Αργά το κατάλαβαν οι Δήμαρχοι. Στην εφαρμογή του θα το καταλάβουν οι πολίτες! Μετά θα βρούμε νέον αρχαίο συμβολισμό, για να φύγει ο Καλλικράτης, αφού θα έχει αναστατώσει τη ζωή μας.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού των νέων δήμων, «ξύπνησαν» κάποιοι αυτοδιοικητικοί, με πρώτη την ΚΕΔΚΕ – που διασπάστηκε, χωρίς να καταλήξει σε συλλογική απόφαση, αφού οι ΠΑΣΟΚικοί σύνεδροι έκαναν «τεχνητό οφσάιτ» με την αποχώρησή τους – αρχίσανε απεργίες πείνας, καταλήψεις, αποκλεισμός κυκλοφορίας κι άλλες μορφές πάλης.

 

Μάλιστα! Η κυβέρνηση των ξένων εντολοδόχων προχωράει ακάθεκτη αφού διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που της χάρισε η εξαπατηθείσα μειοψηφία.

Ο Καλλικράτης ήδη ψηφίστηκε «επί της αρχής».

Μετά τη μακρά εισαγωγική παρέμβαση, επιστρέφουμε σ’ έναν ακόμη Δήμο που διαφωνεί όψιμα και όχι ομόφωνα, αλλά με την θεσμική πλειοψηφία της ψήφου του Προέδρου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 17/5, με εισήγηση του Δημάρχου Γ. Μάντεση συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα η έκδοση ψηφίσματος στο οποίο εκφράστηκε “η κατηγορηματική αντίθεση του Δ.Σ. προς τη διαφαινόμενη συνένωση (της Βούλας) με τους δήμους Βάρης και Βουλιαγμένης […] και η αποδοκιμασία του Δ.Σ. στην κυοφορούμενη λύση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των κατοίκων των Δήμων μας», χωρίς όμως να διαφωνούν επί της αρχής αφού «δεν παραβλέπουν τα θετικά οικονομικά και διοικητικά αποτελέσματα μια τέτοιας ριζοσπαστικής ρύθμισης».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επανειλημμένα στο Κορωπί και το Μαρκόπουλο που τελικά εξασφάλισαν την αυτονομία τους. (Υπ’ όψιν ότι το Κορωπί έχει περίπου τους ίδιους κατοίκους με τη Βούλα) και το Μαρκόπουλο λιγότερους.

Θεωρήθηκε έτσι ότι την αυτοδυναμία τους εξασφάλισαν κομματικοί υπολογισμοί και πιέσεις διαφόρων παραγόντων, παρόλο που είχε διαφανεί η σφοδρή επιθυμία και συμφωνία των Δημάρχων τους για συνένωση.

Ο Α. Αποστολάτος θεώρησε ότι η συνένωση των τριών δήμων συμφέρει (ποιόν;), όπως και η Ηλ. Τσιριγώτη που κι εκείνη έχει ταχθεί εξ αρχής υπέρ του «Καλλικράτη», όπως και οι Γ. Σκουμπούρης, Π. Θανόπουλος, της ήσσονος μειοψηφίας, Ν. Ψαλίδας και Δ. Δαβάκης από το συνδυασμό της πλειοψηφίας, καθώς και Α. Αποστολάτος, Ν. Κάραγιαν, Τζ. Γερακιού, Στρ. Καλτσής και Γ. Κουρεμέτης από τη μειοψηφία.

Στον υπογράφοντα δόθηκε ο λόγος για λίγο για να κάνει επίκληση της υπέρβασης από πρόσκαιρους και ευκαιριακούς υπολογισμούς.

 

«Μια διοικητική μεταρρύθμιση δεν την κάνεις με νούμερα του χθες, αλλά με αριθμούς του “αύριο”. Η Βούλα σε πλήρη οικιστική κάλυψη θα έχει 65.000 κατοίκους.

Αντίστοιχα η Βάρη, με πολλά προβλήματα ένταξης στο σχέδιο πόλεως.

Μια διοικητική μεταρρύθμιση δεν την αντιμετωπίζεις με συγκυριακούς υπολογισμούς κομματικού ή παραταξιακού συμφέροντος».

Δυστυχώς όμως, έτσι αντιμετωπίστηκε και σε κεντρικό και σε τοπικό και σε ατομικό επίπεδο των περισσοτέρων εξ’ όσων έχουν αποφασιστικό λόγο και ρόλο.

Ευχάριστη έκπληξη για την πολιτική σκέψη, η συνταύτιση θέσεων υπογράφοντος και Δημάρχου και στην κοινή ονομασία των τριών δήμων, εφόσον δεν αποτραπεί – σχεδόν μετα βεβαιότητος – η συνένωσή τους: Απολλωνία

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 270 guests και κανένα μέλος