Μέσα σε μια συναινετική ατμόσφαιρα, συνεχίστηκε η Γενική Συνέλευση της «Αναγέννησης», που είχε ξεκινήσει πριν δεκαπέντε ημέρες και διεκόπη, προκειμένου η Συντονιστική Επιτροπή, να φέρει πρόταση για την ανάδειξη του  νέου υποψηφίου, που θα διεκδικήσει τη Δημοτική Αρχή στο Δήμο Κορωπίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

 

Η συμμετοχή, όχι ιδιαίτερα ικανοποιητική, σημεία των καιρών, και μουδιασμένοι οι συμμετέχοντες.

Ανακοινώθηκε από το προεδρείο, ο νέος υποψήφιος. Αριστείδης Γκίκας, οικονομολόγος.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Σ.Ε. είχε καταθέσει αίτηση υποψηφίου και ο Ιωνας Στεριώτης, τον οποίον όμως για κάποιους λόγους δεν αποδέχθηκε η Σ.Ε.

 

Ο Αριστείδης Γκίκας ανέβηκε στο πάνελ δίπλα στον νυν δήμαρχο Θ. Αθανασόπουλο και απευθύνθηκε στο κοινό που τον άκουσε με προσοχή.

 

«Αγαπητοί συμπολίτες,

 

gigas-athanasΗ  πατρίδα μας έχει περιέλθει στη δίνη της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της. Στην κοινωνία διαχέεται μελαγχολία και αποστροφή για την πολιτική  εξουσία καθώς οι πολίτες αισθάνονται χρεωμένοι, απογοητευμένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν. Η διαμορφωθείσα αρνητική ψυχολογία των πολιτών οδηγεί σε αδιέξοδο. Πιστεύω ότι μοιρολατρικές σκέψεις δεν ταιριάζουν στο λαό μας και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς να περιμένουμε παθητικά τη σωτηρία μας από το κράτος. Έχουμε υποχρέωση προς τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας, να θέσουμε αρχές που πρέπει να τηρήσουμε και στόχους που πρέπει να επιτύχουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής στην πόλη μας.

 

Ο Δήμος μας έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες και προκλήσεις για τη συμβίωση των δημοτών σε μια σύγχρονη ανθρώπινη πόλη. Για την αντιμετώπισή τους και την υλοποίηση του οράματος μας χρειάζεται η συνένωση όλων μας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια άσκησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών πολιτικών.

 

Ιστορικά η οικογένεια μου προσέφερε πολιτικό και κοινωνικό έργο στην πόλη μας. Ο συνονόματος παππούς μου τίμησε το λειτούργημα του ιατρού και του Προέδρου της τότε Κοινότητας Κορωπίου και ο πατέρας μου Ανδρέας δώρισε στο Δήμο μας  μέρος της περιουσίας του εις μνήμην του αειμνήστου πατέρα του και παππού μου. Έχω την πεποίθηση ότι οι σημερινές συνθήκες αναδεικνύουν την ανάγκη επιλογής Δημάρχου με τεχνογνωσία στη Διοίκηση. Η επαγγελματική μου εμπειρία σε θέσεις ευθύνης έχει αναδείξει την ικανότητα μου σε αυτόν τον τομέα. Συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που κληρονόμησα από τους προγόνους μου, στην παρούσα δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την πόλη μας εκτιμώ ότι πληρώ τις προϋποθέσεις να συνεισφέρω στα κοινά και να ανταποκριθώ με επιτυχία στις υποχρεώσεις της Δημαρχίας.

 

Στο πλαίσιο αυτών των ιδεών σας ανακοινώνω την πρόθεσή μου να ηγηθώ του υπερκομματικού ψηφοδελτίου της Αναγέννησης Κορωπίου για το κρίσιμο διάστημα της επόμενης θητείας, ώστε να εδραιωθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη του δήμου μας. Δεσμεύομαι ότι η υποψηφιότητά μου θα υπηρετήσει τις αξίες της Αναγέννησης, τη  διαφάνεια, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία, τη συλλογικότητα  και το σεβασμό της αντίθετης πολιτικής άποψης. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω τη συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε η Αναγέννηση από την ίδρυση της. Παρακολούθησα από κοντά τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία πέντε χρόνια και διαπίστωσα την πραγματοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων προς τους δημότες και την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων πολλών δεκαετιών με αποκορύφωμα την αξιοποίηση δωρεάς της οικογένειας μου μετά από 45 χρόνια γεγονός που έδρασε καταλυτικά στην απόφαση μου να υποβάλλω την παρούσα υποψηφιότητα.

Για τους λόγους αυτούς καλώ όλους τους πολιτικούς φορείς του κοινοβουλίου, τα Νομαρχιακά τους όργανα καθώς και τους βουλευτές και τους πολιτευτές της περιοχής να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα μου χωρίς κομματικές σκοπιμότητες με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συσπειρωθούν στον αγώνα μας για να διοικήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να καθοδηγήσουμε όλοι μαζί τη μοίρα του τόπου μας. Ας ενωθούμε λοιπόν με ότι καλύτερο διαθέτει η τοπική κοινωνία, ας δώσουμε στο εκλογικό σώμα την ευκαιρία άριστων επιλογών και ας υπηρετήσουμε όλοι στη συνέχεια την πόλη μας με εντιμότητα, συνέπεια και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

 

 

Στη συνέχεια μίλησε ο νυν Δήμαρχος Θ. Αθανασόπουλος   ο οποίος υποστήριξε την 8ετή θητεία των αιρετών  σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής. Κατηγόρησε την κατ’ επάγγελμα πολιτική τονίζοντας τις αγκυλώσεις που δημιουργεί.

Η πόλη του Κορωπίου, είπε, κέρδισε αυτή τη δεκαετία την δημοκρατία. Την προώθηση της παιδείας και της δημοκρατικής διαδικασίας, τονίζοντας ότι «κι αυτό που κάνουμε σήμερα είναι δημοκρατία, αθηναϊκή δημοκρατία».

Η ιδιαιτερότητα αυτής της τετραετίας που έρχεται είναι ότι ξεκινάει το στήσιμο της δομής του νέου Δήμου. Θα αλλάξουν αρμοδιότητες, εξήγησε και έφερε ένα παράδειγμα πολυνομίας.

Ο Δήμαρχος για να κάνει τη δουλειά του σήμερα έχει 5000 νόμους. Ο πρώτος ξεκινάει το 1914 με τον πρώτο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων,  γι’ αυτό δεν προχωράει τίποτα. Στην Τουρκία έχουν 12 νόμους για να ασκήσουν τη δικαιοδοσία τους οι Δήμαρχοι. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε, τόνισε.

 

 

Η αποδοχή του Αριστείδη Γκίκα έγινε με ανάταση της χειρός ομόφωνα από τα μέλη της Αναγέννησης, που αριθμούσαν περί τους εκατό.

Στη συνέχεια εξελέγη η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία έχει το βαρύ έργο της προετοιμασίας του συνδυασμού, έτσι που να τον προετοιμάσει για να διεκδικήσει νικηφόρα τις εκλογές.

 

Την «Αναγέννηση» εμείς τη γνωρίσαμε στα πρώτα της βήματα, πλαισιωμένη με νέους και φιλόδοξους ανθρώπους, έτοιμους να προσφέρουν για την πόλη τους.

Δούλεψαν όλοι μαζί «ένα μελίσσι». Τους είχα θαυμάσει και ακριβώς γι’ αυτό πέτυχαν, κάτι πρωτόγνωρο για τα μέχρι τότε δεδομένα, με τους μαυρογιαλούρους…

Κι αυτό ίσως ονόμασε ο Δήμαρχος, τη δημοκρατία που κέρδισε η πόλη.

 

Εμείς θα ευχηθούμε στο νέο υποψήφιο «καλό αγώνα», γιατί έχει έναν δύσκολο αγώνα μπροστά του.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 245 guests και κανένα μέλος