Ολοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει κάτι με την Β’ πλαζ. Αλλά τι;

Οι μισθωτές έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τη Νομαρχία, μετά την απόρριψη της απόφασης του Δ.Σ. που αφορούσε τις εργασίες στο χώρο και βρίσκονται με «τις μηχανές αναμμένες» για να ξεκινήσουν τα έργα.

 

Το μπαλάκι στους συμβούλους μηχανικούς

 

Ο Δήμαρχος πρότεινε να συσταθεί μια επιτροπή από τους μηχανικούς συμβούλους του Δήμου και να πάνε στην αυτοψία που θα κάνει η Πολεοδομία, για να έχουν δική τους γνώμη.

Η Ηλ. Τσιριγώτη, εξήγησε ότι έπρεπε το 2008, όταν ήρθαν οι Απολλώνιες Ακτές για αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας και νομιμοποίηση αυθαιρέτων, να προσφύγουν στα δικαστήρια και όχι να δώσουν την αναθεώρηση (147/08) με την  οποία ούτε λίγο ούτε πολύ νομιμοποιούνται σχεδόν όλες οι αυθαιρεσίες!!! Κοπές πλακών και δοκαριών (φέροντα οργανισμού), κομμένα τσέρκια και οπλισμοί, αλλαγές χρήσεων κλπ κλπ κλπ. Οι περισσότερες από τις αυθαιρεσίες αυτές αφορούν στατικά μέρη των κτισμάτων και επειδή γίνονται χωρίς πρόβλεψη και ουσιαστική μελέτη τραυματίζουν σοβαρότατα την φέρουσα ικανότητα των στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Διαπίστωσε δε, ότι ακόμη δεν έχουν σαφή άποψη στο τι θέλει το Δ.Σ. της Βούλας. «Θέλετε να περιέλθει η Α’ και Β’ πλαζ στο Δήμο; Ναι ή όχι; Γιατί αλλιώς κοροϊδευόμαστε», τόνισε.

Σήμερα, είπε, «θέλετε να βάλετε τους μηχανικούς συμβούλους να καταγγείλουν την πολεοδομία της Βούλας», πράγμα που παραδέχθηκε ο Δήμαρχος γιατί είπε: «Ναι, αυτός είναι ο σκοπός μου γιατί είπατε κι εσείς και ο Θανόπουλος ότι και ο κ. Προυσαλιάδης και η κ. Ηλιοπούλου παρανόμησαν».

Ο Π. Θανόπουλος διαμαρτυρήθηκε για τα λεγόμενα του Δημάρχου και εξήγησε ότι η Επιτροπή των μηχανικών είναι συμβουλευτική και δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις.

 

Σοβαρότατες καταγγελίες

 

Ο Αρης Δημακόπουλος – μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου που έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις της Β’ πλαζ τόνισε ότι είναι επικίνδυνες. «Από το 1996 το λέω. Εχουν κάνει παράνομες κατεδαφίσεις χωρίς άδεια γ’ αυτό. Στην αυτοψία του 2005 βρήκαμε τσέρκια κομμένα και καλυμμένα με γυψοσανίδες. Κόβανε και ράβανε και δεν θα παίρναμε είδηση αν δεν μας ειδοποιούσε κάποιος κάτοικος. Ετσι πήγαμε και κάναμε αυτοψία. Οι διατομές του κτιρίου έχουν μειωθεί κατά 40%. Κόβανε και ράβανε ό,τι θέλανε.

Αυτά έχουν πάει πολιτικοί μηχανικοί του Δήμου Βούλας, τα έχουν διαπιστώσει. Αλλά υπήρξε η εξής διχογνωμία: Αφού τα διαπιστώσουμε, αν τους δώσουμε άδεια αποκατάστασης επικινδύνων, αυτοί παράνομα, τώρα μιλάμε παίρνανε Υπουργοί, βουλευτές, μεγαλοπαράγοντες και με φοβερίζανε κιόλας.

Λοιπόν, αν τους δώσουμε άδεια αποκατάστασης επικινδύνων, αυτοί θα πάνε και στα παρακάτω μαγαζιά. Και είπαμε να μη δώσουμε άδεια επικινδύνων.  Τώρα αυτοί και με την αναθεώρηση που κάνουνε τα πάνε πακέτο όλα μαζί. Αποκατάσταση εργασιών και συνέχιση· όλα μαζί. Αυτό δεν γίνεται. Κάνεις αποκατάσταση εργασιών, γίνεται αυτοψία, τα ‘φτιαξες σωστά και προχωράς παρακάτω.

Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή δεν είναι αν μεγάλωσε 10 πόντους εδώ και εκεί. Αυτό είναι δευτερεύον. Πάνε και κοιμούνται τη νύχτα οικονομικοί μετανάστες. Αν γίνει ένας σεισμός 4 ρίχτερ θα πέσουν και θα τους πλακώσουν!!

Τα ξέρουν και οι μηχανικοί της Πολεοδομίας και οι ίδιοι οι μισθωτές.

 

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος, επεσήμανε ότι σήμερα ο Δήμος ζητάει να κερδίσει χρόνο και πρέπει να αποκόψουν την προσπάθεια που γίνεται για  τη Β’ πλαζ με την προεκλογική περίοδο.

Αναφέρθηκε στην πρόταση των Συλλόγων, που είχαν καταθέσει και διάβασε ο πρόεδρος· πρότεινε να την υιοθετήσουν.

Οι Σύλλογοι ζητούν, επειδή επίκειται να συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή τους, κατά της αναθεώρησης της άδειας, να συστήσουν στην Πολεοδομία την ολιγόμηνη αναστολή της άδειας.

 

Ο Αποστολάτος αναφέρθηκε στους επενδυτές τονίζοντας ότι ποτέ δεν ξεκίνησαν να κάνουν την επένδυση που έλεγαν, των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για καθαρισμό των υδάτων κλπ. Αναφέρθηκε ακόμη, στα μισθώματα που δεν εισπράττει - χρόνια - ο Δήμος και τα πρόστιμα από τις πολεοδομικές παραβάσεις.

 

Ο Γιάννης Σκουμπούρης επεσήμανε ότι πρέπει να σχεδιαστεί μια συνολική παρέμβαση για το παραλιακό μέτωπο και να δούμε τι μπορεί να γίνει στη Β’ πλαζ. Κατέθεσε δε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές σχεδόν στο σύνολό τους.

Στο μεταξύ οι Απολλώνιες Ακτές κατέθεσαν μήνυση κατά του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των προϊσταμένων της Πολεοδομίας Βούλας, Α. Προυσαλιάδη και Π. Ηλιοπούλου.

 

Αναμένεται το πόρισμα

Στα πλαίσια της αυτοψίας της Πολεοδομίας, μετά την εκ νέου καταγραφή των παλιών και νέων αυθαιρέτων κατασκευών, προτάθηκε η αποξήλωση των ενδύσεων γυψοσανίδας και η απομάκρυνση των πρόσθετων μεταλλικών κατασκευών ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Σημειωτέον δε ότι την ημέρα της αυτοψίας (24/6) δούλευαν σε οικοδομικές εργασίες μέσα στον χώρο χωρίς άδεια!!!!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 guests και κανένα μέλος