Ερώτηση κατέθεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Θαν. Μπαλής, σχετικά με τα κονδύλια που διατέθηκαν φέτος για εκχιονισμούς από τη Νομαρχία.

Το θέμα θα συζητηθεί προσεχώς στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

 

Θα λειτουργήσουν οι Κατασκηνώσεις με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου

 

Κόσμος πολύς στον προαυλιο χώρο της Νομαρχίας την περασμένη εβδομάδα, την ώρα της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, έβλεπες ότι ήταν γονείς και παιδιά με αναπηρία.

Ο λόγος της παρουσίας τους εκεί, ήταν η πληροφορία ότι η Νομαρχία δεν θα λειτουργήσει φέτος τις κατασκηνώσεις των ΑμΕΑ.

Μπορεί να φανταστεί κανείς, τι σημαίνει για έναν νέο ή ένα παιδί 15 ημέρες, στην εξοχή. Και τι επίσης σημαίνει για έναν γονιό που σηκώνει όλο το χρόνο ένα “σταυρό” να μπορέσει να αναπνεύσει για 15 ημέρες!

 

Προ ημερησίας με επιστολή της παράταξης  “Δυναμική Πορεία Αλλαγής” του Θαν. Μπαλή και εισηγητή τον Δημοσθένη Μπαρούτα, αλλά και της επικεφαλής του συνδυασμού “Συνασπισμός Πολιτών Ανατ. Αττικής” Ιωάννας Στεργίου, συζητήθηκε το θέμα, για το οποίο υπήρξαν αντεγκλίσεις, όσον αφορά προηγούμενη απόφαση (12/4/10) που το προεδρείο, έφερε ότι έχει ληφθεί από το Ν.Σ., ενώ σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν τη γνώριζαν καν και άλλοι μιλούσαν για απλή συζήτηση.

Οπως ειπε η Ι. Στεργίου, η απόφαση της 12/4/10 ήταν τροποποίηση του Προϋπολογισμού και εκείνο που συζήτησαν ήταν να στείλουν διαμαρτυρία στο αρμόδιο Υπουργείο για τις ελλείψεις κονδυλίων και όχι να σταματήσουν τις κατασκηνώσεις.

Εντονος ήταν στο λόγο του ο Δημ. Μπαρούτας, γιατί είναι πολύ κοντά σ’ αυτά τα παιδιά, ως εκπαιδευτικός στην ειδική εκπαίδευση επί 20 χρόνια.

“Δεν υπήρξε τέτοιο θέμα στη συνεδρίαση της 12/4/10. Είναι απόφαση του Νομάρχη, αποκλειστικά δική του, να σταματήσει τις κατασκηνώσεις. Κακώς κατηγορείται το Ν.Σ.”, τόνισε και συνέχισε: “Αν πράγματι η Νομαρχία δηλώνει αδυναμία να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις, έπρεπε να το πει από το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Δεν έχετε καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε. Τι όαση είναι αυτές οι 15 ημέρες γι’ αυτά τα παιδιά”. κατέληξε.

Ο Νομάρχης Λ. Κουρής εξήγησε ότι “εμείς δεν λέμε να μη λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις. Εμείς λέμε να τις λειτουργήσει το Υπουργείο. Ελήφθησαν εμβολίμως δύο αποφάσεις στις 12/4 προ ημερησίας με δική μου εισήγηση. Η διάθεση κονδυλίων και τα κατασκηνωτικά προγράμματα”, εξήγησε.

Ανέλυσε την προσπάθεια της Νομαρχίας από το 2003, να αναβαθμίσει και να βελτιώσει ποιοτικά τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, η οποία όμως δεν βρήκε ανταπόκριση από το Υπουργείο.

Ιδιαίτερα μίλησε για την άρνηση του Υπουργείου να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση για την μακροχρόνια παραχώρηση των χώρων των κατασκηνώσεων ώστε να γίνεται έγκαιρα η συντήρησή τους.

― για τη μη προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των κατασκηνώσεων, που ενώ αναθέτει την λειτουργία στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις δεν προβλέπει την συμμετοχή της στην διοίκησή τους.

 

Καταλήγοντας ο Νομάρχης αναφέρθηκε στα συμφωνηθέντα, κατά την σύσκεψη που έγινε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Περιφερειάρχη Αττικής Ηλ. Λιακόπουλο και το Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας Γ. Κατριβάνο, όπου συμφωνήθηκαν να πληρωθούν οι προμηθευτές και το προσωπικό της περυσινής περιόδου και να υπογραφεί ΚΥΑ για φέτος.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν:

• άμεση εκταμίευση των αναγκαίων πιστώσεων για εξόφληση των προμηθευτών και συντηρητών των κατασκηνώσεων του έτους 2009 εντός του τρέχοντος μηνός Ιουνίου.

• έγκριση του νέου κατασκηνωτικού προγράμματος για το 2010 που θα συνοδεύεται από τις αντίστοιχες πιστώσεις για την πληρωμή του προσωπικού, των προμηθευτών και των συντηρητών εντός του τρέχοντος έτους.

• ενίσχυση των κατασκηνώσεων με εξειδικευμένο προσωπικό του Υπουργείου για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας των κατασκηνώσεων.

 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αν. Λαγόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου όσο και για την συνεχή προσπάθεια της Νομαρχίας για την αναβάθμιση των κατασκηνώσεων.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος