Ο τρόπος λειτουργίας του Λιμένος Λαυρίου φαίνεται να αποτελεί πρότυπο για την οργάνωση και τη λειτουργία νεότερων λιμένων ανά τον κόσμο. Έτσι μετά την αποστολή των ειδικών από το λιμάνι της Σαγκάης, σειρά είχαν προς ενημέρωση τα λιμάνια της γειτονικής μας Βουλγαρίας.

Ετσι διμερής σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο (3/2) ανάμεσα σε εκπροσώπους της βουλγαρικής ρυθμιστικής αρχής Λιμένων Ναυτιλίας και του Διευθύνοντος Συμβούλου  Πάρη Ευαγγελίου.

eyaggeliou-voulgaroi-ekprosopoiΣτη συνάντηση συζητήθηκαν η οργάνωση και η λειτουργία του λιμανιού, οι προοπτικές επέκτασης και εκσυγχρονισμού καθώς και τα χρηματοοικονομικά – ευρωπαϊκά προγράμματα με τα οποία προωθήθηκαν- εντάχθηκαν- ολοκληρώθηκαν τα έργα. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το ρόλο που παίζει το συγκεκριμένο λιμάνι τόσο για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα καθώς για τη σημασία του στην ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Οι φιλοξενούμενοι ενδιαφέρθηκαν για το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και για τα συστήματα ασφαλείας τα οποία ο ΟΛΛ έχει ολοκληρώσει.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Πόλης Δημήτρης Λουκάς, ενώ την υπουργό  εκπροσώπησε η σύμβουλος της επί θεμάτων Ναυτιλίας  Αγγελική Λιβάνου, και  η Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικης του Υπ.Οι.Α.Ν εκπροσωπήθηκε από τον ειδικό σύμβουλο Αντώνη Γάκη.

 

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΛ και Αντινομάρχης Αν.Αττικής Πάρης Ευαγγελίου, το Λιμάνι του Λαυρίου μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στα Ναυτιλιακά δρώμενα όχι μόνο της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και του ευρύτερου ναυτιλιακού κόσμου ανά τον πλανήτη. Έχουμε κάνει ήδη μεγάλα βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση και ήδη με αυτές τις συναντήσεις εισπράττουμε τα αποτελέσματα αυτής μας της προσπάθειας.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε παρουσίαση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Η διμερής επαφή θα συνεχιστεί με επίσκεψη της ελληνικής πλευράς στη Βάρνα της Βουλγαρίας, πριν το Πάσχα με  επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον Αντώνη Γάκη και εκπροσώπους  του Δήμου Λαυρίου και του Ο.Λ.Λ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος