Ο Δήμος Καλυβίων στα πλαίσιατης εξοικονόμησης ενέργειας & μείωσης εκπομπής ρύπων, αλλά και της γενικότερης προσπάθειας που επιχειρεί για την καλύτερη διαχείριση των δημόσιων πόρων ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνει η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, προχώρησε, στη σύναψη σύμβασης για την προμήθεια μαγνητικού συστήματος οικονομίας καυσίμων για όλα τα οχήματα του Δήμου, με γνωστή Ελληνική Εταιρεία με δυναμική ανάπτυξης και αντικείμενο την οικονομία στα καύσιμα.

Την εισήγηση έκανε ο  πρ. αντιδήμαρχος Γεώργιος Σωφρόνης.

Πρόκειται για ένα σύστημα που τοποθετείται στο όχημα και δημιουργεί συνθήκες πληρέστερης καύσης με αποτέλεσμα να έχουμε οικονομία καυσίμου, μείωση ρύπων, προστασία και καθαρισμό του κινητήρα. Αρχικά το εν λόγω σύστημα εφαρμόστηκε δοκιμαστικά σε τέσσερα οχήματα του Δήμου για διάστημα τεσσάρων μηνών (Ιούλιος – Οκτώβριος 2009).

 

60% μείωση ρύπων!!

 

Στο διάστημα της δοκιμαστικής του χρήσης, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα αυτό εξασφαλίζει μείωση της κατανάλωσης καυσίμων σε ποσοστό 16% κατά μέσο όρο και μείωση της εκπομπής ρύπων – βάσει επιστημονικών μετρήσεων – σε ποσοστό που αγγίζει το 60% ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα.

 

Μετά τη δοκιμή και τον έλεγχο του παραπάνω εξαρτήματος, ο Δήμος Καλυβίων προχώρησε στην καθολική εφαρμογή αυτού του προγράμματος με την τοποθέτησή του σε όλα τα οχήματα που διαθέτει. Το εν λόγω προϊόν

είναι πιστοποιημένο από:

•  Το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο πιστοποιεί ότι ανταποκρίνεται στις αναφερόμενες επιδόσεις μείωσης καυσίμου και αύξησης απόδοσης.

•  Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Τμήμα Μηχανολογίας), το οποίο πιστοποιεί την προστασία του περιβάλλοντος με τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος.

•  Από έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Μηχανολογίας – Εργαστήριο Θερμοδυναμικής), διαπιστώθηκε σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και αύξηση της απόδοσης και

•  Το Αν. Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου (το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) που πιστοποιεί την οικονομία στα καύσιμα.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του παραπάνω συστήματος στο Δήμο Καλυβίων, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γ. Σωφρόνης, δήλωσε: «Με τη συγκεκριμένη ενέργεια συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος εξοικονομώντας ταυτόχρονα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που μπορεί πλέον να διατεθεί σε άλλες δράσεις του Δήμου, αφού το παραπάνω εξάρτημα επιτυγχάνει από τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων  την απόσβεσή του σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Παράλληλα δεν επιβαρύνεται ο Δήμος με κανένα επιπλέον κόστος συντήρησης και έχει γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας από την εταιρεία για δέκα έτη».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 628 guests και κανένα μέλος