Την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουλίου, όπου ο τόπος καιγόταν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ο κόσμος βγήκε στο δρόμο και βρέθηκε στο υπαίθριο θέατρο της Παλαιάς Φώκαιας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του νέου συνδυασμού “Σαρωνικός Συνεργασία”. Μιας συνεργασίας, που πιστεύουμε, ότι θα δώσει και τη νίκη για τη δημιουργία του νέου Δήμου “Σαρωνικός” που περιλαμβάνει τα Καλύβια, τη Σαρωνίδα, την Παλαιά Φώκαια και τον Κουβαρά.

Στο Δήμο αυτό έχουμε την πρωτοπορία να κατέρχονται υποψήφιες δύο γυναίκες με διαφορετικούς συνδυασμούς, ενώ κατέρχεται και ο πρόεδρος του Κουβαρά Γκίνης.

Πολύς ο κόσμος, παρακολούθησε τις ομιλίες του Ανδρέα Πέγκα προέδρου της Σαρωνίδας και του Μανώλη Τσαλικίδη προέδρου της Παλαιάς Φώκαιας και τέλος του επικεφαλής του νέου συνδυασμού “Σαρωνικός Συνεργασία” και νυν Δημάρχου Καλυβίων Πέτρου Φιλίππου, ο οποίος έκλεισε και τη βραδιά.

Το αξιοσημείωτο, σ’ αυτό το συνασπισμό που δημιούργησε το νέο συνδυασμό, είναι η σύμπλευση διαφορετικών δυνάμεων και ιδεολογικών αντιλήψεων. Αυτό νομίζω τον κάνει ξεχωριστό και του δίνει προβάδισμα για νίκη.

filippou-1

Στην ομιλία του ο Πέτρος Φιλίππου, τόνισε τη σημερινή «δύσκολη πραγματικότητα αλλά και τις προκλήσεις  που  κομίζει  ο “Καλλικράτης”», και παρουσίασε τη δική τους απάντηση· τη συνάντηση συμπολιτών από την Ανάβυσσο, τα Καλύβια, τον Κουβαρά, τη Σαρωνίδα και την Παλαιά Φώκαια για μια συνεργασία  “στην αρχή του μέλλοντος για το νέο μας Δήμο, το Δήμο Σαρωνικού”.

 

«Προχωρήσαμε» είπε,  «στη δημιουργία της Δημοτικής Παράταξης “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη από τις οποίες θα αναδειχθεί η πρώτη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού» και διεκδικούμε την στήριξη σας».

Οι στόχοι μας

 

Συνεχίζοντας  σημείωσε πως «στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να αγωνιστούμε για το κοινό μας καλύτερο αύριο. Για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και ομορφότερο.

Εδώ εστιάζουμε όλες μας τις προσπάθειες, εδώ θα εξαντλήσουμε κάθε ικμάδα της πολύτιμης γνώσης μας και της μέχρι τώρα εμπειρίας μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Αλλωστε τον δρόμο της συνεργασίας και της συμβίωσης τον ξέρουμε.  Αυτόν τον  δρόμο τον διανύουμε χρόνια τώρα».

Αναφερόμενος στο τι πρεσβεύει ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» μεταξύ των άλλων  υπογράμμισε τα εξής:

«Η Δημοτική μας Παράταξη, «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι ένας καθαρά νέος, αυτοδιοικητικός, πολυσχιδής συνδυασμός πολιτών, που βγαίνει μέσα από τις ίδιες τις τοπικές μας κοινωνίες και είναι προσανατολισμένος στο αύριο και τους ανθρώπους του νέου μας δήμου του δήμου Σαρωνικού.

 

Ποιοι είμαστε στο “Σαρωνικός Συνεργασία”

 

Στους κόλπους του θα βρείτε συμπολίτες μας με βαθιά γνώση και πολύχρονη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μπορεί να φθείρονται από την καθημερινή προσπάθεια, αλλά δεν διαφθείρονται, με αγωνιστικές περγαμηνές για να γίνουν και να παραμείνουν βιώσιμες οι πόλεις μας, για να προστατευτεί το περιβάλλον, γιαfilippou-omilia να παραμείνουν δημόσιες και ελεύθερες για όλους τους πολίτες οι παραλίες μας, για να δημιουργηθούν σημαντικά έργα υποδομής στην περιοχή μας,

Θα βρείτε όμως και νέα πρόσωπα, ενεργούς πολίτες με φρεσκάδα, δημιουργική σκέψη, με γνώση και ικανότητες, με νέες ιδέες, κέφι και ενθουσιασμό και πάνω από όλα με αγάπη και διάθεση προσφοράς για τον τόπο μας, που μπορεί και πρέπει  να αποτελέσουν τη συνέχεια για το αύριο.

Θα βρείτε επίσης πολίτες που έχουν διακριθεί και αναγνωριστεί στο χώρο της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού.

Τη Δημοτική μας Παράταξη την αποτελούν εν γένει συμπολίτες μας που η δημόσια στάση τους και συμπεριφορά ενισχύουν και στηρίζουν την κοινωνία των πολιτών, την Τοπική Δημοκρατία.

Είναι ήδη μια έτοιμη ομάδα δουλειάς, που δίνει την υπόσχεση να εργαστεί με συνέπεια για το αύριο.

Ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι επίσης ένας συνδυασμός πολιτών  από όλους τους πολιτικούς χώρους  και όλες τις δημοτικές ενότητες, προσανατολισμένος  και αποφασισμένος να οδηγήσει το νέο Δήμο σε δρόμους δημιουργικούς, με σεβασμό  στις ιδιαιτερότητες, τις προτεραιότητες και τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε περιοχής μας.

 

Τι ΔΕΝ είναι ο “Σαρωνικός Συνεργασία”

 

Ο “Σαρωνικός Συνεργασία” δεν είναι ούτε κυβερνητική, ούτε κομματική παράταξη.

Εμείς ούτε κουβαλάμε, πολύ περισσότερο, ούτε επικαλούμαστε κυβερνητικές ταυτότητες, θέσεις  και περγαμηνές για να υποστηρίξουμε την ύπαρξή μας, την προσφορά μας, το όραμά μας.

Δεν επικαλούμαστε και πολύ περισσότερο δεν προβάλουμε τις κομματικές μας ταυτότητες για να σας «εξαναγκάσουμε» να πειθαρχήσετε σε οποιοδήποτε κομματικό καθήκον.

Δηλώνουμε τον απερίφραστο σεβασμό μας στα πολιτικά κόμματα και το Εθνικό Κοινοβούλιο.

Δηλώνουμε όμως απερίφραστα την αντίθεσή μας στην κομματικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δηλώνουμε αμετανόητοι εραστές της Τοπικής Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης της κοινωνίας των πολιτών.

Των πολιτών, που βρίσκουν λόγους και τρόπους να οραματιστούν και να εμπνευστούν, να συνεργαστούν για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο τους. Που συνέρχονται, συνδιαλέγονται, συναποφασίζουν και συμπράττουν για τον τόπο τους, με γνώμονα την καλυτέρευση της κοινής μας καθημερινότητας, την προώθηση της ήπιας ανάπτυξης, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της τοπικής δημοκρατίας».

 

Στη συνέχεια ο Πέτρος Φιλίππου παρουσίασε τις δέκα δεσμεύσεις  του συνδυασμού  απέναντι στους πολίτες, τις οποίες δημοσιεύσουμε σε επόμενη έκδοση.

 

Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και φίλους του συνδυασμού, και κάλεσε όποιον άλλον ήθελε να τους πλαισιώσει. “Είμαστε ανοιχτοί σε όλους”. τόνισε.

 

Της ομιλίας του Πέτρου Φιλίππου προηγήθηκαν οι δύο συνεργάτες του, νυν Κοινοτάρχες, της Σαρωνίδας Ανδρέας Πέγκας και της Π. Φώκαιας Μανώλης Τσαλικίδης, στιγμιότυπα των οποίων παρουσιάζουμε παρακάτω.

 

Ο Κοινοτάρχης Σαρωνίδας Αντρέας Πέγκας

 

Με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» υποχρεωθήκαμε οι πέντε οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνένωση και αποτελούμε τον ενιαίο Δήμο Σαρωνικού, με πάνω από 300 νέες αρμοδιότητες. Θα απαιτηθεί η έκδοση πάνω από 25 Νομοθετικών Διαταγμάτων και περισσότερων από 50 Υπουργικών Αποφάσεων.

Στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις προοπτικές και απαιτήσεις του Νέου Δήμου, συγκροτήσαμε το Συνδυασμό «Σαρωνικός – Συνεργασία», με αρχηγό τον Πέτρο Φιλίππου, με μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σ’ αυτούς που ρωτούν ποια είναι η πολιτική μας ταυτότητα, τους απαντούμε «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο Νέος Δήμος Σαρωνικού δεν αντέχει σε πειραματισμούς και κομματικές καταμετρήσεις. Χρειάζονται έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη. Γι αυτό ενωθήκαμε όλοι εμείς με τον Πέτρο Φιλίππου στο συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Ο Νέος Δήμος θέλει οργάνωση.

Εγώ ειδικότερα με τον Πέτρο Φιλίππου συνεργαζόμουν όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνος πάντα από τη θέση του Δημάρχου και εγώ από τις θέσεις του Διευθυντού Νομαρχίας.

 

Κλείνοντας ανακοίνωσε ότι «ο Παραλιακός Πεζόδρομος που κάνουμε στη Σαρωνίδα θα τον επεκτείνουμε ώστε να αποτελέσει τον ενωτικό κρίκο σε ολόκληρο το Δήμο Σαρωνικού».

 

Ο Κοινοτάρχης της Π. Φώκαιας  Μανώλης Τσαλικίδης

... Απόψε εδώ, συναντώνται οι πέντε μας πόλεις Καλύβια, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια.

Μια συνάντηση τόπων, ανθρώπων και ελπίδων, μια συνεργασία που σηματοδοτεί το ξεκίνημα, μιας νέας εποχής για τον τόπο μας. Το δήμο Σαρωνικού.

 

Πριν από περίπου 10 χρόνια ξεκινήσαμε στην πόλη μας μια κοινή προσπάθεια.  Οι εκλογές του 2002 μας έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερη όρεξη.

Το 2006 οι συμπολίτες μας, μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε, την αγάπη μας για την Παλαιά Φώκαια πράξη.

......

Σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια μετά, μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες της Παλαιάς Φώκαιας στα μάτια, έχοντας, είτε υλοποιήσει, είτε προγραμματίσει  ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματός μας.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά σε μια σειρά έργα που έγιναν και άλλα που έχουν δρομολογηθεί και θα γίνουν, όπως:

― η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Κοινότητας,

― το κλείσιμο  της παράνομης χωματερής μετά από 32 χρόνια λειτουργίας.

― Μισό εκατ. ευρώ  από ευρωπαϊκούς πόρους, για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και αξιοποίηση του χώρου, της παλιάς χωματερής.

―  2.500.000  για την ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου.

―  2.500.000 €  από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή δικτύου ομβρίων, που θα ξεκινήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Οι αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Καλλικράτης είναι μεγάλες και καθοριστικές.  Οφείλουμε όλοι μας, μέσα σ΄ αυτό το νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης και μέσα από το νέο μας Δήμο να συνεχίσουμε το έργο μας, να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας προσφέρονται, να λύσουμε τα προβλήματα.

... Το ζήτημα λοιπόν για εμάς, είναι η συνέχεια.

Η συνέχεια, τόσο σε επίπεδο έργων, όσο και σε επίπεδο ήθους, αξιοκρατίας, συνέπειας και διαφάνειας.

...

Και ο λόγος που βρισκόμαστε απόψε εδώ, δίπλα στον Πέτρο Φιλίππου, είναι, ότι η πολυετής παρουσία, εμπειρία και προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και το ήθος που έχει όλα αυτά τα χρόνια καταθέσει στην διαδρομή του, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι γι’ αυτή τη συνέχεια.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 298 guests και κανένα μέλος