Μέχρι πρόσφατα υπήρχε η άποψη ότι αν κάποιος δεν προλάβει να αποθηκεύσει βλαστικά κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο κατά τον τοκετό, δεν μπορεί να συλλέξει παρόμοια προγονικά βλαστικά κύτταρα αργότερα στη ζωή του.

Ωστόσο, βρέθηκε ότι ενήλικα βλαστικά κύτταρα μπορούν να απομονωθούν από διάφορα μέρη του σώματος, όπως το περιφερικό αίμα, το αίμα του ομφάλιου λώρου κατά τον τοκετό και το μυελό των οστών.

Στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης βλαστικών κυττάρων με τη χρήση δείγματος συνδετικού ιστού.

Η Ακαδημία Αθηνών παρέχει καθημερινά συστηματική ενημέρωση γύρω από το θέμα αυτό. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί δίχως ραντεβού να παρακολουθήσει μια σχεδόν ωριαία παρουσίαση στις 11 ή στις 12 το μεσημέρι. Παρέχεται επίσης εντελώς δωρεάν ενημερωτικό υλικό καθώς ακολουθεί και συζήτηση γύρω από τις απορίες της κάθε ομάδας.

Τα ενήλικα βλαστικά κύτταρα έχουν την ικανότητα να ανανεώνονται συνεχώς και να διαφοροποιούνται σε οποιοδήποτε ιστό και όργανο του σώματος. Μπορούν να διαιρούνται και να αντικαθιστούν γερασμένα κύτταρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Είναι ανώριμα κύτταρα χωρίς συγκεκριμένη μορφή και θέση και έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις ιδιότητες οποιουδήποτε κυτταρικού ιστού και οργάνου. Τα κύτταρα αυτά βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση στο δέρμα.

Ιατρικές έρευνες έδειξαν ότι η συλλογή και φύλαξη ενήλικων βλαστικών κυττάρων ενδείκνυται ιδιαίτερα σε άτομα με επιβαρημένο ιστορικό, όπως οι καπνιστές, τα υπερτασικά άτομα, άτομα που εκτίθενται σε ρύπους, ακτινοβολίες ή χημικά, πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο ALS,…

Δίδεται επίσης η δυνατότητα θεραπείας σε περιπτώσεις όπως βλάβες του νευρικού ιστού από ατυχήματα και εγκεφαλικά επεισόδια

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος