Οι καντίνες Καβουρίου και η κοινοπραξία

 

Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 16/2 το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης, και για άλλη μια φορά συζητήθηκε η μη καταβολή των εγγυητικών επιστολών από την ανάδοχο εταιρεία εκμετάλλευσης Α, Β και Γ θέσεων δημοτικών Καντινών στο Μεγάλο Καβούρι.

Το «μπαλάκι» παίζεται περίπου ένα χρόνο. Ερχεται το θέμα ψηφίζουν παράταση κατάθεσης του χρηματικού ποσού, συμφωνεί η Κοινοπραξία. Στη συνέχεια αθετεί τη συμφωνία της και επανέρχεται το θέμα στο Συμβούλιο και δίνουν νέα προθεσμία.

Τώρα προέκυψε και νέα αιτία μη καταβολής. Η κοινοπραξία τα «χάλασε» με τους εταίρους της και πώς να καταβάλουν τα ποσά; Ο Δικηγόρος της κοινοπραξίας αποκάλυψε ότι υπάρχουν άλυτα προβλήματα μεταξύ των δύο εταιρειών και χρειάζεται την έγκριση του Δ.Σ. για μετέπειτα πιθανές δικαστικές διενέξεις.

Ζήτησε λοιπόν από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση που να εγκρίνει, ότι το σύνολο των χρημάτων θα τα εισπράξει από την μια εταιρεία. Κάτι που δεν ευσταθεί και το γνωρίζουν αυτό, αφού έχουν υπογραφεί συμβόλαια ενοικίασης με συγκεκριμένους όρους. Ετσι το Δ.Σ. απάντησε ότι  δεν μπορούν να πάρουν τέτοια απόφαση, γιατί έχουν να κάνουν με κοινοπραξία, όχι με ξεχωριστές εταιρείες.

Ο Δήμαρχος, θυμίζοντας στον δικηγόρο ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα διαπροσωπικά τους, ζήτησε την άποψη της δημοτικής συμβούλου Μ. Κακογιαννάκη που είναι δικηγόρος.

Η Μ. Κακογιαννάκη είπε ότι μάλλον δεν πρέπει να πάρουν τέτοια απόφαση γιατί κρύβει κινδύνους κι ότι χρειάζεται κάποιες μέρες να το ψάξει γιατί προκύπτει λεπτό νομικό θέμα.

Οπότε, παρά τη θέληση του Δημάρχου, όπως ο ίδιος λέει, αφού άμα ήτανε στο χέρι του θα είχε καταγγείλει την σύμβαση, απλά σέβεται την άποψη των υπόλοιπων Δημοτικών Συμβούλων, πήρε πάλι αναβολή μέχρι το επόμενο Δ.Σ. όπου θα ερωτηθεί ο νομικός σύμβουλος του Δήμου και είτε θα λυθεί το ζήτημα, είτε θα καταγγείλουν την σύμβαση.

(Σ.Σ. τώρα πώς σε άλλα ζητήματα, χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και πάει κόντρα ακόμα και στους νόμους, όχι μόνο στους συμβούλους, κι εδώ έχουν καταφέρει οι εταιρείες να παίρνουν συνεχώς αναβολή, είναι απορίας άξιο).

 

Συζήτηση έγινε και για την μείωση ή απαλλαγή δημοτικών φόρων και τελών για τα άτομα με αναπηρία μετά από έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων για ΑμΕΑ. Δεν πήραν συνολική απόφαση, αλλά η κάθε αίτηση ενδιαφερομένου θα εξετάζεται ξεχωριστά, καθώς απ’ ότι είπε ο Δήμαρχος υπάρχουν και πλούσια ΑμΕΑ.

Ομόφωνη απόφαση πήραν επίσης για την έγκριση μελέτης διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Σπ. Πανάς που είναι υπεύθυνος για το θέμα, ενημέρωσε το υπόλοιπο Δ.Σ. ότι το σύστημα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ και ως πρώτες ιδέες έχουν την τοποθέτηση υπόγειων κάδων ανακύκλωσης σε νησίδες και κεντρικά σημεία και μπλε κάδων μπροστά στα σπίτια.

 

Εγκριση χωρίς κουβέντα!

Να γεμίσει η πόλη φυλάκια!!

 

Έγκριση χωρίς κουβέντα πρότεινε ο Δήμαρχος Γρ. Κασιδόκωστας για την τοποθέτηση φυλακίου επί της οδού Αρχιμήδη στο Καβούρι, μετά από αίτηση κατοίκου. Αφού αναφέρθηκε στην αύξηση εγκληματικότητας – τρομοκρατίας, γενικότερα στην κοινωνία που υπάρχει στις μέρες μας και στην ανάγκη πυρασφάλειας ειδικά της συγκεκριμένης περιοχής, είπε ότι θα πρέπει να ευγνωμονούμε τον πολίτη που θέλει να προστατέψει.

Το σύνολο του Δ.Σ. συμφώνησε με μόνη επισήμανση αυτή της Ένι Φαρμακίδη, η οποία διευκρίνισε ότι «δεν αρνούμαι την τοποθέτηση, αλλά σε προηγούμενη αίτηση είχαμε συμφωνήσει να κάνουν το φυλάκιο μέσα από τη μάντρα του οικοπέδου» κι όχι σε κοινόχρηστο χώρο «για να μη γεμίσει φυλάκια η Βουλιαγμένη». Η συζήτηση έληξε, με την τοποθέτηση του Κασιδόκωστα ότι: «η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου είναι δικαίωμά μας και κάθε τέτοια περίπτωση που παρουσιάζεται, πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε», «ας γεμίσει με φυλάκια η Βουλιαγμένη, είναι για το κοινό καλό», συμπλήρωσε στο τέλος.

 

Να πάνε αλλού…

 

Στο επόμενο θέμα, μας έκανε εντύπωση, γιατί ήταν όλοι τους κατηγορηματικοί. Πρόκειται για την αίτηση - διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής του Αγ. Νικολάου, σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο αντισφαίρισης ξυλορακέτας. Ο Δήμος, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, δεν έχει καμία δικαιοδοσία στο συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας και δεν μπορεί να απομακρύνει τους παίχτες, αφού η περιοχή ανήκει στο Ζεύς και στο Divani Απόλλων Παλλάς κι όταν επιχείρησε ο Δήμος να κάνει κάποια έργα εκεί, τους απαγορεύθηκε με δικαστική απόφαση.

Παρ’ όλα αυτά, πήραν απόφαση «να εκδιωχθούν από το χώρο οι λάτρεις της ρακέτας γιατί ενοχλούν τους κατοίκους και είναι θέμα ποιότητας ζωής». Την απόφασή τους θα στείλουν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και σε κάθε αρμόδιο προκειμένου να επιληφθούν της κατάστασης(!)

 

(Σ.Σ. Εδώ ακούσαμε το ανήκουστο! Η παραλία ανήκει στο Ζευς Divani. Και οι άνθρωποι που γυμνάζονται ενοχλούν και θα τους διώξουν και από εκεί.

Ξεχνάει ο Δήμαρχος και ο κάθε εκλεγμένος ότι η παραλία είναι κοινό αγαθό και δεν ανήκει σε κανέναν!

Και ελπίζουμε να το θυμάται αυτό και ο Υπουργός.

Αυτός ο διωγμός του πολίτη από τον αιγιαλό και την παραλία, είναι πρωτοφανής).

 

Δημοτικός σύμβουλος για την επιτροπή παραλαβής έργων ορίστηκε η Μαρία Σίνα, ενώ συγκροτήθηκε και η Επιτροπή διαγραφής κλήσεων για παράνομη στάθμευση στο Δήμο Βουλιαγμένης, η οποία αποτελείται από τους Παν. Σκουζή, Διον. Κοντονή και Μ. Κακογιαννάκου, με αναπληρωματικούς την Μ. Σίνα και την Ένι Φαρμακίδη.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος