Η κομματική επιλογή σε υποψηφίους Δημάρχους με το σχέδιο Καλλικράτης, ήδη έχει ξεκινήσει. Παρά το ότι διατείνονται ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να αναδείξουν χρίσματα, πίσω από το παραβάν γίνονται μεγάλες διεργασίες.

Στο νέο Δήμο που προέκυψε από τη συνένωση των τεσσάρων (Καλύβια, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Φώκαια), ερίζουν πολλοί νέοι υποψήφιοι εκτός από τον αυτοδιοικητικό πολλών ετών Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου.

Η Νικολέττα Καπερωνη, αναδείχθηκε στην Ανάβυσσο, όταν ανακίνησε την “κόπρο”, μέσα στα Δημοτικά δρώμενα της παρούσας δημοτικής αρχής και έχει δημιουργήσει μία καλή “μαγιά”. Ηδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά της και βρίσκεται στο στάδιο των επαφών με τους όμορους Δήμους.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, έχει αυτές τις ημέρες συναντήσεις με παράγοντες των άλλων Δήμων σε ανοιχτούς χώρους και θεωρείται φαβορί.

Η Χριστίνα Χριστοφάκη-Παγκάλου, άγνωστη στα δημοτικά δρώμενα,- ως οντότητα και όχι ως όνομα,- γνωστή ως σύζυγος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Πάγκαλου και κόρης παλιού αντιδημάρχου, έχει κοινοποιήσει την υποψηφιότητά της, δημιουργώντας ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια πανταχόθεν. Οι καιροί δύσκολοι, και ιδιαίτερα για πρόσωπα που εμπλέκονται - με κάθε τρόπο - στα κυβερνητικά και βουλευτικά έδρανα. Εξ’ ου και οι αντιδράσεις για το πρόσωπο της Χριστίνας.

Για την υποψηφιότητα της Χριστίνας λάβαμε επιστολή από το Γραφείο τύπου του Δήμου Καλυβίων, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω.

 

«Διαβάσαμε σε Κυριακάτικες εφημερίδες της 27ης Ιουνίου 2010, δημοσιεύματα  για την υποψήφια Δήμαρχο του νέου Δήμου Σαρωνικού κ. Χριστίνα Χριστοφάκη – Παγκάλου, την οποία γνωρίσαμε από τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της στο πλευρό του συζύγου της κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, που ουδόλως ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία και τους δημότες μας, και όχι από κάποια προγενέστερη δραστηριότητά της στα κοινά. Αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα πολλά προβλήματα στα οποία καλούνται να αντεπεξέλθουν καθημερινά, ενδιαφέρονται κυρίως για τη γνώση των τοπικών προβλημάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Οι αμετροεπείς αναφορές της κ. Χριστοφάκη για τη συνεισφορά της οικογένειάς της στην πόλη μας, ότι δηλαδή έφερε το σχολικό λεωφορείο, τη ΔΕΗ και το νερό στην περιοχή, προσβάλλουν τους δημότες Καλυβίων που έχουν κρίση και μνήμη και γνωρίζουν το έργο και τη δράση καθενός μας.

Δηλαδή τα Καλύβια και το Λαγονήσι ζούσαν στην εγκατάλειψη χωρίς φως και νερό; Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στο πολύ μακρινό παρελθόν για να βρει πότε ήρθε το σχολικό, το ρεύμα και το νερό στα Καλύβια, αξίζει ωστόσο να γνωρίζει κανείς τι γίνεται σήμερα.

Το κυριότερο όμως που συγκρατήσαμε από τα δημοσιεύματα και που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, είναι ότι την ώρα που σύσσωμοι οι πολίτες των Καλυβίων (2003 – 2005), νέοι και γέροι, όλοι μαζί αγωνιζόμασταν να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης της παραλίας μας στον ξενοδοχειακό όμιλο Μαντωνανάκη (παραχώρηση που έγινε από τον τότε υπουργό Τουρισμού κ. Άκη Τσοχατζόπουλο), και να παραμείνει δημόσια και ελεύθερη για όλους τους πολίτες και εισπράτταμε άπειρα δακρυγόνα και διώξεις για το λόγο αυτό, και είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση όλου του πολιτικού κόσμου, η εταιρεία ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ (οικογενειακή επιχείρηση της υποψηφίας) ήταν αυτή που εργαζόταν μεταξύ άλλων και έχτιζε μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του κ. Μαντωνανάκη που διεκδικεί την παραλία μας, και που ειρήσθω εν παρόδω, όπως πληροφορούμεθα, τώρα κάνει αγώνα δρόμου στις αρμόδιες υπηρεσίες για να καλύψει υπερβάσεις και αυθαίρετα.

Σας καλούμε όλους να αγνοήσετε την επιδειξιομανή προβολή και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του νέου δήμου Σαρωνικού».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος