Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νεοκλεγέντος δημοτικού συμβουλίου  για την εκλογή του Προεδρείου  και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στο Δήμο Σαρωνικού την  Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ευρεία συναίνεση χαρακτήρισε τις εκλογές και του Προεδρείου και των Επιτροπών. Παρόντες 26 σύμβουλοι. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε την απουσία ανάληψης θέσης ευθύνης και στο Προεδρείο και στις Επιτροπές της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χριστίνας Χριστοφάκη.

 

Προεδρείο

Πρόεδρος του Δ. Σ. ανεδείχθη η Μαρία Κόλλια, με 24 ψήφους. Αντιπρόεδρος η Αναστασία Τσιακάλου (του συνδυασμού της Χριστοφάκη - μείζονος μειοψηφίας) με 23 ψήφους

Γενικός γραμματέας ο Δημήτριος Σόφος (της ελάσσονος μειοψηφίας) με 25 ψήφους.

 

Οικονομική Επιτροπή

 

Τακτικά Μέλη:  Aθανασόπουλος Αλέξανδρος - Απόστολος, Δημητρίου Σπύρος, Μακροδημήτρης Σωτήριος, Μπούκης Κωνσταντίνος (της πλειοψηφίας) και Γκέραλης Σάββας, Καρακασίλης Κωνσταντίνος (της μειοψηφίας)

Αναπληρωματικά Μέλη:  Πέγκας Ανδρέας, Πρίφτη Αικατερίνη,  Σωφρόνης Γεώργιος  (της πλειοψηφίας) και

Γκίνης Σταμάτης  και Μπιθυμήτρης  Γεώργιος  (επικεφαλεις των δύο μειοψηφούντων συνδυασμών)

 

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

 

Τακτικά Μέλη: Ζεκάκος Ευάγγελος, Καραγιάννης Αθανάσιος, Κωνσταντέλος Ανδρέας, Λιοδακάκης Δημήτριος (της πλειοψηφίας) και Πουλόπουλος Νικόλαος του Ηλία,  Σαρρής Σοφοκλής (της μειοψηφίας)

 

Αναπληρωματικά Μέλη:  Αδάμης Μιχάλης, Δημητρίου Σπυρίδων, Περπερίδου Διονυσία - Γεωργία (της πλειοψηφίας) και Σόφος Δημήτριος, Βολάκος Νικόλαος (της μειοψηφίας και ο Βολάκος επικεφαλής συνδυασμού)

 

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους, τους ευχαρίστησε για το πνεύμα συναίνεσης που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και ευχήθηκε αυτό το κλίμα ενότητας και συνεργασίας να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του δημοτικού συμβουλίου για το καλό του τόπου.

 

Προεδρεία Δημοτικών Κοινοτήτων

 

Προεδρεία όμως εξέλεξαν και οι Δημοτικές Κοινότητες (Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο)· ο μεν πρόεδρος ανήκει σε όλες τις Κοινότητες στην πλειοψηφία, ενώ ο Αντιπρόεδρος πολλάκις στην μειοψηφία. Ισως να είναι από τους λίγους Δήμους που  ανέδειξαν αντιπροέδρους από τη μειοψηφία. Αυτό δείχνει όμως και την καλή πρόθεση του Δημάρχου για συναινετική διοίκηση. Ετσι:

 

Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου

Πρόεδρος: Εμμανουήλ Χαρίτος

Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Τροχίδης

 

Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων

Πρόεδρος: Γεράσιμος Κολαξής

Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Πρίφτης (μείζων μειοψηφία)

 

Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας

Πρόεδρος: Γεώργιος Λάμπρου

Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μακροδημήτρης

 

Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας

Πρόεδρος: Αικατερίνη Παπασταμέλου – Γκούμα

Αντιπρόεδρος: Ηλιάνα Παϊδούση (ελάσσων μειοψηφία)

 

Τοπική Κοινότητα Κουβαρά

Πρόεδρος: Ιωάννης Κίτσος

 

Και οι Αντιδήμαρχοι

 

Στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών  ο Δήμαρχος  Πέτρος Φιλίππου, ανακοίνωσε τα ονόματα των αντιδημάρχων που αναλαμβάνουν καθήκοντα για το έτος 2011, και είναι:

Εμμανουήλ Τσαλικίδης - Αναπληρωτής Δημάρχου (τ. πρόεδρος Παλαιάς Φώκαιας)

Γεώργιος Τζιβίλογλου (Ανάβυσσος)

Μιχάλης Αδάμης (Καλύβια)

Γεώργιος Σωφρόνης (Καλύβια)

Ανδρέας Πέγκας (τ. πρόεδρος Σαρωνίδας) και

Αικατερίνη Πρίφτη (Κουβαράς)

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 guests και κανένα μέλος