Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήσε η Βούλα την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, με τα προ ημερησίας θέματα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον (παρά το ότι ήταν έκτακτο με ένα μοναδικό θέμα) και την προεκλογική περίοδο να δηλώνει την παρουσία της, πιο έντονα από κάθε άλλη φορά.

 

Ανοχύρωτο το Κάμπινγκ

 

Το συμβούλιο ξεκίνησε με ένταση συζητώντας το θέμα του ανοίγματος της ακτής του Κάμπινγκ. Ακολούθησε διαμάχη για το ποιός είχε την ιδέα, ποιός την υλοποίησε, αν η Περιφέρεια απομάκρυνε τους αλλοδαπούς που είχανε βρει στέγη στα εγκαταλελειμένα κτίρια και άλλα τέτοια που αποσπούσαν τους ομιλιτές απ’ την ουσία του θέματος. Τα πνεύματα ήρθε να κατευνάσει ο Γρ. Κωνσταντέλλος ζητώντας να μην πέσουν στην παγίδα των εκλογών, που όλοι τείνουν και να αντιμετωπίσουν ομαδικά τέτοιου ίδιους ζητήματα.

 

Ανικανότητα καταγγέλλει ο Σωτηρόπουλος

 

Μείζον θέμα αποδείχθηκε η πυρασφάλεια του Δήμου. Μετά από επιστολή που έδωσε προς δημοσίευση ο Παν. Σωτηρόπουλος, η οποία κατηγορεί για διαφθορά το Δήμο γενικώς, για ανικανότητα επί της ουσιας, αφού ζητάει και την επέμβαση του εισαγγελέα(!), ο Αγγελος Αποστολάτος, του ζήτησε διευκρινίσεις. Ο Παν. Σωτηρόπουλος έκανε μία λεπτομερή και ιδιαίτερα αποκαλυπτική ενημέρωση την οποία  παραθέτουμε παρακάτω:

«Δεν κάηκε η δική μας πλευρά του Πευκωτού γιατί η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βούλας είχε φροντίσει να κλαδέψει 10.000 πεύκα και να αποψηλώσει όλη την περιοχή.

Ζητώ από τον Μάρτιο πυροφύλακες για την προστασία του δάσους, ζητώ χειριστές – οδηγούς για τα μηχανήματα του Δήμου. Δεν μου παρέχουν ούτε 1 οδηγό, ούτε 1 χειριστή και μου φέρνουν 3 πυροφύλακες να φυλάξουν την Τάσιανη και το Πανόραμα την 1η Αυγούστου.  Δηλαδή το τρίμηνο Μάιος – Ιούνιος – Ιούλιος, πήγε χωρίς να έχουμε πυροφύλαξη.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Βουλιαγμένης έχει 41, ο Δήμος Βάρης 18 και ο Δήμος Βούλας 3. Τι συμβαίνει εδώ;

Ζητώ τζάμια, να προστατεύσουμε τους πυροφύλακες που φυλούν πάνω στα Βουνά και τους λόφους από τον αέρα και τον ήλιο, τελειώνει πλέον η σεζόν, σε 10 μέρες σταματάνε οι πυροφύλακες κι ακόμα δεν τα έχουν φέρει.

Ζητάει λουκέτα ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας για τις μπάρες, δεν του δίνουνε, δεν του τα έχουνε δώσει ακόμα.

Στο μέσω της αντιπυρικής περιόδου, χωρίς να με ρωτήσουν, χωρίς καν να με ενημερώσουν, διαλύουν ένα πυροσβεστικό όχημα που λέγεται ότι είναι παράνομο, αλλά που λειτουργούσε 15 χρόνια στο Δήμο Βούλας και πετάνε στην κυριολεξία στα σκουπίδια ένα σύστημα δασοπυροσβέσεως που κάνει 35.000 ευρώ.

Μου αφαιρούν τον διακόπτη πάνω από τη Β’ πλαζ που είχαμε βάλει με απόφαση του Δ.Σ., ένα απορριμματοφόρο στην 1η είσοδο και ένα βυτιοφόρο στη 2η είσοδο, παίρνει φωτιά στο Πευκωτό, πάνε οι εθελοντές να πάρουν το αυτοκίνητο να σβήσουν τη φωτιά που ήταν πλησίον του σημείον πυρκαγιάς και βρίσκουμε χωρίς διακόπτη το πυροσβεστικό όχημα. Καταφέρνουμε βάζουμε μπροστά με μια πρόκα που βρήκαμε, και το πάμε στο χώρο καταστροφής και εκεί παραλίγο να καούμε και οι ίδιοι γιατί είχαν αφήσει το όχημα χωρίς πετρέλαιο λέγοντας ότι δεν έχουμε λεφτά για να βάλουμε. Αυτό έγινε στις 15 Αυγούστου.

Στις 24 Αυγούστου, μια εβδομάδα μετά, έχουμε 4άρι, δηλαδή συναγερμό για την προστασία του δάσους, δεν επιτρέπεται να ανέβει ούτε πεζός στο δάσος. Ανεβαίνουν λοιπόν κάποιοι πάνω με εντολή και πάνε και βγάζουνε τις μπαταρίες από το πυροσβεστικό αυτοκίνητο ακυρώνοντας την χρήση του. Και μου λέτε γιατί κάνω καταγγελία;»

 

Να επέμβει ο Εισαγγελέας

 

Ο Αγγ. Αποστολάτος απάντησε:  «εάν είναι σοβαρά αυτά που λέτε, και θέλω να πιστεύω ότι λέτε την αλήθεια, πείτε μας ποιοί;! Γιατί δεν το φέρατε στο Δ.Σ.; […]

Θα σας συγχαρώ δημόσια εάν καταθέσετε όλα αυτά που λέτε ενυπόγραφα στον εισαγγελέα».

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος