Αγοράζω, scanαρω και φεύγω

 

Έχετε δει κάτι μηχανάκια μικρά σε μερικά πολυκαταστήματα, που όταν πλησιάσεις το barcode ενός προϊόντος το “διαβάζουν” και εμφανίζουν την τιμή του;

Αυτά λοιπόν, είναι ο προάγγελος μιας νέας τεχνολογίας με την οποία θα αλλάξει ο τρόπος που ψωνίζουμε!

Είσαι στο super market, ψωνίζεις. Η ώρα είναι 3 και μόλις έχεις επιλέξει όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι οπότε τελειώνεις όπου να ναι, όταν ξαφνικά βλέπεις μπροστά σου και τα 10 ταμεία “φορτωμένα” με κόσμο. Παίρνεις σειρά και εύχεσαι να τελειώσεις γρήγορα...ή αρχίζεις και αφαιρείς προϊόντα που είχες αγοράσει μπας και καταφέρεις και περάσεις απ’ το ταμείο express. Έτσι είναι τα ψώνια μέχρι σήμερα.

rfid
Οι ετικέτες τεχνολογίας RFID υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που κάνουμε τις αγορές μας και να ξεχάσουμε τις ουρές στα ταμεία.

Οι νέες ετικέτες θα είναι πάνω στη συσκευασία των προϊόντων και θα δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να περνούν με το καρότσι τους μπροστά από έναν scanner ο οποίος με τη σειρά του θα “διαβάζει” όλα τα ψώνια, θα βγάζει το λογαριασμό, θα χρεώνει το λογαριασμό του πελάτη και, παράλληλα, θα ενημερώνει την αποθήκη του καταστήματος!

Οι ερευνητικές ομάδες του Rice University του Τέξας και του Sunchon National University της Κορέας που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο συγκλίνουν στην άποψη ότι το RFID θα αποτελέσει τη βασική τεχνολογία “αναγνώρισης” των προϊόντων, αντικαθιστώντας πλήρως το παραδοσιακό barcode. Τα εμπόδια που μένει να επιλύσουν οι ερευνητές είναι πρώτα το μέγεθος της RFID ετικέτας που πρέπει να το κάνουν όσο είναι σήμερα ένα barcode και ύστερα η ακτίνα εκπομπής του scanner που θέλουν να φτάσει το 1 μέτρο ώστε να είναι λειτουργική η τεχνολογία για τα supermarkets και τα πολυκαταστήματα.

 

Οι ακαδημαϊκοί ερευνητές θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι ώριμη σε πέντε χρόνια. Έξυπνη και εξυπηρετική η ιδέα, το μόνο που με βάζει σε σκέψεις, είναι τι θα απογίνουν οι ταμίες.

 

 

Καλλιτεχνική ημερίδα για βοήθεια στην Χιλή

 

Ευαισθητοποιημένοι οι Έλληνες και φυσικά οι Λατίνοι που ζουν στην Ελλάδα, πλαισίωσαν ζεστά την ημερίδα εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Enzzo de Cuba με την Πρεσβεία της Χιλής και σε συνεργασία με την Unesco για τις μεγάλες καταστροφές που συνέβησαν στη Χιλή από τον τελευταίο σεισμό.

unesco-hiliΧορευτές, τραγουδιστές και μουσικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας μια βραδιά που μύριζε λατινική Αμερική στο κόσμο που παρευρέθηκε.

Τα έσοδα της ημερίδας στάλθηκαν για οικονομική βοήθεια στην Χιλή.

Στη φωτογραφία, ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και κέντρων UNESCO, με την Ηλέκτρα Βενετσάνου και τον Miler Rodriguez κατά την απονομή αναμνηστικού ευχαριστηρίου διπλώματος για την προσφορά τους στην στην εκδήλωση για την Χιλή.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 επισκέπτες και κανένα μέλος