Ζυμώσεις, συνεργασίες, ανακατατάξεις, φέρνουν εκπλήξεις στα δημοτικά δρώμενα, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου και των συνενώσεων με το σχέδιο “Καλλικράτης”.

 

Φαίνεται ότι στο νέο Δήμο Σαρωνικού, που προέκυψε από τη συνένωση των τεσσάρων (Καλύβια, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος και Π. Φώκαια) θα γίνει μεγάλη μάχη για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

filippou-dimarxos-kalibionΟ νυν δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, που έχει πολλες θητείες δημαρχίας στο ενεργητικό του, συσπειρώνει δυνάμεις γύρω του για έναν ακόμη εκλογικό γύρο.

Ο Κοινοτάρχης της Σαρωνίδας Ανδρέας Πέγκας, όπως και ο ίδιος μας επιβεβαίωσε, συμπράττει με τον Πέτρο Φιλίππου.pegas.029

 

Ο Ανδρέας Πέγκας, είναι απόφοιτος της Νομικής και της Παντείου και συνταξιούχους του Υπ. Εσωτερικών. Εχει μετεκπαιδευθεί σε θέματα Διοίκησης και Οργάνωσης, και επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός.  Εχει διατελέσει  Επαρχος Καλύμνου, Διευθυντής και σύμβουλος της Νομαρχίας, Αναπληρωτής Νομάρχης και τρεις φορές εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος.

Θεωρούμε ότι είναι «καλό χαρτί» και μπορεί να προσφέρει χρήσιμη εμπειρία στο νέο Δήμο.

 

Ακούγεται και η σύμπραξη του Κοινοτάρχη Παλαιάς Φώκαιας Μανώλη Τσαλικίδη, με τον Πέτρο Φιλίππου, αλλά δεν καταφέραμε να τον βρούμε για να το επιβεβαιώσει.

Ο Μανώλης Τσαλικίδης, έχει δείξει καλά στοιχεία, και τον έχουμε δει να παίρνει ορθές θέσεις στα ζητήματα της παραλίας.

 

Η Νικολέττα Καπερώνη έδωσε τίτλο  στο συνδυασμό της «είναι στο χέρι μας» και όπως μας είπε θα φτάσει μέχρι το «νήμα». Βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη και ανθρώπους καθαρούς, που να θέλουν να προσφέρουν.

 

Δεν έχουμε νέα από την Χριστοφάκη, αν και πολλά γράφονται στον ημερήσιο τύπο.

 

Δεν έχουμε νέα επίσης από τον δηλωμένο από το χειμώνα υποψήφιο Νίκο Βολάκο.

Η κάθοδος του Δημάρχου Αναβύσσου Σ. Γκέραλη, θεωρείται μάλλον τελειωμένη, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για την παράνομη καντίνα, για τα οικόπεδα που προσπάθησε να πουλήσει και άλλα που κατηγορείται από πολύ κόσμο. Θυελλώδη συνεδρίαση είχε προχθές Τετάρτη το Δ.Σ. Αναβύσσου για τα συγκεκριμένα οικόπεδα.

 

Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εκλογική αναμέτρηση.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο Δήμος Γέρακα-Παλλήνης που συνενώνονται σε έναν με κύριους διεκδικητές τους ήδη δημάρχους. Της μεν Παλλήνης τον Σπύρο Κωνσταντά, τρίτη 4ετία δήμαρχος, του δε Γέρακα τον Θαν. Ζούτσου.

Ο νέος υποψήφιος Ν. Εξαρχος συσπειρώνει δυνάμεις, αλλά όχι όπως θα περίμενε κανείς. Η ανακοίνωση σύμπραξης του Τάσου Μπουντουβά, συνδυασμού μειοψηφίας του Δήμου Παλλήνης σήμερα, με το συνδυασμό του Θ. Ζούτσου, δίνει άλλες διαστάσεις στις εξελίξεις.

 

Στο Μαρκόπουλο, ανοίγει ο δρόμος για νέους υποψήφιους, αφού ο νυν Δήμαρχος Φώτης Μαγουλάς, δηλώνει με ανακοίνωσή του ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα λοιπόν είναι δύο οι συνδυασμοί που διεκδικούν το Δήμο. Ο Σωτήρης Μεθενίτης και ο Α. Σουρμπάτης που σήμερα βρίσκονται και οι δύο επικεφαλείς συνδυασμών στα έδρανα της μειοψηφίας.

 

Η νέα κίνηση στο νέο Δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση Σπάτων – Αρτέμιδας, έκανε την πρώτη εναρκτήρια εκδήλωσή της στις 27/6 στην Αρτέμιδα.

Τη νέα κίνηση  με το όνομα «Νέα Πόλη» απαρτίζουν οι Θανάσης Μαργέτης, Χρήστος Μάρκου, Γιώργος Γκινοσάτης και Πέτρος Πουλάκης.

Το Θ. Μαργέτη και Χρήστος Μάρκου γνωρίσαμε ως Αντιδημάρχους του Δήμου Σπάτων με πλούσια δράση στον τομέα τους. Οι ανακατατάξεις, παραιτήσεις και παύσεις αντιδημάρχων στο Δήμο Σπάτων προοιώνιζαν την κίνηση από το χειμώνα. Ο Γιώργος Γκινοσάτης και ο Πέτρος Πουλάκης ήταν υποψήφιοι για το Δήμο Αρτέμιδας στις προηγούμενες εκλογές.

Στην εκδήλωση έθεσαν τις βάσεις και τις αρχές που θα διέπουν το συνδυασμό τους, για τώρα και για το μέλλον και υποσχέθηκαν ότι θα είναι μία Δημοτική κίνηση αυτόνομη χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα και χρίσματα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 703 guests και κανένα μέλος