Κατευθύνσεις προς ...ναυτιλομένους

 

― Τσιγάρο τέλος  ― Μουσική με ωράριο και άδεια

― Πινακίδες μετά από άδεια

― Κατάληψη κοινοχρήστου χώρου μετά από αίτηση και σχεδιάγραμμα

 

Συνάντηση με τους επιχειρηματίες της πόλης της Βούλας πραγματοποίησε ο δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κασιδόκωστας.synantisi-epaggelmaties

Τη συνάντηση προγραμμάτισε ο ίδιος ο Δήμαρχος για να έχει μια πρώτη συζήτηση με τους επιχειρηματίες, να πει τα δικά του, αλλά και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Ο Δήμαρχος αφού τόνισε ότι ο Δήμος θα αρχίσει να λειτουργεί από Αύγουστο, αφού ο “Καλλικράτης” ακόμη ψάχνεται... Δεν έχουν βγει ούτε σχετικές εγκύκλιοι, δεν έχουν δρομολογηθεί ουσιώδεις ενέργειες για να λειτουργήσει η διοικητική μεταρρύθμιση, που όπως αποδεικνύεται μόνο στο όνομα έμειναν οι εμπνευστές της.

«Ενας τρόπος υπάρχει να δούμε κάτι καλό. Η ίδια η κοινωνία, οι κάτοικοι να ενεργοποιηθούν· όχι ο Δήμος μόνο», τόνισε ο Δήμαρχος απευθυνόμενους στους επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Οι Δήμοι που έχουν πάρει δάνεια μπαίνουν σε επιτήρηση. Εσωτερικό ΔΝΤ δηλαδή.

Με πέντε λόγια δεν θα ‘μαστε αυτοδύναμοι. Κι αυτό δεν θα φταίει ο Δήμος που είχε τα λεφτάκια του, αλλά εκείνος που έπαιρνε δάνεια.

Δεν πρόκειται να πάρουμε χρήματα, αφού έχουμε δάνεια.

Θέλω να τα ξέρετε αυτά. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι ένας τρόπος υπάρχει. Η ίδια η κοινωνία, οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι· όχι ο Δήμος μόνο. Ετσι θα αλλάξει το κλίμα.

Η καλή πλευρά είναι ότι πιστεύω ότι θα νοικοκυρευτούμε.  Δικαιοσύνη για όλους.

 

Οπου δικαιούται ο Δήμος τα δικά του είναι δικά του, όπου ο πολίτης δικαιούται ο πολίτης. Ενώνονται και οι δύο μαζί για να γίνουμε καλύτεροι σε 2 χρόνια κι όχι σε 5.

Αντιμετωπίζετε ως επιχειρηματίες μια πάρα - πάρα πολύ δύσκολη εποχή.

Εγώ προεκλογικά είπα· δεν μπορείς να επιβαρύνεις άλλο τους πολίτες και είπα ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις.

Το πνεύμα μου είναι σήμερα να λειτουργήσουμε παρέα. Να κάνουμε μια κοινή συμφωνία, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον.

Κατ’ αρχήν δεν θα υπάρξει επιχειρηματίας στην πόλη που θα κάνει παρανομία.

Εγώ βλέπω στη Βάρη, υπάρχει ...Παναγία μου!

Ενα δάσος με πινακίδες. Ο κάθε επιχειρηματίας με δέκα πινακίδες. Δυσφημίζεστε έτσι.

Ολοι θα παίρνουν άδειες· Ο Δήμος θα σκέφτεται και τις δύσκολες καταστάσεις και θα κοιτάξει προς κάθε κατεύθυνση να βρει λύσεις.

Τα σύκα σύκα όμως και η σκάφη σκάφη.

Οσοι έχετε επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το Δήμο - σχεδόν όλες -

Θα ζητάτε κανονικά τί θέλετε να κάνετε, ό,τι ζητάτε θα το έχετε αλλά νόμιμα. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη θέση δική μου.kasidokostas-epaggelmaties

Ο ένας καταλαμβάνει μια ολόκληρη πλατεία και ο άλλος τίποτα. Γιατί αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Οποιος θέλει να κάνει παραπάνω θα κάνει την αίτησή του, θα κάνει το σχεδιάγραμμά του και θα παίρνει την άδειά του.

Ή θα κάνουμε έργο ή δεν θα κάνουμε.

― Δικαιοσύνη για όλους

― Νομιμότητα για όλους

― Ιση μεταχείριση για όλους

Τί πόλη θέλετε να κάνετε; Καμία πόλη δεν θα πάει μπροστά αν κοντραριστεί με την ίδια της την κοινωνία, κανένας επιχειρηματίας δεν θα προκόψει αν έρθει σε κόντρα με τον τόπο του.

Πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα. Πρέπει να καταλάβουμε τί σόι πόλη θέλουμε.

Θέλουμε μια πόλη που τα παιδιά μας θα ζουν ανθρώπινα, θα έχουμε ασφάλεια και ηρεμία. Εδώ είμαστε. Θα επιλέξουμε τους κανόνες, γιατί σήμερα είμαστε τουρλουμπούκι.

Αλλος αποδώ βαράει κι άλλος αποκεί δεν βαράει, στον έναν η Αστυνομία πάει, στον άλλον δεν πάει...

Τα λέω αυτά γιατί αντιλαμβάνεστε ότι εγώ θα προχωρήσω, κι από κει και πέρα όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει.

Αφού έβαλε τους “κανόνες” για μια άλλη διαχείριση της πόλης, ο Δήμαρχος έδωσε το λόγο στους επιχειρηματίες, για να ακούσει τα προβλήματά τους, που μάλλον δεν τα άκουσε, αφού οι επιχειρηματίες κατά το πλείστον έμειναν σιωπηλοί...

 

“Τσιγάρο κομένη·

όπου τασάκι και πρόστιμο”

 

Το κάπνισμα μέσα στα καταστήματα, ο δήμαρχος τόνισε ότι τελείωσε. Οποιος δεν το εφαρμόσει θα τρώει πρόστιμο και θα κλείνει...

Εξήγησε ότι μπορει να φτιάχνει ο επιχειρηματίας ειδικό χώρο που θα γράφει εδώ καπνίζεις. Ο νόμος λέει ότι αν έχει ειδικό σήμα του Δήμου για κάπνισμα, θα μπορει να καπνίζει. Κι όχι οι μισοί να καπνίζουν και οι άλλοι μισοί όχι. Θα περιφρουρήσουμε το νόμο χωρίς εξαιρέσεις. Εδώ δεν κάνουμε συμβιβασσμούς. Αν όλα τα μαγαζιά κρατήσουν την ιδια στάση δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

 

Η μουσική θα έχει ώρα

 

Η επιχείρηση που με τη μουσική της κρατάει άγρυπνη την πόλη δεν μπορεί να συνεχίσει, εξήγησε ο Δήμαρχος. Θα μπει ώρα· θα είναι 12 θα είναι 01 και θα είναι σεβαστη· θα ισχύει και για τα σπίτια.

Το Καλοκαίρι η κατάσταση είναι εφιαλτική, δεν μπορεί να συνεχιστει.

 

Πινακίδες με άδεια

 

― Δεν θα μπει πινακίδα από επιχειρηματία αν δεν πάρει άδεια από το Δήμο. Κι αυτοί που έχουν πινακίδα θα έρθουν στο Δήμο να πάρουν άδεια.

― Δεν θα καπνίζουν μέσα στα καταστήματα· αλλιώς η Δημοτική Αστυνομία θα κόβει πρόστιμα πολύ βαριά, αφού η αρμόδιότητα πέρασε στους Δήμους.

 

Ο επιχειρηματίας Γ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε σε ακίνητο που διαθέτει στη Λεωφ. Βουλιαγμένης και ενώ έχει άδεια με Υπουργική Απόφαση από το 1990, μετά δέκα χρόνια κρίθηκε παράνομος από το ΣτΕ και τον κλείσανε.

«Αυτή τη στιγμή όλη η περιουσία μας είναι στον αέρα.  Δεν μπορούμε να πουλήσουμε, δεν μπορούμε να νοικιάσουμε»...

 

«Εσείς έχετε μια ιδιαιτερη περίπτωση. Δεν το έλυσαν 30-40 χρόνια θα το λύσω εγώ; Οταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε· όχι τώρα», ήταν η απάντηση του Δημάρχου.

 

Την έλλειψη καθαριότητας της πλατειας, το φωτισμό της και τους χωρους στάθμευσης επεσήμανας επιχειρηματιες που εργάζονται στο χώρο.

Ο εκπρόσωπος της ταβέρνας “Αντώνης” ρώτησε για τη μουσική.

Ο Β. Μαριγώνης από το Φούρνο της Κάτω Βούλας, επεσήμανε το πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή, που αφήνουν όλοι τα αυτοκίνητά τους και πάνε Αθήνα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να σταθμεύσει ο καταναλωτής.

 

Ο αντιπρόσωπος της ΓΕΣΕΒΕ Βασίλης Σιαμέτης ζήτησε να σταματήσει το παραεμπόριο με τις Καντίνες, που λειτουργούν παράνομα· όχι τα νόμιμα.

 

Ο Πρόεδρος των Εστιατόρων Στέλιος Γκίκας, ανταπάτησε για τις ταμπέλες, ότι ο ίδιος ο Δήμος Βάρης είχε παρανομήσει που έχει γεμίσει τους δρόμους με τεράστιες πινακίδες.

 

Ο Δήμος Βαμβασάκης (αντιπρόεδρος Καταστηματαρχών Βούλας) αναφέρθηκε στις χρήσεις γης, που δεν μπορείς να ανοίξεις ένα ιατρείο με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις παράνομα στους χώρους τους.

«Ηρθατε μερικοί να λύσετε ένα πρόβλημα που έχει χωρίσει τη Βούλα στα δύο. Μπορεί να έχουν και οι δύο δίκηο, αλλά έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα», απάντησε ο Δήμαρχος.

Σ.Σ.: (κάνει τζιζ).

 

Αλλάζουν οι παραλίες

 

Σήμερα οι παραλίες δεν θέλουν κτίρια, θέλουν ελεύθερους χώρους μπροστά και καντίνες πίσω, παιδικά παιχνίδια για να μπορεί να απολαμβάνει ο κόσμος.

Ο Δήμος δεν μπορεί να τις διαχειριστεί· ξεχάστε το, ήταν τα λόγια του Δημάρχου στις ερωτήσεις για το πώς θα λειτουργήσουν οι παραλίες.

 

Νησίδα στη Βασ. Παύλου!

 

Κολωνάκια ως νησίδα στην Βασ. Παύλου, θα τοποθετήσει ο Δήμος για να λύσει το πρόβλημα της διπλαστάθμευσης στο κέντρο της Βούλας.

Δεν μπορούμε να το φανταστούμε· ένα είδος νησίδας στη Βασ. Παύλου! Ούτε τα σταθμευμένα στις νόμιμες λωρίδες δεν θα μπορούν να βγαίνουν!!

 

Η συνάντηση έκλεισε μένοντας στη συνεργασία ένθεν και ένθεν. Ο Δήμαρχος περιμένει προτάσεις των επιχειρηματιών για τα θέματα που έθιξαν και όχι μόνο. Επίσης ενημέρωσε ότι δέχεται κάθε ενδιαφερόμενο να συζητήσει μαζί του στο Δήμο για τα διάφορα θέματα.

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 320 guests και κανένα μέλος