Μεγάλο φαγοπότι μέσα στην Τ.Υ.Δ.Κ.
Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων
 

“Φίδια” έβγαλε αυτή τη φορά το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αφού η καταγγελία του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, με ονόματα και αριθμούς δείχνει το βαθμό διάβρωσης όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε θέματα πολεοδομικά και χρήσεων γης.

Ολόκληρες εκτάσεις γης, στην Κερατέα, τον Κουβαρά και τα Καλύβια, πριν ενταχθούν στο σχέδιο πόλης, αγοράστηκαν από υπαλλήλους σε πόστα απολύτως σχετικά, και μετέπειτα πουλήθηκαν, αφού τις ενέταξαν στο σχέδιο.

Είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο μας, με τίτλο “Ερχονται μεγάλα βατοπέδια στην Ανατολική Αττική” και δεν δημοσιεύαμε ονόματα.

Ετσι δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα, ρωτώντας μας αν μέσα στα ονόματα είναι και ο μελετητής τάδε και υπάλληλος δείνα “γιατί μας έχουν ψήσει το ψάρι στα χείλη”.

Θα περιμέναμε μια διαφορετική αντιμετώπιση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

 

Βεβαίως ήταν προϊδεασμένοι για το θέμα, αλλά  όπως και να ‘χει ο Κωνσταντινίδης μίλησε για υπαλλήλους της Νομαρχίας, πέραν των άλλων.

 

Όχι νέο mall στο Λαύριο

Οι καταστηματάρχες προσφεύγουν στο ΣτΕ

 

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο φύλλο μας, οι καταστηματάρχες του Λαυρίου αντιδρούν στην δημιουργία ενός mall στην περιοχή, κάτι που είναι ήδη στα σκαριά και συζητήθηκε προ ημερησίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, με πρόταση του Στ. Παπασταυρόπουλου, που μετέφερε την αγωνία τους και ενημέρωσε το σώμα.

 

Πάλι προ ημερησίας, ο Αντινομάρχης Χαρ. Δαμάσκος, μετά από αίτημα του Νίκου Στεφανίδη, να έρθει το θέμα του Λαυρίου προς συζήτηση σε ημερήσια διάταξη, ενημέρωσε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του Λαυρίου επιτρέπονται οι όροι δόμησης για μια τέτοια εγκατάσταση.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα πολιτικής απόφασης αν θέλει η Νομαρχία να την πάρει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ήδη έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά και για την περιοχή ότι βρίσκεται εκτός σχεδίου.

Η αλήθεια είναι - και εκφράσανε σύσσωμοι τις αγωνίες τους στη Νομαρχιακή Επιτροπή -, όπως είπε ο Χ. Δαμάσκος, ότι μια περιοχή που έχει 55.000 κτίσματα, αν αυτή καταλήξει να έχει μόνο εμπορικά καταστήματα, σιγά σιγά θα μετατραπεί σε ένα νέο mall.

 

Ο Στ. Παπασταυρόπουλος επεσήμανε ότι έφερε το ζήτημα της υπεραγοράς στο Λαύριο γιατί θα έρθει κάποια στιγμή στο Ν.Σ. ζητώντας περιβαλλοντικούς όρους. Να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων, αφού ο Δήμος προτίθεται να δώσει την προέγκριση και θα έχει προχωρήσει ωστόσο η επιχείρηση. Ως εκ τούτου θα είναι πολύ δύσκολο για κάποια απόφαση.

Επεσήμανε ακόμη ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι γης έχει γίνει τροποποίηση, δύο φορές μέσα σε πέντε χρόνια(!), Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

 

“Το κράτος τρέχει

μόνο για το συμφέρον των επενδυτών”

 

Και κατέληξε ότι: Για το συγκεκριμένο κομμάτι που ενδιαφέρει τους επενδυτές, το Δημόσιο,  έκανε την ένταξη και την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια, κάτι που απαγορεύει και ο νόμος.

Χρειάζεται τουλάχιστον μία πενταετία για να γίνει τροποποίηση ΓΠΣ.

Το δημόσιο  όταν πρόκειται για το συμφέρον των επενδυτών τρέχει πάρα πολύ γρήγορα, ενώ όταν πρόκειται για το συμφέρον της  κοινωνίας έχει πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

Το Λαύριο δέχεται μία επίθεση, η οποία θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική κρίση στην κοινωνία του.

 

Σ.Σ.: Όπωσδήποτε 55.000 τμ. κτίσματα ακούγεται τρομακτικό.

Και επειδή πάντα είμαστε κακοί αντιγραφείς, μπορεί να γίνονται στις ΗΠΑ τέτοια πολυκαταστήματα, αλλά δεν γίνονται μέσα στις πόλεις. Γίνονται σε μεγάλες ελεύθερες εκτάσεις έξω από τον ιστό των πόλεων.

Ο Δημοσθένης Μπαρούτας, ζήτησε ενημέρωση από το Νομάρχη, όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη, όπως το διάβασε από την εφημερίδα μας, για την ανάγκη προώθησης των μελετών και των έργων αποχέτευσης στην Ανατ. Αττική, επισημαίνοντας ότι ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνεται καθημερινά με την απουσία αποχέτευσης.

Ο Νομάρχης επεσήμαινε, με επιστολή του, ότι η ΕΥΔΑΠ έχει ολιγωρήσει επί σειρά ετών, στην προώθηση των έργων αποχέτευσης και έχει μεγάλες ευθύνες γι’ αυτό.

Απαντώντας στον Δ. Μπαρούτα, τόνισε ότι η ΕΥΔΑΠ μετά τη δυσαρέσκειά της από τη θέση της Νομαρχίας στο θέμα της αποχέτευσης, άρχισε να συνομιλεί μόνο με Δήμους, προσπαθώντας να αγοράσει τα δίκτυά τους απ’ τη μια και την προώθηση μικρών βιολογικών σταθμών απ’ την άλλη.

Η Νομαρχία είναι αντίθετη στη δημιουργία μικρών βιολογικών καθαρισμών, που στο τέλος θα πέφτουν στα ποτάμια και στη θάλασσα ρυπαίνοντας.

Τόνισε μάλιστα ο Νομάρχης,  ότι είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Είναι ένα φυσικό αγαθό και ως βουλευτής το είχα καταψηφίσει στο τέλος της δεκαετίας του ’90.

Ένα  φυσικό αγαθό, το νερό και η  ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί  να είναι ιδιωτικοποιημένη τη στιγμή που δεν έχει κανέναν ανταγωνιστή. Ιδιωτικοποιείται κάτι όταν έχει ανταγωνισμό.

Θα πρέπει να πιεστεί η ΕΥΔΑΠ, γιατί έχει πάρει πολλά χρήματα  από ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει αδιαφορήσει για  την αποχέτευση. Και θα πρέπει να πιεστεί και  εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή.

 

Ελεγκτές και ελεγχόμενοι, αγοράζουν συνεταιρικά, περιοχές εκτός σχεδίου, από τη Ραφήνα μέχρι το Λαύριο, και αργότερα τα εντάσσουν στο σχέδιο πόλης· υπάλληλοι της ΤΥΔΚ και της Νομαρχίας. Είναι αυτοί που αναθέτουν σε διάφορες υπηρεσίες εντάξεις σχεδίων πόλης σε μελετητές.

Ο ν.σ. Δ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε δύο συμβόλαια, (6355 & 6356), όπου ο πρόεδρος της ΤΥΔΚ και 4 υπάλληλοί της, καθώς και υπάλληλος της Νομαρχίας, είτε δια μέσου των παιδιών τους είτε δια μέσου των γυναικών τους, αγοράζουν από κοινού σε διάφορες περιοχές. Τα συμβόλαια που εμφάνισε είναι από την περιοχή της Κερατέας.

Τα ονόματα που αναγράφονται στα δύο συμβόλαια είναι τα παρακάτω:

Κων/νος Φλώρος υπάλληλος της ΤΥΔΚ, η σύζυγός του

Ζαμπάρας υπάλληλος της ΤΥΔΚ

Χαϊδεμένος, μελετητής

Καρατζάς υπάλληλος της ΤΥΔΚ

Η κόρη του μελετητή Ανδρουλάκη

Τα παιδιά του Καραμεσίνη υπαλλήλου της Νομαρχίας

Μπατσίκος πρόεδρος της ΤΥΔΚ!

Δημητριάδης Φ. και Στέλλα Δημητριάδη (σύζυγος) μελετητές

Εχουν γίνει 30 συμβόλαια, όλα από την ίδια συμβολαιογράφο!

 

Υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα

 

Καλείται σήμερα το Ν.Σ. να πάρει αποφάσεις για το ηθικό μέρος της συγκεκριμένης ομάδας, τόνισε ο Κωνσταντινίδης και ονόμασε τους υπαλλήλους που εμπλέκονται.

Δήλωσε ότι ήδη κατέθεσε τα χαρτιά στον εισαγγελέα, όπως επίσης και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

 

Ο Νομάρχης απάντησε ότι έχει κάνει συγκεκριμένες ενέργειες ήδη από τη στιγμή που διάβασε το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα:

Εγώ έκανα δύο ενέργειες. Μία στο εσωτερικό της υπηρεσίας, γιατί η πολεοδομική μελέτη και η ένταξη στο σχέδιο, στους εμπλεκόμενους φορείς δεν είναι υπηρεσίες  της Νομαρχίας. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι έχει γίνει μετά από αίτημα του Δήμου.

Είναι υπάλληλοι της ΤΥΔΚ και ο τελικός εγκρίνων είναι το πρώην Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και νυν Υπουργείο Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Εγώ τη Δευτέρα το πρωί έστειλα δύο έγγραφα στον Γενικό Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που ζητάω την διενέργεια ελέγχου.

Και το δεύτερο, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να εξετάσει και να αξιολογήσει τα στοιχεία.

 

Κωνσταντινίδης: Μέχρι να αποφανθεί ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, μέχρι να αποφανθεί ο Εισαγγελέας σκοπεύετε να κάνετε τίποτα με τους υπαλλήλους της Νομαρχίας κύριε Κουρή; Εννοώ τους υπαλλήλους που συμμετέχουν.

Κουρής: Τι εννοείτε;

Κωνσταντινίδης: Να κάνετε μία έρευνα για παράδειγμα.

Κουρής: Δεν μπορώ να κάνω. Σας εξήγησα γιατί.

 

Ιεραρχικός προϊστάμενος δεν είναι ο Νομάρχης, είναι ο Περιφερειάρχης και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι  είναι τριών υπηρεσιών σύμφωνα με το δημοσίευμα: ΤΥΔΚ, Περιφέρεια, Νομαρχία. Γι’ αυτό το λόγο με βάση και τον ισχύοντα κώδικα ζητήσαμε τον έλεγχο από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Γι’ αυτό μιλάμε για Βατοπέδια...

 

 

...και Λαϊκάρχης! – Εγινε της …λαϊκης στο Ν.Σ.

 

Σημεία και τέρατα κατήγγειλαν άνθρωποι που έχουν άδειες στις λαϊκές αγορές. Για τραμπουκισμούς, μαφιόζικες μεθόδους από εκπροσώπους σωματείου και τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα κατήγγειλαν τον πρόεδρο του Σωματείου Ερμής, Στουραϊτη για τραμπουκισμούς και απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους συναδέλφους του των Λαϊκών αγορών.

Το Σωματείο αυτό εκπροσωπεί όλους τους ανθρώπους της Λαϊκής, αφού όπως είπε ο Νομάρχης, είναι το Σωματείο που έχει τα περισσότερα μέλη και έχει ψήφο στην Επιτροπή, ενώ τα άλλα Σωματεία μπορούν να συμμετέχουν αλλά δεν έχουν ψήφο.

Σωματείο που παρευρισκόταν εκεί δήλωσε ότι δεν έχει ειδοποιηθεί ποτέ.

Μάλιστα έχουν καταθέσει αναφορές στη Νομαρχία, αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση και φοβούνται για τη ζωή τους!

 

Ο Δημ. Μπαρούτας διάβασε καταγγελία που του ενεχείρισε με επιστολή, κάποιος ενδιαφερόμενος της λαϊκής, στην οποία αναφέρεται σε τραμπουκικά επεισόδια.

 

Χρ,. Φράγκου: Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν τέτοιοι τραμπουκισμοί. Δεν ξέρω ποιος στηρίζει τον κ. Στουραϊτη. Κάποιος εδώ μέσα τον στηρίζει, όπως μου είπανε κάποιες κυρίες πριν από λίγο.

Και αφού έχουν κατατεθεί στη Νομαρχία αυτές οι καταγγελίες, έπρεπε να έρθουν εδώ να συζητηθούν. Γιατί δεν τις παρέπεμψαν τις καταγγελίες άμεσα, αφού τις είχαν στα χέρια τους,  τόνισε η Χρ. Φράγκου αγανακτισμένη.

 

Ο Ντούρος δήλωσε ότι ακούγοντας την παρούσα συζήτηση επιβεβαιώθηκε, σε μια σχέση ως προς το όνομα Στουραϊτης που αναφέρθηκε.

«Δεν γνωρίζω τον κ. Στουραϊτη, αλλά ακούω σε όλες τις λαϊκές ότι είναι ο Λαϊκάρχης!

Θα ήθελα να μάθω ποιος είναι αυτός ο κύριος και ποιος του έχει δώσει τέτοια αρμοδιότητα.

«Θα ρωτήσουμε τον Στουραϊτη»,

«Θα μας κάνει αυτό ο Στουραϊτης»,

«Δεν μας αφήνει ο Στουραϊτης».

«Πρέπει να γλείψουμε τον Στουραϊτη» και ανάλογα αν είναι δικός του ή όχι…

 

Ο Θ. Μπαλής μετά από όλα αυτά που άκουσε ζήτησε να έρθει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. «Αυτές οι καταγγελίες δεν μπορούν να μείνουν εδώ. Αυτά που κατήγγειλαν για το Σωματείο «Ερμής» του κ. Στουραϊτη, ότι λειτουργεί σε στυλ μαφίας. Με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους», κατέληξε.

Οι αρμόδιοι Νομαρχιακοί σύμβουλοι (Νομαρχιακή Επιτροπή) δήλωσαν ότι δεν έχουν ξανακούσει τέτοιες καταγγελίες. Δεν είχαν κανένα παράπονο μέχρι σήμερα, αλλά συγκεκριμένη κυρία που βρισκόταν εκεί και δουλεύει στη Λαϊκή δήλωσε ότι έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία, αλλά δεν εκλήθηκε ποτέ.

 

Ο Νομάρχης δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις καταγγελίες, σε ένα σύνολο εργαζομένων στις λαϊκές πάνω από οκτακόσιες και επεσήμανε ότι θα συνεννοηθεί με το Διευθυντή της υπηρεσίας για να διερευνήσει το θέμα και να καλέσει τους αντίστοιχους εκπροσώπους των λαϊκών όπου συνέβησαν τα επεισόδια.

Αναγνώρισε δε σφάλμα της υπηρεσίας, που δεν ενημερώνονται και τα άλλα σωματεία της Λαϊκής, εφόσον έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους.

 

Αρση προστίμου προς την

«Κοινοπραξία EURO IONIA»!

 

Ολοι έχουμε δει τί γίνεται με την κατασκευή διοδίων στη Μαλακάσα, στην νέα εθνική οδό που κατασκευάζεται από κοινοπραξία εταιριών, οι οποιες βέβαια - όπως συμβαίνει πάντα - υπερβαίνουν τα όρια και καταστρατηγούν τις συμφωνίες, αλλοιώνοντας το περιβάλλον.

Ετσι μετά από την 20/5 & 16/6/09 αυτοψίες που πραγματοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες, το Πολεοδομικό Γραφείο Καπανδριτίου, επέβαλε πρόστιμα στην Κοινοπραξία EURO IONIA που εκτελεί έργα κατασκευής νέων σταθμών διοδίων στη  Μαλακάσα για λογαριασμό της εταιρείας «Νέα Οδός ΑΕ», πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου και κοπές δένδρων και διέκοψε τις εργασίες στο κόμβο της Μαλακάσας.

Η εταιρία έκανε ένσταση, η νομική υπηρεσία της Νομαρχίας, με την 10/11/09 απόφαση την έκανε δεκτή και ανακάλεσε το πρόστιμο και δικαίωσε την Κοινοπραξία, γιατί δεν ήταν αρμόδια η υπηρεσία και κακώς συντάχθηκε η αυτοψία.

Το ότι λεηλάτησε την περιοχή η Κοινοπραξία, το ότι έκοψε δέντρα, έχτισε χωρίς άδεια δεν μετράει. Ο τύπος μετράει. Η υπηρεσία δεν ήταν αρμόδια να κάνει αυτοψία!

 

Τώρα λοιπόν καλείται η Κοινότητα της Μαλακάσας να πληρώσει το “μάρμαρο”, τις απαιτήσεις δηλαδή της κοινοπραξίας για τις “ζημίες” που υπέστη, τις οποίες κοινοποίησε με εξώδικο!

Το θέμα ανέδειξε η  Ιωάννα Στεργίου, επικεφαλής νομαρχιακής παράταξης, προ ημερησίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 8/2.

Η Ιωάννα Στεργίου με επιστολή της προς το προεδρείο του Ν.Σ. τα επεσήμαινε όλα αυτά και ζήτησε να πάρει θέση ο Νομάρχης και το σώμα, γιατί σε λίγο θα κληθούν να πληρώσουν βαρύτατα πρόστιμα στο “σαμάρι” που βογγάει, αφού δεν βογγάει ο γάιδαρος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 173 guests και κανένα μέλος