Την πρώτη επίσημη συνάντηση με φορείς του νέου Δήμου 3Β, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κασιδόκωστας με τους εκπροσώπους των σχολείων της Βούλας. Συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 11 Ιανουαρίου.

Γύρω από το Δήμαρχο οι Αντιδήμαρχοι Ηλέκτρα Τσιριγώτη, Δημήτρης Δαβάκης και Σπ. Πανάς.

Η συμμετοχή της εκπροσώπησης των σχολείων, θα λέγαμε ότι ήταν καθολική. Αναπτύχθηκε μία συζήτηση ζωντανή και ενδιαφέρουσα.

 

Τα θέματα που μονοπώλησαν θα λέγαμε τη συζήτηση ήταν

― το 3ο Γυμνάσιο που χάθηκε το οικόπεδο

― η έλλειψη αιθουσών

― η περιφρούρηση των σχολείων

― καθαριότητα

Ο Μαυραγάνης πρότεινε να γίνει μια επιτροπή άμεσα που θα καταγράψει αυτά που θα διεκδικήσουν με συγκεκριμένα μέτρα.

 

Η Μ. Μαυραγάνη αναφέρθηκε στο ακίνητο 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται στα όρια Βούλας - Βάρης, που είχε ονομάσει και ο τ. δήμαρχος Βάρης Παν. Καπετανέας σαν εναλλακτική λύση, όταν χάθηκε το οικόπεδο στη Βούλα.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Βούλα έχει πρόβλημα μελλοντικό. «Αν δεν δεσμεύσουμε ό,τι έχει απομείνει, το χάσαμε το παιχνίδι. Τα βραχώδη, όπου είναι, πρέπει να γίνει προσπάθεια να μείνουν».

 

Η Αντα Πίγκου εκπρόσωπος του 1ου Γυμνασίου, αναφέρθηκε σε προβλήματα εξωσχολικών στοιχείων, με κρούσματα που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται καθώς αυξάνονται και οι παραβατικές συμπεριφορές των παιδιών.

 

Τον προβληματισμό της ανάπτυξε η εκπρόσωπος  του 2ου Νηπιαγωγείου Σαμπατακάκη, το οποίο διαθέτει Τμήμα ένταξης παιδιών με ιδιαιτερότητες, χωρίς να διαθέτει την κατάλληλη αίθουσα γι’ αυτό το σκοπό. Ετσι το τμήμα λειτουργεί μαζί με το κλασσικό χωρίς να μπορεί να αποδώσει.

 

Ο εκπρόσωπος των παιδιών του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ζήτησε να συνεχίσει το κέντρο να λειτουργεί γιατί προσφέρει πολλά στα παιδιά, με τους ίδιους συνεργάτες.

 

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γ. Χρήστου αναφέρθηκε  στην έλλειψη καθαριότητας του σχολείου και στην προσθήκη 8 αιθουσών, προκειμένου να ανακουφιστούν τα τμήματα.

 

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε, επέρριψε ευθύνες για το ακίνητο που επρόκειτο να χτιστεί το 3ο Γυμνάσιο και χάθηκαν οι προθεσμίες, τονίζοντας ότι «όταν κάνεις σχολείο εξαντλείς όλα τα περιθώρια. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές».

 

«Θα δεσμεύσουμε οποιοδήποτε οικόπεδο που μπορεί να γίνει σχολείο. Δεν μας ενδιαφέρει ποιανού είναι και τι είναι. Πρέπει να προσφέρουμε κοινωνικά. Να δεσμευτούν, να είναι χώμα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος τονίζοντας την αναγκαιότητα των σχολικών αιθουσών, αλλά και την ανάσα που πρέπει να κρατήσει, ει δυνατόν, η πόλη με την τσιμεντοποίηση που έχει δεχθεί.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και κανένα μέλος