Το μήνυμα της χρονιάς

 

Το καλύτερο μήνυμα διαβάσαμε σε ένα ζωολογικό πάρκο στη πόλη Tuxctla του Mexico. Ένας χαλαρός περίπατος κοιτώντας ζώα που δεν έχουμε κάθε μέρα τη δυνατότητα να βλέπουμε, μπορεί να σας αιφνιδιάσει θετικά αφού στο συγκεκριμένο ζωολογικό ο θεατής γίνεται άθελά του το... θέαμα.

zoo-humanΈναν απ’ όλους τους χώρους που περιφράζουν τα ζώα με κάγκελα, τον έχουν περιφράξει με ειδικό τζάμι. Το ζώο-άνθρωπος σκύβει να δει το ζώο που κρύβεται πίσω από το τζάμι και αυτό που αντικρίζει είναι το καθρέπτισμα του εαυτού του διαβάζοντας συγχρόνως την παραδίπλα καταπληκτική επεξηγηματική ταμπέλα...

Εδώ βλέπετε το πιο ανόητο και καταστροφικό είδος ζώου που απειλεί να εξολοθρεύσει ακόμα και τον εαυτό του”!

Μήπως θα έπρεπε να κάνουν μια βόλτα από ‘κει όλοι οι εκπρόσωποι χωρών που συμμετείχαν στη συνδιάσκεψη για το περιβάλλον στη Κοπεγχάγη; Ή μήπως θα νόμιζαν ότι το κλουβί είναι άδειο και θα έφευγαν;

 

 

Τα εν οίκω ...στο internet

 

Η συζήτηση περί ηλεκτρονικού εγκλήματος στις μέρες μας συνεχώς αυξάνεται, αφού όλο και περισσότεροι κυρίως “άντρες” επιλέγουν να εκδικούνται ή να εκμεταλλεύονται γυναίκες απ’ το περιβάλλον τους δημοσιεύοντας προσωπικές φωτογραφίες τους στο internet και συγκεκριμένα - επειδή τώρα είναι στη μόδα -  στο facebook. Το παρακάτω περιστατικό που λάβαμε από την ΓΑΔΑ, είναι μόνο ένα δείγμα της κατάστασης που επικρατεί.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού 19 και 20 ετών, κατηγορούμενων για απειλή και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Facebook καθώς και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Αυτό έγινε μετά από καταγγελία γυναίκας, ότι άγνωστοι  δράστες  δημιούργησαν ένα δικό της προφίλ, στον δικτυακό τόπο www.facebook.com και ανήρτησαν άσεμνη φωτογραφία της.

 

Οι άγνωστοι δράστες συνέχισαν την παράνομη δραστηριότητά τους σε βάρος της, επικοινωνώντας μαζί της, μέσω του προφίλ, που είχαν δημιουργήσει και του προγράμματος άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο (MSN Messenger) ζητώντας της κατ’ επανάληψη να τους αποστείλει φωτογραφίες της, γυμνές σε σεξουαλικές στάσεις, προκειμένου να την αφήσουν ήσυχη, σε αντίθετη περίπτωση θα κοινοποιούσαν (ανέβαζαν) στο προφίλ και άλλες φωτογραφίες που κατείχαν.

Από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ότι από την οικία του ημεδαπού κατήρτισαν τον προαναφερόμενο λογαριασμό του facebook και ταυτόχρονα απέστελλαν τα μηνύματα με απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο στην καταγγέλλουσα.  Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος διενήργησαν κατ’ οίκον έρευνα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και βρήκαν αρκετά στοιχεία που αποδείκνυαν την ενοχή τους (φωτό της παθούσας κλπ.)

Ο συλληφθείς ημεδαπός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ για τον αλλοδαπό δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας.

 

 

Μια ιστορία οικονομίας για να μπούμε σε σκέψεις

 

«Σ' ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί. Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται από τον άλλο. Ο καιρός περνά μέσα σ' αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα...έρχεται ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.

Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ. Πριν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.

Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.

Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην εταίρα του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.

Εκείνη με τη σειρά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.

Όπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβαινε από το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.

Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 306 guests και κανένα μέλος