Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ - ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ υποψήφιος Δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Κάσδαγλης με κύριο σύνθημα «Θέλουμε ελεύθερες τις ακτές μας», προχώρησε στο ξήλωμα της περίφραξης που απέκλειε την πρόσβαση στη θάλασσα, μέσω του πρώην κάμπινγκ Βούλας, την περασμένη Κυριακή το πρωί.

Η πρωτοβουλία αυτή της “Νέας Πορείας - για ποιότητα ζωής” έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής.

Δεν μπορούμε να πούμε «πέσανε τα κάγκελα».

Μπορούμε να πούμε, άνοιξε μια κερκόπορτα!

kamping1Ετσι, την περασμένη Κυριακή 13 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του συνδυασμού «Νέα Πορεία για ποιότητα Ζωής», ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανδρέας Κάσδαγλης με εκπροσώπους και των άλλων συνδυασμών, Αγγ. Αποστολάτο και Γρ. Κωνσταντέλλο, παρόντος και του Δημάρχου Γ. Μάντεση και πολλών δημοτικών συμβούλων, συλλόγων και συμπολιτών προέβησαν με τη χρήση και προωθητήρα στο ξήλωμα του μεταλλικού φράγματος του παλαιού, εν αδρανεία πλέον, κάμπινγκ.

Πρόκειται για το γνωστό χώρο στην παραλία της Βούλας, που βρίσκεται μεταξύ του Α’ αλιπέδου (πλαζ) που έχει μισθωθεί από την ΕΤΑ στις «Απολλώνιες Ακτές», και του ΠΙΚΠΑ (ΚΑΑΠ Βούλας). Αναφερόμαστε σ’ ένα από τα ομορφότερα τμήματα αμμώδους ακτής που εκτείνεται μέσα από ένα εγκαταλελειμένο  περιβάλλον πρασίνου, μέχρι την παραλιακή λεωφόρο.

Επιπροσθέτως, πλην της συμβολικής κοπής αρχικά του πλέγματος από τους αρχηγούς των συνδυασμών και την εν συνεχεία κατακρήμνισή του από τον προωθητήρα, έγινε και ένας αρχικός καθαρισμός του χώρου με ειδικά μηχανήματα.

Το όλο εγχείρημα έγινε με τη διακριτική παρουσία αστυνομικού οχήματος. Δεν υπήρξαν – ευτυχώς – αντιδράσεις κάποιου κρατικού ή ιδιωτικού φορέα.

Παρέστη ακόμη και ο ανεξάρτητος βουλευτής της περιφέρειας Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος, οφείλουμε να επισημάνουνε, συμπαρίσταται πάντοτε στους διεκδικητικούς αγώνες των κατοίκων και των φορέων της εκλογικής του περιφέρειας.

kampig3Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Κάσδαγλης, που είχε και την πρωτοβουλία, όπως αναφέρθηκε ήδη, με κύριο σύνθημα «Θέλουμε ελεύθερες τις ακτές μας. Η σιωπή είναι πλέον συνενοχή» στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η σημερινή μας πρωτοβουλία αποτελεί την κατακλείδα μιας σειράς ενεργειών που έχουν σαν σκοπό την επαναλειτουργία του χώρου του CAMPING προς όφελος του λαού.

Φτάσαμε ως εδώ:

Επειδή ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός δεν συνιστά μόνο ηχηρή άρνηση, αλλά πρωτίστως κραυγαλέα περιφρόνηση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Επειδή η αδιαφορία δηλώνει με αλαζονική θρασύτητα την πρόθεση κάποιων να ευτελίσουν τη δημόσια περιουσία με άδηλους, αλλά προφανείς σκοπούς να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά επιχειρησιακά σχέδια.

Επειδή η παραμονή του χώρου αναξιοποίητου στερεί τους πολίτες από το φυσικό τους δικαίωμα στην πρόσβαση στην θάλασσα και στην θερινή διασκέδαση.

Επειδή η σιωπή μας είναι πλέον συνενοχή.

Επειδή θα πρέπει να μπορούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση των παιδιών μας ‘’ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;’

Επειδή η εκμετάλλευση του χώρου, περίπου 70 στρεμμάτων, από το Δήμο είναι ο μόνος επωφελής τρόπος kamping_kasdaglisαξιοποίησής του. Με ελεύθερη πλαζ για τους δημότες, αθλητικές εγκαταστάσεις, θερινό κινηματογράφο και χώρους αναψυχής.

Επειδή η παράταξή μας φιλοδοξεί να αποτελέσει το καίριο ανάχωμα σε σχέδια ιδιωτικοποίησης της παραλίας.

Επειδή η ηρεμία, το υψηλό επίπεδο ζωής των κατοίκων μας και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος είναι για εμάς πιο σημαντικά από την οποιαδήποτε κερδοφορία και εμπορευματοποίηση.

Επειδή θέλουμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια.

Επειδή δεν θέλουμε τίποτα για τον εαυτό μας, αλλά επιδιώκουμε τη βελτίωση της ζωής των παιδιών μας.

Δώστε μας με την παρουσία σας σήμερα εδώ τη δυνατότητα να κάνουμε τα οράματα πράξη.

 

Να γίνει σεβαστό από κάθε πλευρά ότι η παραλία και η θάλασσα είναι κοινόχρηστα αγαθά και ότι κάθε απαγόρευση πρόσβασης σε αυτά είναι αντίθετη με τους Νόμους και το Σύνταγμα της χώρας μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΚΤΕΣ.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, ελάτε και στη Βούλα να αγωνιστούμε μαζί για ελεύθερες παραλίες.

Όλοι μαζί μπορούμε._»

 

Κάλιο αργά παρά ποτέ

 

Συμπερασματικά, σχολιάζοντας επιγραμματικά και αντικειμενικά το εγχείρημα καταλήγουμε:

― Το εγχείρημα, ασχέτως της περιόδου που επελέγη να πραγματοποιηθεί – προεκλογική περίοδος -  είναι θετικό και προς τη σωστή κατεύθυνση. Και σαν τέτοιο, το χαιρετίζουμε.

― Η συμμετοχή του Δημάρχου και των άλλων υποψηφίων καθώς και συμβούλων τους, είναι επίσης θετική και οριοθετεί το πνεύμα συλλογικότητας που πρέπει να πρυτανεύει στις τοπικές διεκδικήσεις.

Μεμψιμοιρίες δεν χωρούν. Εποικοδομητική κριτική, ακόμη και ως υπόμνηση είναι επιτρεπτή.

― Η ανάγκη επίδειξης προθέσεων, δράσης και αγωνιστικότητας, για λόγους εκλογικών επιδιώξεων, οροθετεί το διαρκές πλαίσιο στάσης και δράσης.

Το περιγράφει αλλά και δεσμεύει.

― Από το ίδιο το αποτέλεσμα αποδεικνύεται η λανθασμένη τακτική που είχε ακολουθηθεί μέχρι σήμερα, τα τελευταία 12 χρόνια, για λόγους που δεν αναφέρουμε επί του παρόντος.

Το αποτέλεσμα μετράει κι αυτό λέει: κάλλιο αργά παρά ποτέ. Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα. Δεν θα ‘χαμε χάσει το Α’ και Β’ αλίπεδα κλεισμένα στα κάγκελα της ιδιωτικής διαπλεκόμενης εκμετάλλευσης αν ενεργούσαμε έτσι απ’ την αρχή.

Οι διεκδικήσεις δεν γίνονται σε «κλειστά γραφεία», με «μνημόνια» και δήθεν ανταλλάγματα ή άλλες συναλλαγές και ανταλλαγές, αλλά με διαυγή δράση αγωνιστική, μεθοδικότητα και συλλογικότητα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 327 guests και κανένα μέλος