Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, βρισκόμαστε πολύ κοντά στη δημιουργία ενός νέου Δημοτικού Συνδιασμού, που θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα των προοδευτικών δυνάμεων του Νέου Δήμου των 3Β.

Οπως όλα δείχνουν υποψήφιος Δήμαρχος  θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της Βούλας Γιάννης Σκουμπούρης, ο οποίος διαθέτει πολύ καλή γνώση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα θέματα περιβάλλοντος.

 

Ακόμη διαφαίνεται ότι ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος θα πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αφού έχει την προτίμηση και των τριών συντονιστικών επιτροπών και από τους 3 Δήμους (Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης). Πληροφορίες λένε ότι τον πρότεινε ομόφωνα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, προτάθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή και σε συζήτηση που έγινε σε κεντρικό επίπεδο, είχε και τη στήριξη των παρευρεθέντων βουλευτών.

Παράλληλα και ο Συνασπισμός της Βούλας, φαίνεται ότι κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους Οικολόγους, καθώς μεγάλο μέρος των προτάσεών του έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ίδιος, όπως δήλωσε σε άρθρο του την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα μας, η βασική διάκριση την οποία θα skoumpourisπρέπει να απαντήσει ο πολίτης είναι μεταξύ μιας προοδευτικής και μεταρρυθμιστικής πρότασης για την τοπική κοινωνία από τη μία πλευρά και μεταξύ μίας συντηρητικής στάσης από την άλλη, η οποία προσπαθεί να κρατήσει τα πράγματα ακίνητα και τα υπάρχοντα συμφέροντα ικανοποιημένα.

Βασικό χαρακτηριστικό της περιόδου που τελειώνει και των δυνάμεων και αντιλήψεων που την εξέφραζαν ήταν η βαρειά και κυρίαρχη παρουσία ενός πελατειακού, αναποτελεσματικού, γραφειοκρατικού, κεντρικού Κράτους,. Το Κράτος αυτό οφείλουμε όλοι να το αλλάξουμε, απελευθερώνοντας το πλήθος των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας μας. Το νέο Κράτος πρέπει να είναι κράτος στρατηγείο, με αποκεντρωμένες όλες τις τοπικές υποθέσεις στην Αυτοδιοίκηση.

Το πρόγραμμα Καλλικράτης αποτελεί κυρίως και πρωτευόντως μία προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Της αλλαγής της αντίληψης του Κράτους. Οι  νέοι Δήμοι που θα δημιουργηθούν σε έξη  μήνες, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται κυρίως από αυτή τη ριζικά μετασχηματιστική λειτουργία. Οι νέοι Δήμοι πρέπει να αποτελέσουν το πιο προχωρημένο στάδιο δημιουργικής αλλαγής του τοπικού Κράτους.

 

Ο Γιάννης Σκουμπούρης γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει εκπονήσει πολλές μελέτες και αναπτυξαικά σχέδια για Δήμους της χώρας και ασχολείται επαγγελματικά με εκπόνηση αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών μελετών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόγραμμα, στο οποίο να μην συμμετάσχει ο νέος Δήμος, προκειμένου να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις.

 

Μεταξύ των βασικών θέσεών του  είναι

― οι ελεύθερες παραλίες και η λειτουργία όλων των ακτών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με βάση κανόνες,

― η διατήρηση των χρήσεων γης,

― η ρύθμιση όσων ζητημάτων χρήσεων όπου δεν έχουν ρυθμιστεί (π.χ. στη Βάρη),

― η ενοποίηση των κατακερματισμένων πόλεων που ζούμε, μέσω υπογειοποιήσεων  μεγάλων οδικών αξόνων,

― η πράσινη και αειφόρος ανάπτυξη, ― η εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα του Δήμου,

― η άμεση υποστήριξη των σχολείων για εισαγωγή νέων τεχνολογιών, η  στήριξη του δημόσιου σχολείου, η εξυπηρέτηση όλων των πολιτών ανεξάρτητα και πέρα από κάθε πελατειακή λογική, τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας για όλες τις κοινωνικές ομάδες κ.ά.

Ο Γιάννης Σκουμπούρης είναι από εκείνους που υποστήριξε από την αρχή την αναγκαιότητα του προγράμματος Καλλικράτης και την όλη προσπάθεια μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από το Κεντρικό κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Θεωρείται βέβαιο, ότι η νέα αυτή  υποψηφιότητα,  θα δημιουργήσει ένα ενιαίο προοδευτικό μέτωπο, το οποίο έχει πιθανότητες να αγγίξει την τοπική κοινωνία.

Συν τοις άλλοις αποτελεί, σύμφωνα με αντικειμενικές εκτιμήσεις τον εγκυρότερο και ίσως τον μοναδικό πόλο συσπείρωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, στην περιοχή.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος