Διαδικτυακή διαδήλωση· ο νέος δυναμικός τρόπος διαμαρτυρίας

 

Με τα οικονομικά μέτρα όλο να σκληραίνουν και τον πολιτικό κόσμο να μην επιβαρύνεται καθόλου, ο λαός έχει εξαγριωθεί.

Ο όγκος των διαδηλώσεων και τα επακόλουθα τους έχουν γίνει γνωστά σε όλόκληρο τον κόσμο κι ας προσπαθούν κάποια Μ.Μ.Ε. να ρίξουν αλλού το βάρος των ειδήσεων.

Στον κόσμο που φωνάζει, συμμετέχει κι αυτή η «καημένη» νέα γενιά για την οποία λένε ότι δεν συμμετέχει στα κοινά, ότι δεν την ενδιαφέρει η πολιτική και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί κι ότι ζει σ’ έναν παραπλανητικό ηλεκτρονικό κόσμο.

Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο όμως έχουν βρει τον τρόπο και εκφράζονται, διαμαρτύρονται, επαναστατούν.

Η πλέον γνωστή κοινωνία του facebook με εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο είναι ένας απ’ τους τρόπους που χρησιμοποιούν.

Τον τελευταίο μήνα με τα γεγονότα που τρέχουν, κάθε μέρα δημιουργούνται καινούργιες ομάδες στο facebook. Ομάδες όπου γράφονται μέλη τα οποία υποστηρίζουν το σκοπό τους.

 

Η πιο πρόσφατη είναι αυτή σε σχέση με τον τραγικό θάνατο 3 ανθρώπων στη τράπεζα Marfin. Ο τίτλος της ομάδας είναι «καταδικάζουμε την συνενοχή της Marfin στον θάνατο 3 εργαζομένων και 1 εμβρύου» και αριθμεί 23.340 μέλη.

boylh-poleitaiΥπάρχουν πολλές άλλες όπως «απαιτούμε φυλάκιση και κατάσχεση περιουσιών πολιτικών που φταίνε» ή «δε γουστάρω να πληρώνω άλλο, όλους τους φόρους», με πιο διαδεδομένη απ’ όλες, την παρακάτω:

«1 εκατομμύριο υπογραφές για αγωγές στους υπουργούς που φέσωσαν την Ελλάδα». Σ’ αυτήν συμμετέχουν 142.279 άνθρωποι, - μέχρι την ώρα που γράφω το παρόν κείμενο - αριθμός που δείχνει ξεκάθαρα την αγανάκτηση του κόσμου γι’ αυτούς που κυβερνάνε.

 

Τώρα αν αυτός ο τρόπος είναι αποτελεσματικός δεν έχει φανεί ακόμα. Αυτό που σίγουρα φαίνεται είναι ότι ο κόσμος, είναι παρών, έχει άποψη, την εκφράζει με τον δημοκρατικότερο τρόπο και περιμένει κάποιον να την ακούσει. Ακούει κανείς…;

 

 

Απαιτείστε την άρση της Βουλευτικής Ασυλίας

 

Το αυτονόητο ζητάνε για άλλη μια φορά οι πολίτες - ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας - και αυτό δεν είναι άλλο απ’ την άρση της Βουλευτικής Ασυλίας. Δεν είναι άλλο από την ισόνομη αντιμετώπιση των πολιτών βάση του Συντάγματος, που τόσο σοφά συνέγραψαν κάποτε, και τόσο αλόγιστα σήμερα, καταπατούν κατ’ εξακολούθηση οι πολιτικοί.

Το παρακάτω κείμενο είναι αυτό που ζητούμαστε να υπογράψουμε στον ιστοχώρο http://www.gopetition.com/online/36021/sign.html#se, προκειμένου να δείξουμε έμπρακτα και επώνυμα την απαίτησή μας. Αναρτήθηκε στις 7 Μαΐου και ήδη έχουν υπογράψει 15.696 πολίτες.

 

Εγώ, ως Ελληνας/Ελληνίδα πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία και η ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων και του Συντάγματος, έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να αρθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας η βουλευτική ασυλία με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων Βουλευτών που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών.

 

Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν, απλά επιθυμώ να προστατεύσω το Ελληνικό Δημόσιο απο μελλοντικές ή υφιστάμενες παράνομες ενέργειες που μόνο στόχο έχουν τον παράνομο πλουτισμό των ολίγων με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώχευση του Ελληνικού Κράτους. Όποιος - ακόμα και βουλευτής - έχει αφαιρέσει παράνομα, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος, από τη περιουσία του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει να παραπέμπεται προς έλεγχο των πράξεών του ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη θέση του, ακόμα και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπρόσωπος του Λαού. Τετοια πράξη διαπιστούμενη από την Δικαιοσύνη συνιστά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Απαιτώ εύλογα και δίκαια αυτοί που ψηφίζω να είναι ίσοι απέναντί μου και να μη μπαινουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Ψηφιζω υπερ της νομικής δέσμευσης των περιουσιακων στοιχειων των βουλευτων, προς εξασφάλιση της εξόφλησης του χρέους που αποδεδειγμενα δημιούργησαν οι ίδιοι, εφευρισκοντες... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εγω προσωπικα υποστήριξα.

 

Να ελεγxθούν δικαστικά όλοι οι διατελέσαντες από το έτος 1981 μέχρι και σήμερα βουλευτές, για ολα τα ποινικά αδικήμτα που έχουν τελέσει κατά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα δε και για εκείνα που έχουν παραγραφεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας μας.

Παρακαλώ δεχθείτε το αίτημά μου αυτό, περί άμεσης άρσης της βουλευτικής ασυλίας ως ενεργού πολίτη αυτής της ελεύθερης χώρας που γέννησε και δίδαξε τη Δημοκρατία”.

 

112· το ξέρατε;

 

112, ο Πανευρωπαϊκός αριθμός εκτάκτου ανάγκης (ενιαίος για Αστυνομία, Ασθενοφόρο ή Πυροσβεστική). Αντικαθιστά όλους τους αριθμούς που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα.

Η κλήση είναι δωρεάν από κινητό και σταθερό. Το σημαντικότερο όλων: εντοπίζει τη θέση του καλούντος για όσους ταξιδεύουν και δεν γνωρίζουν την ακριβή θέση του ατυχήματος. (σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, μόνο το 4% των Ελλήνων το γνωρίζει και μόνο το 1% το έχει χρησιμοποιήσει)

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος