Παρά τους θυελλώδεις ανέμους γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια την περασμένη Τετάρτη με το παραδοσιακό τελετουργικό.

Η ημέρα αυτή έχει κάτι ιδιαίτερο για τους παράλιους Δήμους και τους Ναυτικούς Ομίλους, που συνήθως συνδυάζουν την τελετή των Θεοφανείων και τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα με παράλληλη εκδήλωσή τους, είτε για να τιμήσουν τους αθλητές τους είτε για να κόψουν την βασιλόπιτα και να ανταλλάξουν ευχές.

Στη Βάρκιζα, αν και η θάλασσα ανέβαινε στην προβλήτα, ο κόσμος είχε γεμίσει το χώρο, τα καραβάκια του Ναυτικού Ομίλου βρίσκονταν μέσα στο νερό μαζί με τους αθλητές που περίμεναν να βουτήξουν για το σταυρό. Από κοντά και οι γλάροι που το νερό, με το ανακάτεμα του κύματος, έβγαζε μεζέδες.

Στην Αγία Μαρίνα επίσης ο Ναυτικός Ομιλος έκοψε την πίτα μετά την τελετή του σταυρού, παρουσία της Δημοτικής Αρχής και θεσμικών οργάνων.

nov-1

Στη Βουλιαγμένη ο Ναυτικός Ομιλος Κατοίκων (ΝΟΚΒ) και ο Ναυτικός Ομιλος Βουλιαγμένης (ΝΟΒ) περίμεναν με υπομονή τους ιερείς, να τελειώσουν το μυστήριο στην εκκλησία για να έρθουν κοντά τους, να επαναλάβουν την τελετή.

Ο ΝΟΒ  μετά τη τελετή της βάπτισης του σταυρού, ακολούθησε τιμητική εκδήλωση με απονομές σε αθλητές και προπονητές.

Στη Βούλα, λόγω του «άγριου» καιρού, δεν μπήκε ο ιερέας στο κnaoboylas-theofaneiaαραβάκι, όπως συνηθίζεται, αλλά έριξε το σταυρό από την προβλήτα.

Στη συνέχεια ο Ομιλος έκοψε βασιλόπιτες. Μία για τα μέλη και τους καλεσμένους και μία για τους μικρούς αθλητές του.

Στο Πόρτο Ράφτη, το τελετουργικό της ημέρας συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Μαρκοπούλου και στα νερά έπεσαν οι ιστιοπλόοι του ΙΟΠΟΡ.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 316 επισκέπτες και κανένα μέλος