Την περασμένη Δευτέρα, η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού πλέον (Καλύβια, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Π. Φώκαια) Χριστίνα Χριστοφάκη-Παγκάλου, πραγματοποίησε προεκλογική ανοιχτή συζήτηση με θέμα την “Ανάπτυξη των συγκοινωνιών στο νέο Δήμο Σαρωνικού”. Η εκδήλωση έγινε στο ανοιχτό θέατρο της Παλαιάς Φώκαιας, στην παραλία.

Στο πάνελ ο Κακουλίδης, η Χρ. Χριστοφάκη, ο Ι. Αγγελόπουλος και ο Ν. Κουτσόγιωργας.

Συντόνιζε ο Κακουλίδης, ο οποίος έπαιξε αρκετά καλά “μπάλα”, με το μανατζάρισμα της υποψηφίας.

Ηταν μια καθαρά προεκλογική συνάντηση με πεντακάθαρο κομματικό μανδύα, αφού ο μεν Ι. Αγγελόπουλος (οικονομολόγος, συγκοινωνιολόγος) είναι μέλος του Δ.Σ. του ΗΛΠΑΠ, ο δε Ν. Κουτσόγιωργας (νομικός) άρτι τοποθετηθείς ως μέλος Δ.Σ. του ΟΑΣΑ.

Επίσης ο δήμαρχος Λαυρίου στο πάνελ, μίλησε για τους Δήμους  που πιθανόν να ενοποιηθούν, όπως πολλοί ήθελαν και οι 8(!).

«Χωρίς πρόγραμμα δεν έχεις πολιτικό στίγμα και χωρίς πολιτικό στίγμα δεν έχεις τίποτα», είπε ο Δ. Λουκάς γιατί το «40% παίζει ο δήμαρχος, γύρω στο 30 οι σύμβουλοι και το υπόλοιπο το καθορίζει το πρόγραμμα!»

Ετσι την επιβράβευσε που μοίραζε στο κόσμο εκείνη την ώρα το πρόγραμμά της για την ανάπτυξη των συγκοινωνιών.

Ο Αγγελόπουλος εξέθεσε στοιχεία για τις ελλείψεις των συγκοινωνιών, για την κακή εικόνα των “φορτωμένων” από κυκλοφορία δρόμων και τόνισε την αλλαγή του τοπίου της περιοχής, που από εξοχική έγινε αστική περιοχή.

 

Ενιαίος Μητροπολιτικός Φορέας Συγκοινωνιών Αττικής

 

“Οι αστικές συγκοινωνίες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά”, είπε, γι’ αυτό έγινε σύσκεψη με τα μέλη του ΟΑΣΑ και του ΚΤΕΛ. Μίλησε για δύο κυκλικές κυκλοφοριακές γραμμές,  μία αριστερόστροφη και μία δεξιόστροφη. Μπορώ να πω ότι επικεντρώθηκε στο θέμα.

Ο Ν. Κουτσόγιωργας (δεν γνωρίζω αν το όνομα παραπέμπει), μίλησε ωσάν να βρισκόταν μπροστά σε ένα ακροατήριο κυβερνητικό, όπου εξηγούσε το πρόγραμμά του για τις συγκοινωνίες.

“Θα έχετε ακούσει αυτές τις ημέρες ότι κάνουμε προσπάθεια να μειώσουμε τα ελλείματα. Σ’ αυτή την προσπάθεια βρήκαμε αρωγό την κα Χριστοφάκη”, τόνισε και προανήγγειλε “Ενιαίο Μητροπολιτικό Φορέα Συγκοινωνιών Αττικής”, λέγοντας ότι “θα τ’ ακούσατε από τον κ. Υπουργό αλλά και από τον κ. Ρέππα”.

“Στόχος οι συντονισμένες - σχεδιασμένες συγκοινωνίες. Αν δεν αντιμετωπίσουμε το θέμα συγκοινωνίας συνολικά για όλη την Αττική δεν μπορεί να γίνει κάτι”, τόνισε.

 

 

“Μακριά από κάθε κομματική σκοπιμότητα”!

 

Την 1η Σεπτεμβρίου θα έρθουμε με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, κατέληξε ο Ν. Κουτσόγιωργος, και  έως τις αρχές Νομεμβρίου θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου του Ενιαίου Μητροπολιτικού Φορέα Συγκοινωνιών Αττικής. Μακριά από κάθε κομματική σκοπιμότητα!

 

Να γελάσουμε ή να προβληματιστούμε!

 

Για κάποιο χρόνο, την εκδήλωση παρακολούθησαν και ο πρόεδρος Μανώλης Τσαλικίδης και ο Δήμαρχος Αναβύσσου Σ. Γκέραλης.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 guests και κανένα μέλος