Δύο ημέρες πάλευαν με τη φωτιά στη Βάρη (όρια Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης) πυροσβέστες και εθελοντές για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Ξεκίνησε από την οδό Καλαμάτας και Υπάτης στη Βάρη, πέρασε στην οδό Παναγούλη στη Βουλιαγμένη καίγοντας περίπου 40 στρέμματα πευκοδάσους και “έγλειψε” και μερικές κατοικίες.

Τη φωτιά είδε ο πυροφύλακας  από το λόφο του Μπαράκου. Κάηκε το πυροφυλάκειο στη Βουλιαγμένη, πάνω στο λόφο και είναι περίεργο πώς δεν είδε τη φωτιά ο πυροφύλακας της Βουλιαγμένης, εκτός και δεν υπήρχε εκείνη την ώρα εκεί.

Δύο ημέρες ρίχτηκαν στις φλόγες τριάντα προσβέστες με δέκα οχήματα, ένα ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη, τρία οχήματα της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας του Δήμου Βάρης με 15 εθελοντές δασοπυροσβέστες και μίας υδροφόρας του Δήμου καταφέρνοντας να ανακόψουν το δρόμο της φωτιάς και να τη σβήσουν.

Πολλά ακούγονται για τα αίτια. Ενδείξεις υπάρχουν για εμπρησμό.

 

Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου Βάρης επαγρυπνούν πάντα αλλά, ειδικά αυτή την περίοδο με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται ακόμη πιο εντατικά, ώστε να αποτρέψουν πυρκαγιές, που προκαλούνται από απροσεξία (ανθρώπινο λάθος), αλλά και εσκεμμένα προκειμένου να προστατέψουν και να υπερασπιστούν τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων και, βέβαια, το φυσικό περιβάλλον. Και το έδειξαν αυτό, αφού είναι η δεύτερη φωτιά που φουντώνει στην περιοχή και την προλαβαίνουν!

 

Ο Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας παρακολουθώντας από πάρα πολύ κοντά τις υπεράνθρωπος προσπάθειες των εθελοντών δασοπυροσβεστών του Δήμου Βάρης και, ειδικά, σ’ αυτή τη φωτιά με δήλωσή του, τους αποδίδει τα θερμότατά του συγχαρητήρια.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος