Η ιστορία για δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στην Πάρνηθα με το “τραβηχτικό” όνομα Ακρόπολις-Τεχνόπολις! έχει απασχολήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο κατ’ επανάληψιν και είχε απορρίψει την επένδυση αυτή που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή με 100.000 τ.μ. κτίρια και όχι μόνο.

Με νέα απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στη διαφαινόμενη εκ νέου προώθηση της επένδυσης ΒΕΠΕ Ακρόπολις – Τεχνόπολης Α.Ε. στην περιοχή της Πάρνηθας, μέσω της παράτασης των περιβαλλοντικών όρων που είχαν εγκριθεί το 2004 και έληξαν το 2009.

Στην εισήγηση του ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στις διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις των προηγούμενων ετών με τις οποίες το Νομαρχιακό Συμβούλιο  ζητούσε να μην προωθηθεί στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας η ανέγερση κτιρίων 108.000 τετρ. μέτρων που θα επιβαρύνει υπέρμετρα μια περιοχή που έχει υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες από τις πυρκαγιές του 2007, 2009 και 2010.

Ο Αντινομάρχης Χ. Δαμάσκος, Πρόεδρος της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, τόνισε ότι κατά την εξέταση των περιβαλλοντικών όρων θα πρέπει να ληφθούν υπ΄ όψη:

― η μεγάλη πυρκαγιά στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας το 2007, η οποία κατέστρεψε πολύ μεγάλο μέρος δασικών εκτάσεων  και τμήμα του Εθνικού Δρυμού.

― οι επιπτώσεις από την καταστροφική πυρκαγιά του 2009 που αν και δεν έπληξε τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας επηρεάζει την ισορροπία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή

― η προσβασιμότητα στην εν λόγω περιοχή, διότι έχουν τροποποιηθεί τα πολεοδομικά και πληθυσμιακά της δεδομένα.

Επεσήμανε ακόμη ότι η Επιτροπή επαναδιατυπώνει την άποψη  ότι η οικοδόμηση της συγκεκριμένης περιοχής θα αλλοιώσει πλήρως την εικόνα του φυσικού περιβάλλοντος και θα έχει δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τέλος η θέσπιση χρήσης Τεχνολογικού Πάρκου είναι ασύμβατη με τον χαρακτήρα του ορεινού όγκου, το δασικό περιβάλλον και την επικρατούσα χρήση αναψυχής.

Μετά το διάλογο από τους  Νομαρχιακούς συμβούλους και εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη προωθούμενη διαδικασία και ζήτησαν δημόσια διαβούλευση για το θέμα, το Ν.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:

― να επαναβεβαιώσει της προηγούμενες αποφάσεις του για τη μη δημιουργία της ΒΕΠΕ Τεχνόπολης- Ακρόπολις στις υπώρειες της Πάρνηθας.

― Να εκφράσει την αντίθεση του στην διαδικασία με την οποία επιχειρείται να παραταθούν οι περιβαλλοντικοί όροι αντί να ξεκινήσει εξυπαρχής η διαδικασία, αφού έχουν αλλάξει επί το δυσμενέστερο τα περιβαλλοντικά δεδομένα της περιοχής.

Μετά την 1η Ιανουαρίου η Νομαρχία δεν θα υπάρχει. Στη θέση της προκύπτει μετά τις καλλικρατικές εκλογές ένα αντιπεριφερειακό τοπικό συμβούλιο.

Τον τελικό λόγο θα έχει ο Περιφερειάρχης με το συμβούλιο στο οποίο όμως θα εκπροσωπείται με οκτώ περίπου συμβούλους η Ανατ. Αττική σε ένα σύνολο περίπου εκατό! Πόσες αντιστάσεις να προβάλει και τι να επιτύχει.

Τυχαιο που έγινε όλη η Αττική μία περιφέρεια; Δεν νομίζω...

 

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος