Πρωτοβουλία για άτυπη, έστω, κοινή εμφάνιση και δράση των νέων δήμων της Ανατολικής Αττικής, ανέλαβε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Καλυβίων Θορικού. Ο λόγος είναι τα ιδιαίτερα κοινά, εν πολλοίς, προβλήματα, της Ανατ. Αττικής που είναι διαφορετικά ή αντιμετωπίζονται διαφορετικά, απ’ τις άλλες περιοχές της Αττικής.

Με την πρήταση-εισήγηση του Φιλίππου συμφώνησαν με τις τοποθετήσεις τους και οι άλλοι Δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι Κορωπίο Δημ. Κιούσης, Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης,  Ωρωπού Παύλος Οικονομόπουλος, Ραφήνας-Πικερμίου ο Γ. Χριστόπουλος καθώς και οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλο Χαρ. Δαμάσκος, Θαν. Αυγερινός και η “νεοσύλεκτη” σύμβουλος της πλειοψηφίς του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, Δέσποινα Αφεντούλη.

Αναφέρθηκαν κυρίως στα οικονομικά των νέων Δήμων που προβλέπονται χαλεπά, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι δεν πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν με επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των δημοτών.

Στη έλλειψη προσωπικού λόγω των απολύσεων των συμβασιούχων, στις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, το αποχετευτικό και τη διάθεση των απορριμμάτων.

Μετά την ορκομωσία τους θα υπάρξει νέα συνάντηση.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 guests και κανένα μέλος