«Φίλες και Φίλοι συνδημότες,

 

Σας ενημερώνουμε ότι η χωματερή στην θέση «Ντούκα» έχει οριστικά κλείσει για τον Δήμο μας. Δεν λειτουργεί πλέον. Η όποια εναπόθεση σκουπιδιών, απορριμμάτων ή άλλων ογκωδών αντικειμένων εκεί, είναι παράνομη.

 

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία του χώρου, όπως περίφραξη, περιμετρικές ζώνες πυρασφάλειας, συνεχής φύλαξη και μόνιμη ύπαρξη χωματουργικών μηχανημάτων, υδροφόρας και πυροσβεστικών, μεταφορά εκατοντάδων τόνων χώματος και σκέπαση συνολικά του χώρου.

 

Έτσι και ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες αυταναφλέξεις, η οποιαδήποτε ενέργεια ή απόπειρα απόρριψης σκουπιδιών ή άχρηστων αντικειμένων από κατοίκους ή επιχειρήσεις συνιστά παραβατική συμπεριφορά και άκρως επικίνδυνη πράξη για το περιβάλλον και τη ζωή μας, η οποία τιμωρείται σύμφωνα με τον νόμο και τις Κανονιστικές διατάξεις του Δήμου.

 

Ο Δήμος Κρωπίας, πριν 4 χρόνια και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, διαβουλεύσεις και πιέσεις, κατάφερε την υπογραφή συμφωνίας με τον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν. Αττικής και πέτυχε την απομάκρυνση των οικιακών απορριμμάτων και την μεταφορά τους ημερησίως προς τον οργανωμένο χώρο Χ.Υ.Τ.Α Άνω Λιοσίων, επιλύοντας ένα απ’ τα  βασικά μας προβλήματα διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων.

 

Τίθεται πλέον οριστικός τερματισμός λειτουργίας μιας πράγματι ρυπογόνου εγκατάστασης, της χωματερής, η οποία επί 30 χρόνια και πλέον ήταν κυρίαρχο δημοτικό πρόβλημα. Αποτελούσε αιτία μόλυνσης, ρύπων στον αέρα και επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Η επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς απ’ τη χωματερή παραμένει ακόμη και σήμερα μετά την παύση λειτουργίας της και παρά τα μέτρα προστασίας, μεγάλη.

 

Φυσικά δεν είναι δυνατή η μεταφορά των ογκωδών απορριμμάτων των άχρηστων υλικών στον Χ.Υ.Τ.Α Άνω Λιοσίων, παρά μόνον των οικιακών και τούτων  με ελεγχόμενο το όριο ημερησίας ποσότητας, ποσότητα η οποία σαφώς είναι μικρότερη απ’ τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων της πόλης μας ιδιαίτερα κατά τους παραθεριστικούς μήνες και ημέρες.

 

Οργάνωση της υπηρεσίας

Ανακύκλωσης για μείωση του όγκου των απορριμμάτων

 

Βέβαια με την οργάνωση της υπηρεσίας Ανακύκλωσης και την εγκατάσταση επαρκούς αριθμού κάδων ανακυκλώσιμων υλικών, κατορθώνουμε να μειώνουμε συνεχώς και αισθητά τον όγκο των μεταφερομένων προς Άνω Λιόσια και να αυξάνουμε τα προς το εργοστάσιο της ανακύκλωσης.

Η περαιτέρω όμως επιτυχία στο πρόγραμμα της Ανακύκλωσης, προϋποθέτει ν αποκτήσει κάθε συμπολίτης μας την περιβαλλοντική συνείδηση και συνήθεια να ξεχωρίζει τα ανακυκλούμενα υλικά (αλουμίνιο, γυαλί, χαρτί) και να τα τοποθετεί στους ειδικούς κάδους.

 

Παράλληλα έχουμε  συνάψει συμβάσεις συνεργασίας για την εφαρμογή συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

 

Για τα ογκώδη αντικείμενα

Αγορά Λειοτεμαχιστή

 

Για το πρόβλημα των άλλων ογκωδών αντικειμένων, ξύλων, κλαδιών, μετάλλου κλπ, ο Δήμος προμηθεύτηκε πρόσφατα μηχάνημα λειοτεμαχιστή αξίας 1 εκ. €, η λειτουργία του οποίου στο αμέσως επόμενο διάστημα θα leiotemaxistisεπιφέρει την ικανοποιητική διαχείριση των ογκωδών και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εξαφάνιση των χώρων ανεξέλεγκτης απόρριψης και στην αισθητική εικόνα της πόλης και της υπαίθρου. Η αγορά του σπαστήρα-λειοτεμαχιστή μαζί με ρυμουλκό (τράκτορα) και ενός ειδικού βραχιονοφόρου φορτωτή κατέστη δυνατή με ένταξη της μελέτης του Δήμου σε εξ’ ολοκλήρου επιδοτούμενο πρόγραμμα και αφού ο Δήμος προέτρεψε την συμμετοχή 2 ακόμη όμορων Δήμων ( Παιανία-Μαρκόπουλο) όπως απαιτήθηκε.

 

Ήδη οι εργαζόμενοι του Δήμου εκπαιδεύονται στα καινούργια μηχανήματα τα οποία έχουν δυνατότητα να τεμαχίζουν και να κονιορτοποιούν κάθε ογκώδες και άχρηστο από ξύλα, κλαδιά, στρώματα, βαρέλια, καλώδια μέχρι και μεταλλικά υλικά αυτοκινήτων, ελαστικά, πλαστικά, υαλοπίνακες, λαμαρίνες και άλλα αδρανή υλικά οικοδομών.

 

Πέραν των προσπαθειών και της καμπάνιας του Δήμου η επιτυχία της Ανακύκλωσης εναπόκειται σε όλους εμάς τους κατοίκους αυτής της πόλης.  Η εξοικονόμηση φυσικών πόρων, ή μη κατασπάληση ενέργειας και η συνεπαγόμενη μείωση των ρύπων είναι πολύτιμα περιβαλλοντικά αποτελέσματα που κερδίζουμε από την ανακυκλωτική διαδικασία και οφείλονται στην συμπεριφορά του καθενός μας ξεχωριστά. Είναι οφέλη Ζωής για ολόκληρη την κοινωνία, την Πολιτεία, τον Άνθρωπο. Γι’ αυτό πράξατε από σήμερα κάτι περισσότερο για την Ανακύκλωση. Μπορούμε!

 

Για την οριστική επίλυση

του προβλήματος της χωματερής

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι για την οριστική επίλυση του προβλήματος της χωματερής και την αποκατάσταση του χώρου ο Δήμος έχει προχωρήσει σε σύνταξη μελέτης την οποία υπέβαλλε στην Περιφέρεια Αττικής για έγκριση και εξεύρεση προγράμματος χρηματοδότησης του έργου.

 

Φίλες και Φίλοι συνδημότες

 

Η εφαρμογή του προγράμματος μας στους τομείς της καθαριότητας, της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και του περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας και συνεπώς της συνέχισης και της αναβάθμισης όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είναι φιλόδοξη και  πολυέξοδη, εντάσσεται όμως στις δεσμεύσεις που εξαγγείλαμε, σ’ αυτά που υποσχεθήκαμε.

Είναι η υλοποίηση της φιλοσοφίας και του οράματος μας για ένα Κορωπί περιβαλλοντικής αποκατάστασης και αναγέννησης».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 guests και κανένα μέλος