Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στο Δήμο Ανοιξης

 

Ολοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στον Δήμο Άνοιξης. Τα συνολικό μήκος του δικτύου φτάνει τα 2.500 μέτρα περίπου και παραλαμβάνει τα όμβρια των οδών Αγ. Αθανασίου, Σουλίου, Καλαβρύτων, Π. Μελά, Καραολή, Κανάρη, Μεγ. Αλεξάνδρου, Κορυτσάς, Πελοποννήσου, Κρήτης και Κύπρου τα οποία κατευθύνει μέσω του κεντρικού συλεκτήρα της οδού Αγ. Αθανασίου, στον τελικό αποδέκτη που είναι το ρέμα Φασίδερι, που εντάσσεται στο υδρογραφικό δίκτυο της ευρύτερης λεκάνης του Κηφισού.

Το έργο εκτελέστηκε με δύο συμβάσεις και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΠΕΠ Αττικής. Η πρώτη αφορούσε το δίκτυο των οδών Κανάρη, Μεγ. Αλεξάνδρου, Κορυτσάς, Πελοποννήσου, Κρήτης και Κύπρου και εκτελέστηκε από την κατασκευαστική «Ι. Δ. Χρυσοσπάθης & Γερ. Ε. Κοσσόβας Ο.Ε., Χ&Κ Τεχνική» με συνολικό προϋπολογισμό 845.000€.

Η δεύτερη αφορούσε το δίκτυο των οδών Αγ. Αθανασίου, Σουλίου, Καλαβρύτων, Π. Μελά και Καραολή και εκτελέστηκε από την κατασκευαστική «Αττική Δίοδο Α.Ε» με προϋπολογισμό 3.072.000€.

Με το έργο αυτό αντιμετωπίστηκαν σημαντικά τα προβλήματα που δημιουργούσε η επιφανειακή απορροή των ομβρίων σε ένα μεγάλο τμήμα του οικιστικού ιστού και θωρακίζεται αντιπλημμυρικά ο Δήμος Άνοιξης.

 

Ασφαλτόστρωση της Λεωφ. Διονύσου

 

Με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου  εγκρίθηκε,  η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Νέας Μάκρης προκειμένου να ασφαλτοστρωθεί το οδόστρωμα της Λεωφόρου Διονύσου, μετά την εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της 1ης, 3ης και 5ης Πολεοδομικής ενότητας Ν. Μάκρης.

Με την Προγραμματική Σύμβαση προβλέπονται ασφαλτικές εργασίες σε μήκος 500 μέτρων και πλάτους 9,2 μέτρων μετά από φρεζάρισμα και διαστρώσεις υποβάσεων και τελική αντιολισθητική επικάλυψη.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 190.000€ θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από τη Νομαρχία και κατά 50% από τον Δήμο Ν. Μάκρης.

 

Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Αρτέμιδα

 

Με απόφαση του Νομάρχη  Λ. Κουρή τροποποιήθηκε το  ρυμοτομικό σχέδιο Αρτέμιδας στην Πολεοδομική Ενότητα 3, για την δημιουργία Παιδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο αδιάθετο οικόπεδο του Ο.Τ. 495 λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου για νέους παιδικούς σταθμούς λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού στον Δήμο Αρτέμιδας.

 

 

Αντιπλημμυρική προστασία στην Γυαλού Σπάτων

Εκτροπή κυκλοφορίας

 

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας  ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής Γυαλού του Δήμου Σπάτων, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στο τμήμα της Οδού Αγίου Δημητρίου από την διασταύρωσή της με την Οδό Ζήνωνος (πρώην Μπιρμπίλη) μέχρι τον κόμβο της Ε. Λ. Σταυρού – Ραφήνας.

 

Για όσο διαρκούν τα έργα στην περιοχή η διευθέτηση της κυκλοφορίας θα γίνεται ως εξής:

• Η κατεύθυνση των οχημάτων από τα Σπάτα προς την Λεωφ. Μαραθώνος πραγματοποιείται με διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσω της οδού Ζήνωνος (πρώην Μπιρμπίλη) προς λεωφόρο Σπάτων – Πικερμίου και στη συνέχεια προς Λεωφόρο Μαραθώνος

• Η κατεύθυνση των οχημάτων από ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ προς Σπάτα θα πραγματοποιείται είτε μέσω της Εξόδου Ραφήνας και στη συνέχεια προς Λεωφόρο Μαραθώνος και Λεωφόρο Πικερμίου-Σπάτων (Αγίου Χριστοφόρου) είτε μέσω της Εξόδου 18.

Η Νομαρχία και ειδικότερα ο Νομάρχης Λεωνίδας Κουρής, ζητά την κατανόηση των κατοίκων και των οδηγών για όσο χρόνο διαρκούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περιοχή καθώς και την τήρηση των ορίων ταχύτητας, της σήμανσης και των υποδείξεων της Τροχαίας για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και για την αποφυγή της όποιας τυχόν ταλαιπωρίας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 guests και κανένα μέλος