Όπως έχει καθιερωθεί και δια νόμου διασφαλιστεί, την πρώτη Κυριακή του έτους, που αναλαμβάνει εκάστη Δημοτική Αρχή, συνεδριάζει προκειμένου να αναδείξει το Προεδρείο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ετσι λοιπόν στις 2 Ιανουαρίου 2011, πρώτη Κυριακή του έτους, όλοι οι ΟΤΑ πραγματοποίησαν το πρώτο τους Δημοτικό Συμβούλιο.

Στους περισσότερους Δήμους κύλησαν χωρίς ...παρατράγουδα, ομαλά και με συναίνεση. Βέβαια, αν θελήσει κανείς να αναλύσει λεπτομερώς τις ψηφοφορίες ενός εκάστου Δήμου, μπορεί να βρει και κάποιες αντιθέσεις που υποκρύπτονται σε λανθάνουσα κατάσταση, αυτή τη στιγμή.

Εντύπωση έκανε για παράδειγμα στο Δήμο 3Β η μη πρόταση του Δημάρχου για πρόεδρο του “ενός εκ των χεριών του”, όπως ο ίδιος διετείνετο, Διονύση Κοντονή.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι στην πρώτη συνεδρίαση, προεδρεύει ο σύμβουλος που πήρε τους περισσότερους σταυρούς.

Αλλά ας τα πάρουμε αναλυτικά σε κάθε Δήμο.

 

 

Ορκωμοσία στο παρά πέντε στην Παλλήνη

Στο ...παρά πέντε πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δήμου Παλλήνης, στο δημαρχείο του Γέρακα που θα γίνει και dimos_pallinis_orkom2η έδρα του νέου Δήμου, αφού πραγματοποιήθηκε στην εκπνοή του χρόνου στις 5.30μ.μ. παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Παρ’ όλα αυτά η αίθουσα του Δημαρχείου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

 

Παρόντες πολλοί εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου της Ανατ. Αττικής και περιφερειακοί σύμβουλοι.

 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος στη σύντομη ομιλία του,  συνεχάρη όλους τους εκλεγμένους συμβούλους, και διαβεβαίωσε το κοινό ότι θα υπάρξει μία άψογη συνεργασία, για την επίλυση των προβλημάτων του νέου Δήμου. Ακόμη, υποσχέθηκε ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ακολούθησε δεξίωση.

 

 

Προεδρείο και Επιτροπές στο Δήμο Παλλήνης

Πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου και της Οικονομικης Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Παλλήνης με δηλώσεις αποχής από τις μειοψηφίες.

 

Πρόεδρος ο Αναστάσιος Μπουντουβάς

 

Η πρόταση του Δημάρχου ως προέδρου του Τάσου Μπουντουβά, βρήκε συνολική αποδοχή, θα λέγαμε αφού έλαβε 30 ψήφους από τις 33. Σημειωτέον ότι στο Δήμο κατέβηκαν πέντε συνδυασμοί. Ο Τάσος Μπουντουβάς, να θυμίσουμε, ότι ήταν ο πρώτος που τάχθηκε στο πλευρό του Αθ. Ζούτσου, όταν ήταν υποψήφιος και ο Ν. Εξαρχος.

Πρόεδρος εξελέγη λοιπόν ο Αναστάσιος Μπουντουβάς με 30 ψήφους

 

Αντιπρόεδρος ο Νεκτάριος Καλαντζής από την παράταξη του τ. δημάρχου Σπ. Κωνσταντά, με 28 ψήφους.

 

Γραμματέας ο Γεώργιος Μπουλμπασάκος, από την παράταξη της Οικολογικής Συνεργασίας, με 28 ψήφους.

 

Οικονομική Επιτροπή

 

Η Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από 8 μέλη (5 της πλειοψηφίας και 3 της μειοψηφίας και πρόεδρος είναι ο δήμαρχος. Ετσι μετά τις προτάσεις αμφοτέρων απαρτίζεται από:

Τακτικά μέλη: Αβαρκιώτης Φώτης, Μαντζώρος Ανδρέας, Λεστάκης Γιάννης, Κουνενάκη Ειρήνη, Παπανικολάου Κατερίνα και από τη μειοψηφία Κωνσταντάς Σπύρος, Κουτσικούρης Τριαντάφυλλος, Βίτσιος Αρης.

Αναπληρωματικά μέλη: Καραγιάννης Γρηγόρης, Ζινέλη Πόπη, Δημόπουλος Γιάννης, Λάκκος Παναγιώτης, Βελιώτης Δημήτρης

Το παράδοξο και ίσως όχι βάσει του Κώδικα είναι ότι τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι και Αντιδήμαρχοι. Ποιος θα ελέγχει ποιόν;

 

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

 

Προεδρεύει ο Δήμαρχος και αποτελείται από 8 μέλη.

Τακτικά μέλη: Λεβαντή Μαρία, Δρούγκας Στάυρος, Μπάκας Κώστας, Σταματίου Θόδωρος, Καρκούλιας Δημήτρης και από τις μειοψηφίες Βελιώτης Δημήτρης, Μήλας Κώστας, Λάκκος Παναγιώτης

Αναπληρωματικά μέλη: Λιακόπουλος Άγγελος, Μερτζάνος Γιώργος, Χειλά Πόπη  και από τη μειοψηφία Μερτύρης Παναγιώτης, Κουτσικούρης Τριαντάφυλλος.

 

Προεδρεία Δημοτικών Κοινοτήτων

 

Εξελέγησαν τα προεδρεία των Δημοτικών Κοινοτήτων που αποτελούν το νέο Δήμο Παλλήνης και η θητεία των οποίων είναι διετής. Ετσι:

Δημοτική Κοινότητα Ανθούσας αποτελείται από 5 μέλη.

Πρόεδρος: Μαλλής Παναγιώτης με 3 ψήφους

Αντιπρόεδρος: Μποζώνας Κωνσταντίνος

Δημοτική Κοινότητα Γέρακα: αποτελείται από 15 μέλη.

Πρόεδρος: Μαζίτσος Φώτης με 7 ψήφους

Αντιπρόεδρος: Λουκάκη Ιωάννα με 7 ψήφους

Δημοτική Κοινότητα Παλλήνης: αποτελείται από 11 μέλη.

Πρόεδρος: Ζέρβας Ιωάννης

Αντιπρόεδρος: Σμέρος Κωνσταντίνος

 

Αντιδήμαρχοι Παλλήνης

 

Πέντε οι Αντιδήμαρχοι στο νέο Δήμο Παλλήνης μετά το σχέδιο Καλλικράτης και της συνένωσης δύο δήμων (Γέρακα, Παλλήνης) και μίας κοινότητας (Ανθούσας).

Κρατώντας ισορροπίες και χωρίς διαχωρισμούς ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσος  όρισε αντιδημάρχους με αρμοδιότητες σε όλη την επικράτεια του νέου Δήμου και είναι:

Γρηγόρης Καραγιάννης (από Ανθούσα) με αρμοδιότητες το Σχέδιο Πόλης της Ανθούσας, και τη Συγκοινωνία όλου του Δήμου.

Ειρήνη Κουνενάκη (έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Παλλήνης) αναπληρώτρια Δημάρχου, αρμόδια Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Γιάννης Λεστάκης, (από Γέρακα) αρμόδιος περιβάλλοντος, καθαριότητας, πρασίνου και συντήρησης οδοστρωμάτων.

Ανδρέας Μαντζώρος  (από Γέρακα) αρμόδιος ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρο το Δήμο.

Κώστας Μπάκας (από Παλλήνη) αρμόδιος τμήματος Αλλοδαπών. Η θητεία των Αντιδημάρχων είναι διετής.

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος