Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Πατριωτική Αναγέννηση το τρίπτυχο του Μίκη Θεοδωράκη

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα "Ανήκομεν εις την Δύση" και να ενστερνιστούμε το δόγμα "Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».

«Η Δύση μας ταπείνωσε και μας οδήγησε να υπογράψουμε συμφωνίες που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

 

Πέρα από κάθε αναμενόμενο ήταν η επιτυχία που είχε η συγκέντρωση 17ης Ιανουαρίου 2011 της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο Rex, με την συνδιοργάνωση και παρουσία πολλών επιστημονικών φορέων.

 

Ενα νέο κλίμα ελπίδας για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας, γεννιέται με την μεγάλη παρουσία του κόσμου, αλλά και την γέννηση δεκάδων «Σπιθών» σ’ όλη την Ελλάδα.

Αειθαλής ο Μίκης Θεοδωράκης, κράτησε το ακροατήριο σε ένταση, με παρεμβάσεις με παροτρύνσεις για αλλαγή, αλλά και επισημάνσεις για τις ευθύνες των κυβερνώντων. «Να πάνε όλοι μέσα», «να πληρώσουν» και άλλα τέτοια.

Μίλησε για “Πατριωτική Αναγέννηση” για τις “μπίζνες στο Αιγαίο”, για το μισό Αιγαίο που χαρίσαμε στην Τουρκία, με την απειλή πολέμου από 12 σε 6 μίλια.

Ο Μίκης Θεοδωράκης  άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης σχολιάζοντας παράλληλα και τα θέματα του "μνημονίου και της πτώχευσης, του ΔΝΤ και της Ευρώπης των τραπεζών".

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στις δυνάμεις μας ώστε το οικονομικό μας πρόβλημα να λυθεί από εμάς τους ίδιους» είπε και πρότεινε τη δημιουργία ενός «ρεαλιστικού προγράμματος αξιοποίησης του δυναμικού της χώρας».

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν την παθητική στάση και να διεκδικήσουν τη χώρα τους.

«Δεν είστε ένοικοι ή παρίες στη χώρα. Είστε τα αφεντικά» είπε.

Σφοδρή ήταν η επίθεσή του και στο σύνολο του πολιτικού συστήματος διότι όπως είπε «συνέτεινε παθητικά ή ενεργητικά στην περιθωριοποίηση του ελληνικού λαού» και στηλίτευσε το ρόλο του Κοινοβουλίου, το οποίο ευθέως κατηγόρησε για κάλυψη παράνομων διαδικασιών με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας.

Σκληρή ήταν και η κριτική του για τις ελληνικές κυβερνήσεις στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εξέφρασε τους προβληματισμούς λέγοντας ότι καμία ελληνική κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση δεν μερίμνησε για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

 

«Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι το ΝΑΤΟ μας επέβαλε να μοιραστούμε το Αιγαίο με την Τουρκία;», αναρωτήθηκε και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς όπως είπε το Καστελόριζο κινδυνεύει να εξαιρεθεί της (ΑΟΖ) και να διεξάγεται ένας χορός εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων ευρώ «από αλλότρια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα δύο κράτη, χωρίς να ενημερώνονται οι λαοί, χωρίς να έχει ενημερωθεί καν η Βουλή των Ελλήνων».

»Το αποκορύφωμα του μυστηρίου κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες ελληνο-τουρκικές συνομιλίες... Γι’ αυτό είναι ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας απόρθητο φρούριο για να μπορέσουμε να ξαναπούμε “Μολών Λαβέ”» τόνισε ο ίδιος.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στις δυνάμεις μας ώστε το οικονομικό μας πρόβλημα να λυθεί από εμάς τους ίδιους» είπε και πρότεινε τη δημιουργία ενός «ρεαλιστικού προγράμματος αξιοποίησης του δυναμικού της χώρας».

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν την παθητική στάση και να διεκδικήσουν τη χώρα τους.

«Δεν είστε ένοικοι ή παρίες στη χώρα. Είστε τα αφεντικά» είπε.

Κάλεσε δε όλες και όλους με κοινό όραμα  για το μέλλον της Πατρίδας μας, να δημιουργήσουν τη δική τους «Σπίθα», σε κάθε γωνιά της χώρας μας, «...μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει».

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 επισκέπτες και κανένα μέλος