Μέσα στην εβδομάδα που έτρεξε είναι η δεύτερη φωτιά που εκδηλώνεται στην περιοχή της Βάρης. Η πρώτη στα όρια με τη Βουλιαγμένη (Φασκομηλιά) η δεύτερη της  Πέμπτης 27 Μαΐου σε θαμνώδη περιοχή χαμηλής βλάστησης, στα όρια των Δήμων Βάρης - Βούλας, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα η προχθεσινή (27/5) με την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής, του ΣΠΑΥ και την άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βάρης και Βούλας με την ουσιαστική συμβολή των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Βάρης, αλλά και τη συμβολή εναέριων μέσων η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, μιάμιση ώρα μετά και περί τις 7 το απόγευμα, αφού έκαψε περίπου 20-30 στρέμματα θάμνων, ξερόχορτων και δέντρων.

Ο Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Δήμητρα Σουτόγλου και σύσσωμη η δημοτική Αρχή βρέθηκαν στον χώρο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή.

Σημειωτέον επιχείρησαν τουλάχιστον 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη με τη συνδρομή ισχυρών επίγειων δυνάμεων από 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Πάντως τα ευρήματα δείχνουν μάλλον εμπρησμό, όπως ακούστηκε από το Δήμαρχο Βάρης και τους αρμόδιους.

 

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καπετανέας ευχαριστεί θερμά τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βάρης και Βούλας για την επιτυχή επέμβασή τους, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής για την αμεσότατη κινητοποίησή της, το ΣΠΑΥ,  και, βέβαια, την Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας Βάρης καθώς και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες όλων των όμορων Δήμων για το έργο τους και την, επίσης, άμεση παρέμβασή τους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος