Μετά την ομαδική εξόντωση ζώων στην περιοχή της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, η Κοινότητα εξέδωσε ανακοίνωση την οποία δημοσιεύουμε: «καταδικάζει απερίφραστα το αποτρόπαιο φαινόμενο της  μαζικής εξόντωσης αδέσποτων ζώων της περιοχής τις τελευταίες ημέρες, θεωρώντας ότι συνιστά πράξη φρικαλέα και βάναυση...

 

Μετά την ομαδική εξόντωση ζώων στην περιοχή της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, η Κοινότητα εξέδωσε ανακοίνωση την οποία δημοσιεύουμε: «καταδικάζει απερίφραστα το αποτρόπαιο φαινόμενο της  μαζικής εξόντωσης αδέσποτων ζώων της περιοχής τις τελευταίες ημέρες, θεωρώντας ότι συνιστά πράξη φρικαλέα και βάναυση.

Είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο έλεγχος της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων πραγματοποιείται με μεθόδους που υποδεικνύονται από την επιστήμη και συνάδουν με τον πολιτισμό.

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα με αίσθημα ευθύνης και επιθυμώντας να συμβάλουμε στον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων της περιοχής, προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα στη σύναψη  σύμβασης  με την κτηνίατρο Μολφέτα Ασπασία, η οποία προβλέπει τη διενέργεια στειρώσεων σε θηλυκούς σκύλους της περιοχής υπό την εποπτεία της ΕΠΑΖ.

Για το σκοπό αυτό διαθέσαμε συγκεκριμένο ποσό από τον Προϋπολογισμό του 2009, το οποίο ασφαλώς θα διαθέσουμε και κατά το 2010.

Η εξόντωση ζώων, και μάλιστα η καταδίκη τους σε ένα τέλος μαρτυρικό, δεν αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα του “κάθε αγανακτισμένου πολίτη”. Αντιθέτως, για τέτοιου είδους πράξεις πρέπει να οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης και να λογοδοτεί.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 επισκέπτες και κανένα μέλος