Αρνητική η Τουρκία για το Δίκαιο της Θάλασσας

 

“Η Τουρκία δεν υπογράφει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, διότι οι διατάξεις της γενικά και ειδικότερα εκείνες που αφορούν στα χωρικά ύδατα είναι ασαφείς και ασύμβατες με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μoυ”, ήταν τα λόγια του Ε. Μπαγίς όταν ρωτήθηκε αρμοδίως για το κεφάλαιο της «Ενέργειας» στη σχέση μας με την Τουρκία.

Το κεφάλαιο ενέργεια συνδέεται άμεσα με τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, συμπεριλαμβανομένης της ΑΟΖ που ρυθμίζεται από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (ΟΗΕ, 1982). Δεδομένου ότι η Σύμβαση αυτή αποτελεί μέρος του κοινοτικού κεκτημένου, αφού την έχουν υπογράψει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη, εκτός από την Τουρκία, καθώς και η ίδια η ΕΕ.

 

 

Οικολογική και οικονομική η καταστροφή στο Κόλπο του Μεξικού

 

Οικονομική δραστηριότητα που αγγίζει τα 234 δισ. δολ. ετησίως ενδέχεται να καταστρέψει η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπου του Μεξικού, έδειξε έρευνα αναλυτών που εικάζουν ότι η οικολογική καταστροφή θα πλήξει συνδυαστικά τις μεγαλύτερες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής: Τον τουρισμό, την αλιεία, τη ναυσιπλοΐα και την πετρελαϊκή βιομηχανία. Το πλήγμα θα αξιολογηθεί αναλυτικά μόνον όταν αποσαφηνιστεί αν το πετρέλαιο θα φθάσει τελικά στις παράκτιες περιοχές και αν και πότε θα σφραγιστεί η πετρελαιοπηγή.

 

 

Σειρά αυτοκτονιών σε κινέζικη βιομηχανία

 

Η αμερικανική Dell ερευνά τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια του προμηθευτή της Foxconn Technology, μετά τις αυτοκτονίες 11 υπαλλήλων.

Για τις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το κύμα αυτό των αυτοκτονιών στα εργοστάσια της ταϊβανέζικης εταιρείας στην Κίνα αντικατοπτρίζει τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εκατομμύρια εργάτες στην χώρα, οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές ώρες κάτω από αφόρητη πίεση και συχνά μένουν σε κοιτώνες μακριά από τις οικογένειές τους.

 

 

Μείωση των τραπεζικών καταθέσεων

 

Μείωση των τραπεζικών καταθέσεων κατά 10,6 δις ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2010 (ή 4,4% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009) αποκαλύπτουν τα στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος.

 

 

Μαθητική εφημερίδα από το 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου

 

koropi-efhmerida-mathitonΟύτε οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου, έμειναν ανεπηρέαστοι από την επικαιρότητα των ημερών κι αποφάσισαν να εκφράσουν τις θέσεις τους από την δική τους οπτική γωνία δημιουργώντας μια μαθητική εφημερίδα.

Έτσι, συγκεκριμένα, το Γ’4 του 2ου Γυμνασίου, εξέδωσε το πρώτο φύλλο “η Γνώμη” του οποίου η θεματική εστιάζει στη διεθνή επικαιρότητα, στη σύνδεση σημαντικών ιστορικών γεγονότων με τις εξελίξεις στη σύγχρονη μουσική σκηνή (Γενοκτονία των Αρμενίων και μουσική nu metal!)  στις μαθητικές δραστηριότητες, στην  αθλητική επικαιρότητα ενώ υπάρχει και άρθρο σκληρής  κριτικής στη βαθμοθηρία…που τη χαρακτηρίζει “ως τη σύγχρονη μάστιγα της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης”.

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Β. Αθανασόπουλος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου καλωσόρισαν την έκδοση του πρώτου τεύχους της μαθητικής εφημερίδας.

 

Για το 1ο τεύχος συνεργάστηκαν: Μουράτι Αντώνιος, Μπανάι Χρήστος, Μπαρμπαρόσος Σταμάτης, Μπονές Φοίβος, Μπουμπουλίνης, Μπούτσης Ηλίας, Μιρθιανός Δημήτρης, Παπαγεωργάκης Χρήστος, Παπαμιχάλη Βαρβάρα, Παπανικολάου Άννα, Πασχίδης Βαγγέλης. Τη σχεδίαση εντύπου –επεξεργασία κειμένων έκανε ο Αντώνιος Μουράτι.

 

 

 

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν

πληρωμή μέσω των λογαριασμών τους, παράνομων χρεώσεων από sms

 

 

Λύση για το πρόβλημα πολλών καταναλωτών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας έρχεται να δώσει με τις ξεκάθαρες απαντήσεις τις η Κομισιόν σε ερωτήσεις που κατάθεσε ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής.

Οι νέοι τεχνολογικοί τρόποι εξαπάτησης “προσφέροντας” υπηρεσίες από εταιρείες φαντάσματα έχουν φέρει αντιμέτωπους πολλούς καταναλωτές με την διακοπή των συνδέσεών τους. Σύμφωνα όμως με την Κομισιόν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν το δικαίωμα να διακόπτουν την σύνδεση ή να αφαιρούν τον αριθμό του τηλεφώνου από τον καταναλωτή εξαιτίας της μη πληρωμής των παράνομων χρεώσεων.

 

smsΣτην απάντησή της η αρμόδια επίτροπός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «η συνεχής και ανεπιθύμητη εμπορική άγρα πελατών μέσω SMS (για παράδειγμα, καλώντας τους πελάτες να τηλεφορτώσουν διάφορες πολυμεσικές υπηρεσίες) θεωρείται επιθετική πρακτική, απαγορευμένη σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την οδηγία 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (παράρτημα I, σημείο 26). Η οδηγία απαγορεύει επίσης την πώληση αυτόκλητων υπηρεσιών: οι εμπορευόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν άμεση ή μεταγενέστερη πληρωμή για προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχουν, τα οποία όμως δεν είχαν ζητηθεί από τον καταναλωτή (παράρτημαΙ σημείο 29)».

 

Στο ερώτημα, αν «ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα της μη καταβολής τέτοιων χρεώσεων χωρίς να κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα της σύνδεσης, δηλαδή συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου», η επίτροπος απαντά: «με την επιφύλαξη της συμβατικής συμφωνίας μεταξύ των εξαπατημένων καταναλωτών και της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, όπως αναφέρεται στο άρθρο 20 της οδηγίας για την καθολική υπηρεσία, ιδίως όσον αφορά τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό υπηρεσιών, καταναλωτές οι οποίοι υποβάλλουν σχετική αίτηση, να διατηρούν τον ή τους αριθμούς τους, ανεξάρτητα από την επιχείρηση που παρέχει την υπηρεσία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 30 της οδηγίας για την καθολική υπηρεσία».

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος