Μια ξεχωριστή εκδήλωση που συμβάλλει αποφασιστικά στην προβολή του έργου διάσωσης και προστασίας του αρχαιολογικού πλούτου της Αττικής, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 και ώρα 7 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Πανεπιστημίου 22, με την παρουσίαση του τόμου «Από τα Μεσόγεια στον Αργοσαρωνικό».

 

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με δαπάνη του Δήμου Μαρκοπούλου. Παρουσιάζει το πλήθος των νέων ευρημάτων -αρχαίοι δήμοι, νεκροταφεία, αγροικίες, νεολιθικοί και πρωτοελλαδικοί οικισμοί, μυκηναϊκά κτήρια, ταφικά μνημεία, ναοί, πεδία μαχών, οδικές αρτηρίες που ένωναν το αθηναϊκό Άστυ με τους δήμους των Μεσογείων, υδραυλικά έργα, εργαστήρια, στρατιωτικά μνημεία, βυζαντινές αγροικίες, αρχαίες πόλεις και ακροπόλεις των Μεσογείων και του Αργοσαρωνικού.

Ο τόμος «Από τα Μεσόγεια στον Αργοσαρωνικό» είναι καρπός των εργασιών του σημαντικού αρχαιολογικού Συνεδρίου «Β' ΕΠΚΑ. Το έργο μιας δεκαετίας, 1994-2003». Πρόκειται για το πλούσιο και δυναμικό συλλογικό έργο αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, συντηρητών, εργατοτεχνιτών, διοικητικών της Β' Εφορείας του Υπουργείου Πολιτισμού, που από το 1994 έως το 2003 - από τις αρχές περίπου της δεκαετίας του '90 έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 - εργάστηκαν με αφοσίωση για τη διάσωση και την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Αττικής, κατά την περίοδο των Μεγάλων Δημοσίων Έργων (Απική Οδός, Αεροδρόμιο, Κωπηλατοδρόμιο, Ιππικό Κέντρο, ΟΑΚΑ), αλλά και των μεγάλων αλλαγών σε επίπεδο χωροταξικό και χρήσεων γης στην ανατολική και νοτιοανατολική Αττική.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος