακίδης. Το 2005 έγινε καταγγελία από την “Αττικός Ηλιος Α.Ε.” προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) για περιβαλλοντικές παραβάσεις στην κατασκευή του έργου, δηλαδή η “Αττικής Ηλιος” κατήγγειλε το Δήμο Καλυβίων ότι δεν είχε πάρει έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Για το λόγο αυτό (περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου), ο Δήμος απευθύνθηκε το 2006 στην αρμόδια Υπηρεσία (Περιφέρεια Αττικής) και στη συνέχεια, όπως γίνεται, ο φάκελος του έργου διαβιβάστηκε στη Νομαρχία.

Η Νομαρχία με τη σειρά της ενέκρινε την εφεξής αδειοδότηση του εργου, όχι αναδρομικά.

Η κατασκευή της ράμπας είναι νόμιμη από κάθε πλευρά, όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Δήμου.

 

Οι διώξεις του Δημάρχου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Παντελή Μαντωνανάκη είναι γνωστές εδώ και χρόνια, αφού ο Δήμαρχος έχει τάξει σκοπό του, οι παραλίες να λειτουργούν ελεύθερρες για τους Δημότες και τους πολίτες του Λεκανοπεδίου γενικότερα.

kouris-fillipou-eidisi2

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 guests και κανένα μέλος