Λεπτή κόκκινη γραμμή τα νέα οικονομικά - εργασιακά μέτρα

Σε πάγο βάζουν τους νέους αλλά και όλη την αγορά

 

 

― Κατώτατος μισθός στα 630 ευρΩ μικτά, 520 καθαρά (80% του βασικού μισθού)

― κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των αυξήσεων,

― σε έξι δόσεις η καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης,

― νέο όριο απολύσεων - στο 4%

― μείωση υπερωριακής απασχόλησης,

― κατάργηση διαίτησίας για εργατικές διαφορές,

― πάγωμα μισθών για τρία χρόνια.

 

Με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν συναντήθηκε ο αρμόδιος Υπουργός Λοβέρδος προκειμένου να συζητήσει το συνταξιοδοτικό αλλά και τα νέα εργασιακά μέτρα. Το αποτέλεσμα της συζήτησης αυτής έφερε θύελλα αντιδράσεων σε όλους τους εργασιακούς τομείς αφού τα μέτρα που προτάθηκαν είναι 100% αρνητικά για τον λαό.

Όσον αφορά στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης ο Λοβέρδος είπε ότι μέχρι το 2020 δεν αλλάζει το 65. Απο το 2020 θα προστεθούν 4 μήνες, έφοσον το προσδόκιμο ζωής του Ελληνα αυξηθεί κατά 3 χρόνια. (μήπως τελικά δεν μας συμφέρει να ζούμε περισσότερο;)

Ενώ σχετικά με τις απολύσεις, επιβεβαίωσε ότι το όριο του 2% θα ανέλθει στο 4% για επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω απο 20 άτομα. Για τις αποζημιώσεις όσων απολύονται, διευκρινισε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες να τις καταβάλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις.

 

Μπορείτε να σκεφτείτε την αντίδραση του κόσμου ένα χρόνο πριν, εάν η κυβέρνηση τολμούσε να ξεστομίσει τέτοια μέτρα;

Το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης τους ήρθε κουτί για να γυρίσουμε σε επαγγελματικό μεσαίωνα. Όχι, δεν αμφισβητώ ότι περνάμε οικονομική κρίση, αλλά μην μου πείτε ότι υπάρχει άνθρωπος που ειλικρινά πιστεύει ότι με τέτοιου είδους μέτρα θα βγούμε απ’ αυτήν. Μάλλον πιο βαθιά θα χωθούμε. Είναι απλή λογική εξίσωση·

― Νέα αύξηση ΦΠΑ(σε 23%) = αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές

― μείωση μισθών + αύξηση απολύσεων = αύξηση της ανεργίας = μείωση της αγοραστικής κίνησης

Το συμπέρασμα, το αφήνω για σας.

 

 

 Το facebook των νεκρών

 

Γκράν γκινιόλ είναι η παρακάτω είδηση...Μια νέα ιστοσελίδα “κοινωνικής δικτύωσης”, (αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι) στα πρότυπα του Facebook, δημιούργησε μια κρατική υπηρεσία στο Χονγκ Κονγκ, η οποία πηγαίνει το Διαδίκτυο ένα βήμα πιο κοντά στο …θάνατο.

Το memorial.gov.hk είναι μία ιστοσελίδα που φιλοξενεί τα προφίλ των νεκρών, που δημιουργούν οι φίλοι και οι συγγενείς τους.

Στην πόλη του Χονγκ Κονγκ λοιπόν, είναι οι πρώτοι συγγενείς και οι φίλοι των θανόντων, που μπορούν πλέον να facebook-nekronχρησιμοποιούν έναν νέο τρόπο απότισης φόρου τιμής στους νεκρούς τους.

 

Την ιστοσελίδα δημιούργησε η κυβερνητική Υπηρεσία Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Υγιεινής του Χονγκ Κονγκ, που έχει υπό την εποπτεία της τα δημόσια νεκροταφεία και τα αποτεφρωτήρια της πόλης και η δομή της δεν διαφέρει πολύ από αυτή του Facebook.

 

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των διαφόρων θεμάτων που θα έχει η σελίδα του νεκρού και να διαλέξουν, επίσης, τη… μουσική υπόκρουση του προφίλ. Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού, μπορούν να «ανεβάζουν» φωτογραφίες και βίντεο των νεκρών και να ανανεώνουν το προφίλ τους.

Επίσης, οι «ιδιοκτήτες» των προφίλ μπορούν να επιλέξουν αν θα λαμβάνουν υπενθυμίσεις για τα… γενέθλια του μακαρίτη, αλλά και για την «επέτειο θανάτου του». Υπάρχει, ακόμη, η δυνατότητα αυτόματης αποστολής προσκλήσεων στους χρήστες, προκειμένου να αφήσουν «μηνύματα μνήμης» στον «Τοίχο» του μακαρίτη. (Τι άλλο θα δούμε;)

Η χρήση της ιστοσελίδας ναι μεν είναι δωρεάν, αλλά «αφορά» μόνο ανθρώπους που έχουν ταφεί ή αποτεφρωθεί σε κρατικά νεκροταφεία.

 

Φυσικά, ο αντίλογος είναι έντονος, δεν αποδέχονται όλοι αυτόν τον καινούργιο τρόπο μνήμης και τιμής των νεκρών. Που βέβαια ανάλογα με τον τρόπο χρήσης μπορεί να γίνει και μέθοδος διαπόμπευσης των νεκρών κι εκεί δεν μπορεί να αμυνθεί το θύμα. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών.

 

Ορισμένοι επικριτές της υπηρεσίας υποστηρίζουν ότι το σάιτ «δεν αποτελεί έντιμο τρόπο σεβασμού προς τους νεκρούς», ενώ άλλοι θεωρούν ότι «μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι».

Εγώ νομίζω ότι μόδα είναι και θα περάσει...

 

 

 

Ντουζιέρα χτισμένη πάνω σε πτώμα!

 

Ταινία τρόμου, θυμίζει το έγκλημα που αποκαλύφθηκε στο Διακοφτό Αχαΐας, για την υπόθεση 43χρονου που είχε εξαφανιστεί.

Η αστυνομία μετά από έρευνες που έκανε, εντόπισε το αυτοκίνητο του «χαμένου» έξω από ένα σπίτι στο Διακοφτό ενώ ένας γείτονας τους κίνησε τις υποψίες, όταν τους ενημέρωσε ότι στο σπίτι είχαν γίνει πρόσφατα οικοδομικές εργασίες.

Οι αστυνομικοί κατέβηκαν στο υπόγειο κι εκεί αντίκρισαν την σοκαριστική αλήθεια.

Οι θύτες είχαν θάψει εκεί το πτώμα ενός άντρα και το έχτισαν με τσιμέντο προκειμένου να μην ανακαλυφθεί. Δεν σταμάτησαν εκεί όμως. Για να κάνουν ακόμα πιο «τέλειο» το έγκλημά τους και να μην φαίνεται φρεσκοχτισμένο το σημείο, το έντυσαν με πλακάκια και έφτιαξαν ντουζιέρα ακριβώς πάνω στο πτώμα!

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, το πτώμα βρίσκεται θαμένο εκεί γύρω στον ένα χρόνο.

 

Αυτό που μένει τώρα, είναι να εξακριβωθεί από το DNA του θύματος, αν όντως πρόκειται για τον 43χρονο που αγνοείται και βέβαια να αποκαλυφθούν οι δράστες.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 207 guests και κανένα μέλος