Ο Σταμάτης Γκίνης, ένας άνθρωπος που ακτινοβολεί την αγάπη του για το χωριό του και τον τόπο του. Η σχέση του με τους δημότες απολύτως άμεση. Οση ώρα κουβεντιάζαμε δεχόταν τηλεφωνήματα για τα πιο απλό πράγματα από πολίτες και φρόντιζε άμεσα να τους εξυπηρετησει.

Τον βρήκαμε στο Κοινοτικό κατάστημα στον Κουβαρά, ψηλά στο αγνάντεμα με τα παραδοσιακά του σπίτια αλλά  και τα σύγχρονα που εποικίζεται συνεχώς, έτσι που πολύ σύντομα θα γίνει μια αστική περιοχή.

 

Η υποψηφιότητά του για το Δήμο Σαρωνικού προέκυψε, πιστεύουμε, απ’ αυτή την απλότητα και την ανιδιοτέλεια που προσδίδει ο χαρακτήρας του.

Είναι καθαρά αυτοδιοικητικός, ασχολείται δώδεκα χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλα του τα χρόνια με τα κοινά. Δηλώνει στρατιώτης.

Αυτό εκτίμησαν οι πολίτες και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που τον πλαισίωσαν και τον έθεσαν επικεφαλής του συνδυασμού “Σαρωνική Συμμαχία”.

 

 

Κύριε Γκίνη, πόσα χρόνια ασχολείστε με τα κοινά.

 

ginis_fotoΕγώ ζω στο χωριό Κουβαρά, συμμετείχα πάντα στα κοινά έξω από τα δημοτικά έδρανα. Εβλεπα όμως τις μεγάλες ελλείψεις, και πριν δώδεκα χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά. Ετσι βρέθηκα στα έδρανα της δημοτικής μειοψηφίας και σήμερα είμαι Κοινοτάρχης.

Μου αρέσει ο Κουβαράς, γιατί παραμένει χωριουδάκι, είναι ήσυχο και μένω με την οικογένειά μου εδώ.

 

Ποιο ήταν το έναυσμα;

Κοιταξτε, πάντα ήμουν παρών στα κοινά. Σε συλλόγους, σε φορεις· έβλεπα όμως ότι έλειπαν  βασικοί παραγοντες για να λειτουργησει μία κοινωνία: τα σχολεία, η αποχέτευση, οι δρομοι.

 

Ως Κοινοτάρχης είστε ικανοποιημένος με το έργο που εχετε κάνει μέχρι σήμερα;

 

Από την πρώτη ημέρα ασχολήθηκα με το γενικό Πολεοδομικό, γιατι χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Βρήκα ένα σχέδιο στο συρτάρι. Εκανα τις κτηματογραφήσεις, έχω κάνει όλες τις αναρτήσεις, εχει περάσει από ΣΧΟΠ είναι όλα έτοιμα. Τώρα ο Κουβαρας αποκτάει σχέδιο.

 

Αυτό είναι πολύ θετικό και εκ του αποτελέσματος δειχνει ότι το τρέξατε. Γιατι οι διαδικασίες στις εντάξεις είναι πάρα πολύ χρονοβόρες.

Πώς αποφασίσατε να διεκδικήσετε το μεγάλο πλέον Δήμο που δημιουργειται μετά τη συνένωση τους, το Δήμο Σαρωνικού. Εσείς στο βουνό και αυτοί στον κάμπο

 

Κοιτάξτε, ο Κουβαράς είναι ένα μικρό χωριό· διαθέτει 2.500 κατοίκους, αλλά οι Κουβαριώτες με τους Καλυβιώτες είμαστε μισοί μισοί.

Εχουμε σχέσεις αίματος με τα Καλύβια ενώ έχουμε εξ αγχιστείας σχέσεις με την Κερατέα.

Τα Καλύβια, ο Κουβαράς και η Κερατέα έχουν κοινά χαρακτηριστικά, με το γηγενές αρβανίτικο στοιχείο.

Δεν ειμαστε άγνωστοι ούτε ξένοι με το μεγάλο ιδιαίτερα Δήμο των Καλυβίων.

Η πρόκληση του “Καλλικράτη” ήταν εκείνη που μας ώθησε να βρεθούμε αυτοδιοικητικοί παράγοντες και απλοί δημότες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο, και μετά από διαβουλεύσεις να αποφασίσουμε να ηγηθώ του συνδυασμού “Σαρωνική Συμμαχία” τέλη Ιουλίου.

Ακολούθησε η τιμή που μου έγινε από τη Νέα Δημοκρατια να δηλώσει τη στήριξή της στο πρόσωπό μου τέλη Αυγούστου.

Ετσι ο Συνδυασμός μας “Σαρωνική Συμμαχία” είναι γεγονός και πάμε πάρα πολύ καλά. Πλαισιώνεται καθημερινά με έμπειρους αιρετούς, με νέους και άφθαρτους.

 

Ποιες είναι οι βασικές αρχές για το νέο Δήμο;

 

Η συνένωση των Δήμων Καλυβίων, Αναβύσσου, Φώκαιας, Σαρωνίδας και Κουβαρά δημιούργησε έναν Δήμο με μοναδικά χαρακτηριστικά. το εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο, την πολύ σημαντική ενδοχώρα, τη μεγάλη τουριστική και επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Είναι ένας Δήμος που στα όριά του εσωκλείονται περιοχές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και αειφορίας.

Στην καινούργια αυτή πραγματικότητα, καλούμαστε να καταστρώσουμε μαζί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Το σχέδιο αυτό θα ειστιάζεται στην χωροταξία και σε ένα σύνολο ακόμη ενεργειών και συντονισμό πεδίων δράσης όπως της πολεοδομίας, της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, της διαμόρφωσης και επέκτασης των συγκοινωνιακών δικτύων, της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλντος της θωράκισης της κοινωνικής συνοχής, της αντιμετώπισης των ιδιαίτερων προβλημάτων της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού ως κοινωνικά αγαθά που είναι.

Αυτή δεν ειναι μόνο δική μου φιλοσοφία, είναι όλων μας. Ωρίμασε η ώρα για τη δημιουργία ενός πόλου, μιας καθαρής ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης που αμφισβητεί καθεστωτικές  νοοτροπίες και κατεστημένα.

 

Εχετε να αντιμετωπίσετε, πολλούς συνδυασμούς και “μεγάλα” ονόματα.

Ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι συνδυασμοί, όσον αφορα τον αριθμό· γίνονται ακόμα ζυμώσεις. Οσο για τα “μεγάλα” ονόματα που είπατε για εμάς δεν υπάρχουν.

Και δεν θα εμπλακούμε σε αντιπαραθέσεις του τύπου της κας Χρ. Χριστοφάκη  με τον Πέτρο Φιλίππου. Εμεις είμαστε αντίθετοι σ’ αυτο και θα το αποδείξουμε με τις πολιτικές μας.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Σταμάτης Γκίνης γεννήθηκε το 1960 στον Κουβαρά του Νομού Αττικής. Γονείς του ο Γεώργιος και η Φωτεινή Γκίνη, το γένος Μητρογιάννη

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Κουβαρά και το Γυμνάσιο - Λύκειο του Μαρκοπούλου Μεσογείων.

 

Σπούδασε Οδοντοτεχνική στην Οδοντοτεχνική Σχολή Αθηνών (1979 – 1982).

 

Είναι απόφοιτος στο Τμήμα  Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών (1984 – 1987).

Μιλάει την Αγγλική γλώσσα.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος στο τμήμα Mάρκετινγκ της Διαφημιστικής Εταιρείας KBSAE (1987 - 1989), και στο τμήμα Mάρκετινγκ της Πολυεθνικής Εταιρείας Διανομών Κονσούμα ΑΕ (1989 - 1991).

 

Διατηρεί ένα από τα πιο γνωστά οδοντοτεχνικά εργαστήρια στο νομό Αττικής καθώς και μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών.

Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Ελεάννα Στεφανοπούλου και είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με συλλόγους σωματεία κοινωνικού ενδιαφέροντος στην περιοχή των Μεσογείων.

Μέλος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Λαυρεωτικής, Μέλος του Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών Αθηνών, Μέλος της Ομοσπονδίας Οδοντοτεχνιτών Ελλάδος, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης Κουβαρά και Μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΤΕΔΚΝΑ.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε και εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος στην κοινότητα Κουβαρά για πρώτη φορά το 1998.

 

Το 2002 επανεξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας, ως αρχηγός του Μειοψηφούντος Συνδιασμού.

Από τον Οκτώβριο του 2006 είναι Πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά (εκλεγμένος με το 72,05% των ψήφων), με ένα πλούσιο έργο στο ιστορικό του.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος