Οπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο, οι ποδηλατόδρομοι που ξεκίνησαν να στήνονται στη Βούλα, δημιουργούν τεράστια προβλήματα, χωρίς - σε καμιά περίπτωση - να προσφέρουν στην κίνηση και στο περιβάλλον. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις κατοίκων έρχονται μια σειρά αντιδράσεων από κατοίκους των οδών που διανοίγονται αλλά και από τους Εξωραϊστικούς Συλλόγους.
 
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Βούλας κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία στο Δήμο την οποία κοινοποιεί προς κάθε αρμόδιο, ζητώντας να διακόψει προσωρινά τα έργα, προκειμένου να ενημερωθούν με διαβούλευση (που δεν εγινε ποτέ) γιατί υπάρχουν αντιρρήσεις.
Επιστολή διαμαρτυρίας κατέθεσαν και άλλοι σύλλογοι και κάτοικοι της Βούλας για τον ποδηλατόδρομο. Τριάντα κάτοικοι υπογράφουν καθώς και οι Σύλλογοι  Εξοχή, Θέα, Θέμις, Πανόραμα, Πηγαδάκια, Πολιτεία και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας) και έχει πρωτοκολληθεί στα Δημαρχεία Βούλας και Βουλιαγμένης.  Τις παραθέτουμε και τις δύο ευθύς παρακάτω.
 
Σ.Σ.: Για το ίδιο περίπου θέμα “Ανάπλαση πρασίνου και ποδηλατόδρομοι” ο Δήμος Βάρης έχει προκαλέσει δύο διαβουλεύσεις, τις οποίες όχι μόνο προανήγγειλε στην εφημερίδα, αλλά μοίρασε και έντυπα στις “θιγόμενες” περιοχές, όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος Παν. Καπετανέας.
 
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΒΟΥΛΑΣ
Παπάγου 6, Βούλα-Τηλ. 210 8992237 - Φαξ 210-9658949
Βούλα, 2/12/2010
 
Προς: Δήμο Βούλας
(Δήμαρχο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικούς Συμβούλους)
 
Κοιν: Ενιαίο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
1) Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους
2) Νεοεκλεγέντα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Βούλας
 
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
 
Παρακαλούμε όπως διακοπούν προσωρινά οι εργασίες για την κατασκευή του ανωτέρω έργου,
- Επειδή δεν έχει γίνει ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης μας,
- Επειδή ανακύπτουν προβλήματα με τα όμβρια ύδατα, το πάρκινγκ, την προσπελασιμότητα, με ταυτόχρονη επικινδυνότητα τόσο για τους ποδηλάτες όσο και για τους πεζούς και
- Επειδή η μελέτη που θα εφαρμοστεί είναι τροποποιημένη χωρίς όμως να είναι και προσαρμοσμένη έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους ποδηλάτες ή/ και τους κατοίκους, αφού είναι αποσπασματική.
Ζητούμε λοιπόν την αναστολή, την αναθεώρηση και επικαιροποίηση της μελέτης προς όφελος του γενικού συνόλου των κατοίκων.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας.
Το έγγραφο των κατοίκων και αλλων συλλόγων, που κατέσαν στο Πρωτόκολο, γράφει μεταξύ άλλων:
 
Εγγραφο Κατοίκων και Συλλόγων
 
Είμαστε κάτοικοι ακινήτων επί των οδών από τις οποίες περνά ο  υπό διάνοιξη ποδηλατόδρομος.
Επειδή το εν λόγω έργο μας αφορά άμεσα, καθότι γίνεται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια  των κατοικιών μας, παρακαλούμε:
1. Να μας χορηγήσετε άμεσα επικυρωμένα αντίγραφα (α) των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και λοιπών οργάνων του Δήμου καθώς και όλων των εμπλεκόμενων για τον ποδηλατόδρομο φορέων (β) των μελετών και τοπογραφικών σχεδιαγραμμάτων καθώς και των εργολαβικών συμφωνιών ανάθεσης και κατασκευής του έργου (γ) κάθε άλλου εγγράφου και στοιχείου που αφορά το έργο.
2. Να μας ορίσετε, σε συνέχεια της χορήγησης των αιτουμένων,  ημερομηνία συνάντησης, κατά την οποία να μας ενημερώσετε για το έργο και να μας απαντήσετε στα σχετικά ερωτήματα, τα οποία μας έχουν γεννηθεί, καθότι αγνοούμε πλήρως τα του έργου αυτού και όλων γενικώς των παραμέτρων του, που μας επηρεάζουν.
Σας επισημαίνουμε ότι ουδεμία πληροφόρηση μας δόθηκε  για τον ποδηλατοδρόμο, εκπλαγήκαμε δε βρισκόμενοι προ των συνεργείων κατασκευής του. Για το λόγο αυτό εκφράζουμε τις σοβαρές μας επιφυλάξεις και ζητάμε την άμεση ανταπόκρισή σας στα ως άνω αιτήματά μας.
Για την κατάθεση του παρόντος και την παραλαβή των ζητουμένων εγγράφων και στοιχείων, ορίζουμε την εξ ημών κυρία Αργυρώ Χερουβείμ. Αναμένοντας κατεπειγόντως την ανταπόκριση σας,

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 guests και κανένα μέλος