Ψηφίστηκε ομόφωνα ο ισολογισμός – απολογισμός του 2008 στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης την περασμένη Τετάρτη, με μια συναινετική διαδικασία, αφού ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες, πλειοψηφία και μειοψηφίες.

Εκείνο που επεσήμανε με έμφαση ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς, «είναι ότι έχουμε κατορθώσει σ’ αυτές τις δύσκολες περιόδους να μειώσουμε τα χρέη προς τρίτους. Σήμερα έχουμε τιμολογήσει τα πάντα και έχουμε πλήρη εικόνα του Δήμου. Δεν χρωστάει ο Δήμος, ούτε έχει δάνεια!», κατέληξε.

 

Ο Θ. Γκοτσόπουλος τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι καλή, λέγοντας. «Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε χρόνο υπάρχει αύξηση των παγίων στοιχείων κι αυτό είναι θετικό. Δείχνει ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, είχε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μια πολύ καλή πορεία.

Υπάρχει ένα ζήτημα μεγάλο, που πολλοί νομίζουν ότι  θα λύσουν με τη νέα Διοικητική μεταρρύθμιση. Πώς θα αυξήσουν τις οικονομικές δυνατότητες για μια αναπτυξιακή τροχιά.

Πολλοί Δήμοι δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα».

Τέλος ο Θ. Γκοτσόπουλος κατέθεσε πρόταση για μια ουσιαστική συζήτηση πεπραγμένων των τελευταίων τεσσάρων ετών, ούτως ώστε να υπάρξει και μία καταγραφή.

Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε την πρόταση, γιατί όπως είπε «τη θεωρώ υποχρέωση μια συζήτηση για τα πεπραγμένα, και μάλιστα εν όψει του “Καλλικράτη”, ο οποίος πρέπει να γίνει με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες».

 

Και ο Αν. Μπουντουβάς βλέπει θετικά τα στοιχεία του Δήμου, αφού δεν έχει δάνειο.

Ο Γ. Σμέρος, επεσήμανε ότι προσυπογράφει τον ισολογισμό-απολογισμό, παρά το ότι στην αρχή της θητείας του Δημάρχου υπήρξαν κάποιες αντιπαραθέσεις.

«Είχα ψηφίσει τον προϋπολογισμό το 2008 και επομένως ψηφίζω και δίνω και την θετική μου ψήφο απόψε», κατέληξε.

 

Μειώθηκε η τακτική κρατική επιχορήγηση!

 

Ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο λιγότερα θα πάρει ο Δήμος από την τακτική κατανομή της κρατικής επιχορήγησης (ΚΑΠ), αφού από εκεί που εισέπραττε 288.000 το μήνα, έλαβε για το μήνα Φεβρουάριο μόνο 156.000€, επεσήμανε ο Δήμαρχος και τόνισε ότι θα αντιμετωπίσει ο Δήμος πολύ μεγάλο πρόβλημα, γιατί περίμεναν να ανέβουν τα έσοδα και όχι να κατέβουν. Ετσι ανατρέπονται τα πάντα!

 

Δεν έχει προσέλθει στο Δήμο κανείς να πληρώσει τη 2η δόση του Βακαλόπουλου. Το 2009 μπήκαμε με τα τσαρούχια μέσα. Αλλα υπολογίζαμε. Τώρα πρέπει να στείλουμε ειδοποιήσεις.

Σ.Σ. οικονομική δυσπραγία και πού είμαστε ακόμη!

 

Ένα χρόνο βρίσκονται μελέτες στα συρτάρια του ΥΠΕΧΩΔΕ, από τον Απρίλιο του 2009, οκτώ πολεοδομικές γειτονιές στο σύνολο και καμία δεν έχει περάσει. Εστειλαν λοιπόν επιστολή στον Πάγκαλο και το επισημαίνουν μπας και δουλέψει η κρατική μηχανή!

 

 

Υπάρχει ρέμα στον Αγιο Αθανάσιο;

 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για ένα θέμα που απασχολεί την περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όσον αφορά το αν υπάρχει ρέμα ή όχι.

Ο Δήμος με τους μελετητές και τις υπηρεσίες δεν βλέπει ρέμα, ούτε και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος: «Κάναμε μελέτες με τη μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία να σώσουμε ότι μπορούμε από τις ιδιοκτησίες στην περιοχή ΠΕ3. Εχουν κατατεθεί μία σειρά εγγράφων. Εχουμε κάνει εναλλακτικά σενάρια γι’ αυτό το ρέμα, που το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ λέει ότι δεν υπάρχει υδατόρεμα και δεν προκύπτει να υπάρχει παρά μόνο μια βαθιά γραμμή μήκους 2 χλμ. Δεν υπάρχει ούτε κοίτη ούτε όχθες.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας. Εισαγγελικές παραγγελίες και μηνυτήριες αναφορές έρχονται συνεχώς στο Δήμο για να ανοιχτεί το ρέμα!

 

Εδωσαν – όπως είπε - μία απάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ότι η εκπόνηση του ρέματος Αγίου Αθανασίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της μελέτης οριοθέτησης  ρέματος Αγίου Αθανασίου, της Μάριζας, Παπαχωραφιού έναντι της ΖΟΕ του Πεντελικού όρους.

Ότι βρίσκονται στη διαδικασία μελέτης απορροής ομβρίων και η διευθέτησή τους γίνεται με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την αντικειμενική προστασία της περιοχής και ότι δεν έχει εγκριθεί καμία μελέτη ρέματος.

 

Ενημέρωσε ακόμη το σώμα ότι στελέχη της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής του τμήματος αυθαιρέτων, πήγαν να κάνουν αυτοψία στην περιοχή μετά από έγγραφη καταγγελία, σε μια προσπάθεια να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα για να περάσει το ρέμα. Εχουμε ξεπεράσει κάθε όριο.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, οι κάτοικοι ήρθαν αλλόφρονες στο Δημαρχείο. Γιατί υπάρχουν πολλά και καλά σπίτια. Εάν πάμε να καταγγείλουμε τα αυθαίρετα του τάδε η πολεοδομία πάει στον ακίνητο του τάδε, ενώ υπάρχουν δεκάδες αυθαίρετα στην περιοχή. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα», εξήγησε ο Δήμαρχος και συνέχισε: Γίνεται μία προσπάθεια με τους μελετητές, μήπως υπάρχει κάποια λύση και περάσουν αγωγοί 80Φ από κάτω και λύσουν το πρόβλημα. Δεν μπορεί όμως να καταγγέλλουμε τα σπίτια των ανθρώπων, να τα γκρεμίσουμε για να περάσει το ρέμα.

 

Όπως μάθαμε όμως, η Ανθούσα έχει κάνει μελέτη και μέχρι το όμορο σημείο με την Παλλήνη έχει οριοθετήσει το ρέμα.

Εκφράζουμε απορία: Δηλαδή το ρέμα σταματάει όταν μπαίνει στην Παλλήνη;

 

“Συμμετοχή” στην 5ήμερη!

6000 ευρώ αποφάσισαν να δώσουν σε κάθε 3η τάξη Λυκείου για να «τσοντάρουν» στην πενταήμερη εκδρομή τους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 222 guests και κανένα μέλος