Επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής του εκστρατείας έκανε ο δήμαρχος Βάρης και υποψήφιος για τις επερχόμενες εκλογές Παναγιώτης Καπετανέας.

Στην πλατεία Δήμα, στο εκλογικό κέντρο που πριν 33 χρόνια, άνοιξε οδοντιατρείο, κάνει μία νέα εκκίνηση για την κατάκτηση της Δημοτικής Αρχής του «Καλλικράτειου» Δήμου Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη.

Αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του στη Βάρη, ως νέος κάτοικος τότε, με μεγάλη συγκίνηση. Ρίζωσε στον τόπο, τον αγάπησε, γνώρισε φίλους και ασχολήθηκε με τα κοινά συμμετέχοντας σε όλες τις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, που «έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά» στερώντας από την οικογένεια τους, ή την ψυχαγωγία τους, αγωνίστηκαν για το κοινό καλό, γι’ αυτό και πέτυχαν πράγματα ως Δημοτική Αρχή.

Αναφέρθηκε στις αντικειμενικές δυσκολίες που συνάντησαν  σαν δημοτική αρχή και κατάφεραν να τις ξεπεράσουν με επιτυχία.

Προχώρησε σε έναν μακρύ απολογισμό έργου της 4ετίας που διανύει, που σε ορισμένα σημεία – όπως οι κατακτήσεις στα σχολεία – είναι εντυπωσιακός.

Στηρίχθηκαν – όπως είπε - κυρίως στις δικές τους δυνάμεις και σε έναν οικονομικοτεχνικό σχεδιασμό που τελικά τους δικαίωσε. Εσοδα δεν υπήρχαν όταν παρέλαβαν το δήμο, ενώ αντίθετα υπήρχαν ανοίγματα σε προμηθευτές και εργολάβους, που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα, τόνισε και συνέχισε:

Παρ’ όλα αυτά – και κόντρα στις προσταγές των καιρών – αναπτύξαμε πρώτα και κύρια την κοινωνική μέριμνα.

Εργα που πέτυχαν:

•         Λειτουργία δημοτικής – δωρεάν – συγκοινωνίας

•         Υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων – άποροι, άνεργοι, κλπ.

•         Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με ολοκληρωμένη λειτουργία από τον Δήμο.

•         Δημιουργία Καινούριας πτέρυγας φυσικοθεραπευτηρίου στο ΚΑΠΗ

•         Δημιουργία γραφείου ευρέσεως εργασίας στον Δήμο, με τοποθέτηση σε επιχειρήσεις της περιοχής πάνω από 100 άνεργους.

•         Αύξησε τον αριθμό των παιδιών στο βρεφονηπιακό σταθμό και παράλληλα μείωσαν τα τροφεία σε ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες. Ενα  ποσοστό παιδιών περίπου 20% δεν πληρώνουν τροφεία.

Η καθημερινότητα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη  ήταν το μεγάλο στοίχημά του, όπως είπε ο Δήμαρχος.

Οι υπηρεσίες και  εγώ προσωπικά είμαστε καθημερινά  και σε 24ωρη βάση στην υπηρεσία του δημότη.

Για πρώτη φορά οργανώσαμε  την ανακύκλωση στη πόλη μας με μεγάλο αριθμό ειδικών κάδων σε όλο το δήμο  με αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων κατά 1/3. Συλλέγουμε   περίπου 100 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών κάθε μήνα.

Δημιουργήσαμε δύο μεγάλα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης για την εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών.

Βέβαια τα έργα υποδομής είναι αυτά που μένουν και καθορίζουν το μέλλον της πόλης. Και ασφαλώς  δεν αφήσαμε πίσω τον τομέα αυτό. Πρέπει να σας πω ότι  η χρηματοδότηση ενός έργου – κυρίως έργων υποδομών - δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Καταφέραμε  να ενταχθούμε

•         Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Πράσινη ζωή στην πόλη –  ύψους 1,500.000 € το οποίο  άμεσα θα βγεί σε διαβούλευση και πιστεύω ότι θα  ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο

•         Στο πρόγραμμα Ευρυζωνικά Δίκτυα ύψους  70.000 € που έχει ήδη τελειώσει και οι δημότες μπορούν να έχουν δωρεάν ιντερνετ σε κεντρικά  σημεία της πόλης  και σε όλη τη παραλία της Βάρκιζας.

Εγκρίθηκε η ανέγερση του Δεύτερου Βρεφονηπιακού Σταθμού  Μηλαδέζας – ύψους 1.350.000 €  και ο τρίτος Βρεφονηπιακός  Σταθμός   στον Ασύρματο, ύψους 1.000.000 €

•         Κατασκευάζεται και σύντομα θα λειτουργήσει του τρίτο δημοτικό σχολείο Ασυρμάτου

Το φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, συμπληρώνεται με έργα προυπολογισμού 5.000.000 €, που αφορά στην κατασκευή 56 δρόμων σε όλο τον Δήμο και θα αλλάξει τελείως την εικόνα της πόλης.

Καταργήσαμε τον συνδετήριο δρόμο που θα υποβάθμιζε την περιοχή μας και αλλάξαμε τις  χρήσεις γης  από γενική προς αμιγή κατοικία.

Μειώσαμε  τους  συντελεστές  δόμησης και προτείναμε  την δημιουργία γραμμικού πάρκου,  ώστε να  αναδείξουμε την πόλη μας και να εξασφαλίσουμε τη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στον τομέα της παιδείας,

•         προχωρήσαμε στην παραχώρηση οικοπέδου για το ΕΠΑΛ του Δήμου μας, αφού απαιτήσαμε και πήραμε υποχρέωση από τον ιδιοκτήτη, ύψους 500.000 €.

•         Ιδρύσαμε το 2ο Λύκειο της Βάρης,

•         το νηπιαγωγείο Διλόφου

•         Το 3ο Γυμνάσιο Βάρης

•         και ολοκληρώνεται η κατασκευή του 3ου Δημοτικού Βάρης στον Ασύρματο

 

Στον τομέα του Πολιτισμού

Ξεκίνησαν οι εργασίες και πολύ γρήγορα η παραλία της Βάρκιζας θα κοσμείται από το κέντρο πολιτισμού και εικαστικών  που θα φιλοξενεί εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη περιοχή.

Στον τομέα του Αθλητισμού

 

•         Τελείωσε το κλειστό  Γυμναστήριο της Μηλαδέζας

•         Αναβαθμίστηκαν τα γήπεδα τένις  στη Βάρη το Δίλοφο και τη Βάρκιζα

•         Προχωράμε στη κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και μπητς-βόλευ στην Ανατολική παραλία της Βάκιζας

•         Για τέταρτη  συνεχή  χρονιά οργανώθηκε το καλοκαιρινό κάμπους  για τα παιδιά ένας  επιτυχημένος  θεσμός  για τη πόλη μας που εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς και προσφέρει ποιοτικές δραστηριότητες στα παιδιά.

Εθελοντισμός –Πυρασφάλεια

Για πρώτη φορά οργανώθηκε εθελοντική ομάδα που αριθμεί περίπου 100 συμπολίτες μας  πυρασφάλειας  και πυρόσβεσης  ενισχυμένη με τρία πυροσβεστικά οχήματα και  δύναμη 20 ανδρών ειδικά εκπαιδευμένων..

 

Θέλω εδώ να τονίσω  τα δύο ζωτικής σημασίας θέματα, για τον τόπο μας:

Το μεγάλο θέμα της ελεύθερης παραλίας της Βάρκιζας.

Ο δήμος Βάρης επιβλέπει και ελέγχει τη παραλία καταγγέλλοντας κάθε εκτροπή. Εξασφαλίσαμε από πέρυσι  στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας  και για πρώτη φορά στην ιστορία της Βάρης, τη δυνατότητα στους κατοίκους  της πόλης μας να χρησιμοποιούν  κάτω από ανθρώπινες συνθήκες  την ανατολική-ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας τοποθετώντας ομπρέλες, ντούζ, τουαλέτες, καθαρίζοντάς την  και ελέγχοντας συχνά τη ποιότητα του νερού. Παράλληλα εξασφαλίζουμε  κάθε χρόνο δωρεάν είσοδο για τους δημότες και στην οργανωμένη πλάζ.

Δεν σταματήσαμε ποτέ να Διεκδικούμε την ουσιαστική διοίκηση και διαχείριση της ανατολικής παραλίας  από τον Δήμο.

 

Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η υπόθεση του πεδινού οικισμού στο Χέρωμα της Βάρης.  Λύση για το Χέρωμα υπάρχει.

Εξαρτάται  δυστυχώς από την πολιτική βούληση των εκάστοτε κυβερνώντων.

 

Οι δομικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν αφορούν μόνο την ενοποίηση των τριών μεγάλων και ιστορικών δήμων. Αυτό ίσως να ήταν και μια απλή υπόθεση, αφού ζούμε στους ίδιους τόπους, με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες. Όμως πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ σημαντικότερο. Οι αρμοδιότητες που δίνονται στους δήμους, καθώς και οι υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες γιγαντώνονται. Δεν αρκεί πια η υπερτοπική - εθνική ή περιφερειακή – πολιτική βούληση, για την εφαρμογή των κοινωνικών και πολιτικών μέτρων που αφορούν άμεσα τον Πολίτη. Τώρα πια και οι ίδιοι οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να αναδείξουν την πολιτική τους – και φυσικά να την εφαρμόσουν – σε ότι αφορά την κοινωνική μέριμνα, την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 guests και κανένα μέλος