Ο διεθνούς φήμης οικονομικός αναλυτής, Max Keiser, με πολλές σωστές προβλέψεις στο ενεργητικό του, μίλησε στο Al Jazeera για την Ελληνική κρίση, σε μία συνέντευξη – καταπέλτη.  Ηρθε στα χέρια μας συναρμολογημένο ένα video μεταφρασμένο και σε τρέχον κείμενο, που αξίζει να διαβάσετε.

AL Jazeera: Στη συζήτησή μας, καλεσμένοι είναι ο κ. Γιώργος Υφαντής, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών, από Αθήνα επίσης, ο κ. Τζων Σφακιανάκης, οικονομολόγος, επικεφαλής γενικός διευθυντής της Τράπεζας Saudi Franzi, κι από το Παρίσι θα μας μιλήσει ο οικονομικός αναλυτής κ. Max Keizer. Ευχαριστώ όλους σας που ήρθατε!

AL Jazeera: – κ. Υφαντή, προφανέστατα, χιλιάδες Ελληνες θύμωσαν! Πόσοι είναι άραγε; Πόσο μαζική θεωρείτε την αντίθεση του ελληνικού λαού στα νέα μέτρα;

Υφαντης: – Εεε.. εχμ.. είναι δύσκολο να το προσδιορίσουμε αριθμητικά… Νομίζω όμως ότι η πλειονότητα των Ελλήνων έχουν αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, τραγική... και όλα αυτά τα χρόνια ζούσαμε σπαταλώντας περισσότερα από τα έσοδά μας και τώρα …πρέπει να μπει τάξη στο σπίτι μας!

AL Jazeera: – Λέτε, δηλαδή, ότι οι διαδηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τη πλειονότητα; Όμως, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους! Είναι δίκαιο; Πολλοί Ελληνες λένε «Γιατί να υποφέρουμε εμείς, αν δεν είμαστε εμείς η αιτία της Κρίσης;»

Υφαντης: – Ε, αυτό είναι η εύκολη λύση! Ενας τρόπος σκέψης που μας απαλλάσσει από τις δικές μας ευθύνες για όσα συνέβαιναν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς οι Ελληνες ποτέ δεν πληρώναμε τους φόρους μας σωστά.. Κάναμε πρωταθλητισμό φοροδιαφυγής, ζητούσαμε τα πάντα από το κράτος, δαιμονοποιούσαμε τον ιδιωτικό τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, οπότε, πραγματικά, δεν νομίζω ότι μερικές χιλιάδες που διαδηλώνουν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για μια σωστή ερμηνεία της κατάστασης (μπλα μπλα μπλα).

AL Jazeera: – κ. Σφακιανάκη, εσείς θεωρείτε αυτές τις διαμαρτυρίες αντιπροσωπευτικές για την οργή του ελληνικού λαού; ..επειδή υποχρεώνεται ο λαός να “σφίξει το ζωνάρι” λόγω του χρέους;

Σφακιανάκης: – Καταρχήν, ευχαριστώ κι εγώ για την πρόσκληση. Θά’λεγα ότι οι διαδηλώσεις δεν ήταν αντιπροσωπευτικές, και θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο καλεσμένο σας! (κ.λ.π. που συμφωνούσαν με τον προηγούμενο).

AL Jazeera: – Κύριε Max Keizer, οι άλλοι δυο κύριοι είπαν για το ελληνικό πρόβλημα πως «Δεν υπάρχει άλλη λύση!»  Εσείς τι λέτε;

Λοιπόν, ας αφήσουμε τα… ούζα, κι ας πιάσουμε τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Το ποσοστό του Χρέους στο ΑΕΠ (=Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν που σακατεύει την Ελλάδα) ήταν ΙΔΙΟ, σαν ποσοστό, το έτος 2000!

- ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν είχε αποκαλυφθεί;

- Διότι η Goldman Sachs, σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση απέκρυψε ΠΑΡΑ πολλά Δις. χρέους!

ΙΔΟΥ το πρόβλημα: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τραπεζιτών (της Goldman Sachs και της Wall Street) με την Ελληνική κυβέρνηση, για Χάλκευση Δεδομένων!

Για να διορθώσει το πρόβλημα, η Ελλ. κυβέρνηση έστειλε πράκτορες, και έβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, σαν…. επικεφαλής στην έρευνα!

Πιάστηκαν ΟΜΗΡΟΙ διεφθαρμένων τραπεζιτών της WALL STREEΤ και… κατηγορούν τον εαυτό τους και αυτο-μαστιγώνονται για τη διαφθορά άλλων· (της WALL STREET)!

Ε, αυτή η κατάσταση, είναι εντελώς γελοία!

- ΔΥΟ Ελληνες αναλυτές μας είπαν πως “χρειάζονται κι άλλοι φόροι”, ή “να μειωθεί η διαφθορά”… αλλά η Goldman Sachs, που έδωσε τέτοιες συμβουλές, πλήρωσε φόρο πέρυσι, λιγότερο από 1%! Δηλαδή για να πάρουν δωράκια τα golden boys της Goldman Sachs ζητάτε από τον Ελληνικό λαό να πληρώσει κι άλλους φόρους;

Αποζημιώνεται από τη Goldman Sachs ο λαός σας, ή μήπως… έχει μετοχές της;

- Αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ!

- Γιατί ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ τους συμπατριώτες σας;

Είναι ΨΕΜΑ το “δεν υπάρχει άλλη λύση”! Λύση μπορεί να είναι και η… ΕΞΕΓΕΡΣH!

Γιατί δεν πετάτε έξω την κυβέρνησή σας; Αφού είναι… ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!

(Αλ Τζαζίρα): Max Keizer, ξέρουμε ότι δεν θα γίνει εξαγορά του χρέους από άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. Μήπως πρέπει να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ ; -ή θα ήταν χειρότερα, έτσι;

-ΣΙΓΑ μην πηδήξει απ’ το… τηγάνι στη φωτιά! Αφού το ΔΝΤ… είναι η ίδια η Goldman Sachs ! Το ΔΝΤ, η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα, ΟΛΟΙ είναι ίδια κλίκα ! ΟΛΟΙ αυτοί έχουν στενή συνεργασία, που φάνηκε στην αρχή της Κρίσης, πριν 2 χρόνια.

Οπως είπε κι ο Γουώρεν Μπάφετ, “Οταν φεύγει η παλίρροια, τότε βλέπεις ποιος… ΔΕΝ φορά μαγιώ”!

Τώρα, όσον αφορά την Κρίση Χρέους, στερεί τις δανειοληπτικές  δυνατότητες εταιρειών – ή χωρών όπως η Ελλάδα. Αλλά το ίδιο είναι και η Ισπανία και οι άλλες χώρες των “PIΙGS” και η Ισλανδία, που στις 6 Μαρτίου ψήφισε να ΜΗΝ πληρώσει το χρέος της.

- Οσον αφορά Γαλλία και Γερμανία, όμως…

Η Γερμανία σε εξαγωγές είναι 2η διεθνώς! Αρα, δεν νοιάζεται για “πτώση του Ευρώ”, Άρα, χρησιμοποιεί την Ελλάδα, σαν εξιλαστήριο θύμα της !

Λέει “Ορίστε το κακό παιδί η Ελλάδα, που έβαλε το Ευρώ σε μπελάδες” ή “πρέπει να συνετίσουμε την Ελλάδα”, αλλά οι ίδιοι ωφελούνται αφάνταστα… (αφού είναι εξαγωγικές χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν είναι…)

(Αλ Τζαζίρα):  Το θέμα είναι όμως… ΠΩΣ να  δικαιολογήσουν οι άλλες χώρες στους δικούς  τους λαούς, να πληρώσουν αυτοί την Ελλάδα!

Ε, μπορεί να μην κάνουν τίποτα, διότι ξέρουν ότι οι κερδοσκόποι έβαλαν ΣΤΟΧΟ το Ευρώ! Με λίγα λόγια, τα αρνητικά στοιχήματα κατά του Ευρώ, έχουν φτάσει σε ιστορικό ΖΕΝΙΘ ! Πάρα πολλά δισεκατομμύρια έχουν παιχτεί σαν στοίχημα, υπέρ της πτώσης του Ευρώ.

Μεγάλος κερδισμένος θα γίνει η Γερμανία -που είναι μια τεράστια Αγορά Εξαγωγών! Ετσι -βασικά- ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Ελλάδα. Οι φτωχοί Έλληνες χάνουν δουλειές και υφίστανται “μέτρα λιτότητας”.

Τα μέτρα όμως, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία σχέση με ριζικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας! Οι Έλληνες είναι …λουκάνικα που ρίχνονται στο Τραπεζικό Εργοστάσιο της Wall Street ! Πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ μπίζνες της Goldman Sachs, στην Ελλάδα! Εσείς οι Έλληνες πρέπει να ΔΙΩΞΕΤΕ όλες τις εταιρείες της Wall Street, από τη χώρα σας! Αν ΔΕΝ απαλλαγείτε απ’τους Οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας, θα χάνετε δουλειές, η ανεργία σας θα ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδό σας συνεχώς θα πέφτει!

Διότι… γίνατε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. Δεν τό’ χετε καταλάβει;

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 guests και κανένα μέλος