Προσωρινά ακέφαλο το ΚΑΠΗ Βάρης

 

Ακυρώθηκε απόφαση για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΠΗ από την Περιφέρεια, μετά από ενστάσεις δύο μελών.

Η επιλογή του Δ.Σ. έγινε χωρίς να εναρμονιστεί το ΦΕΚ με τον Κώδικα, και γι’ αυτό είχε την κατάληξη αυτή.

Όπως είπε ο Δήμαρχος θα ξαναγίνουν εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου, και θα ομαλοποιηθεί άμεσα η προσωρινή ανωμαλία στο ΚΑΠΗ Βάρης.

Επί του θέματος έκαναν ερωτήσεις και ο Δημ. Αναστασίου και ο Δημ. Κυπριώτης.

 

Δύο νέοι σύμβουλοι

 

Κινητικότητα σε θέματα δείχνουν οι δύο επιλαχόντες σύμβουλοι που ορκίστηκαν αναπληρώνοντας τις κενές θέσεις του Χρ. Λογοθέτη και του Αναστ. Ιγγλέζου.

Ο Γιάννης Πάσχος και ο Παναγιώτης Μωραϊτης είναι τα νέα πρόσωπα.

 

Μάλιστα ο Γ. Πάσχος αναφέρθηκε και στο Τεχνικό Λύκειο Βάρης, όσον αφορά το κτιριακό και σε καντίνα που βρίσκεται στο On the rocks η οποία είναι διαλυμένη και προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση. Προέτρεψε το Δήμαρχο να πάνε να τη σηκώσουν.

 

Ο Δήμαρχος είπε ότι ο χώρος που βρίσκεται η καντίνα ανήκει στο Δασαρχείο. Δεν είναι δημοτική και δεν μπορεί να παρέμβει. Πρέπει να ακολουθήσει νομικά βήματα.

Το ΤΕΛ αργεί πάντως, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος Θωμάς Δεληγιάννης, γιατί μόλις πέρασε η προμελέτη στο Υπ. Παιδείας, θα ακολουθήσει η μελέτη δόμησης στον ΟΣΚ, δημοπράτηση κλπ. και σε 2-3 χρόνια τα ξαναλέμε...

 

Ο Παναγιώτης Μωραϊτης επεσήμανε την αλλαγή της ονομασίας σε δρόμους και ρώτησε αν υπάρχει κάποια επιτροπή που το επιμελείται.

Εκανε μάλιστα και πρόταση αλλαγής της Βασ. Κωνσταντίνου ως πρώην…

Ζήτησε ακόμη για την αγαπημένη του ομάδα του «Αναγυρούντα» έκτακτες ενισχύσεις, μια που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια ο «Αναγυρούς» με πλούσια αθλητική δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καπετανέας, αναφέρθηκε σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους τονίζοντας ότι “τους αντιμετωπίζει συνολικά” και γνωρίζει ότι “τα κονδύλια είναι λίγα σε σχέση με αυτά που προσφέρει η νεολαία”.

Επεσήμανε όμως ότι δεν προχώρησε επί θητείας του σε αυξήσεις δημοτικών τελών είναι παγωμένα και τα τέσσερα πλέον χρόνια, αφού δεν θα τα αυξήσουν ούτε το 2010.

 

Οσο για τις ονομασίες των δρόμων, έχει λογική η αλλαγή, όταν υπάρχουν στο Δήμο δύο και τρεις φορές δρόμοι με το ίδιο όνομα, επειδή βρίσκονται σε άλλη συνοικία. Οι συνοικίες όμως, ουσιαστικά, έχουν καταργηθεί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος έφευγε ένα ασθενοφόρο και δεν ήξερε πού να πάει!

 

«Βοήθεια στο σπίτι”

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» εγκαινίασε ο Δήμος την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Ηταν μία υπόσχεση του Δημάρχου να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα, γιατί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, το είχαν αναθέσει στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Βούλας. Πράγμα που δεν άρεσε στο Δήμαρχο Π. Καπετανέα. Όταν μάλιστα δεν γνώριζε τι και ποιοι δημότες εξυπηρετούντο, γιατί ήταν …προσωπικά δεδομένα!!

 

5 νέες σχολικές μονάδες

Ορίστηκαν από την Επιτροπή Παιδείας 5 νέες σχολικές μονάδες με πρόβλεψη για τα επόμενα χρόνια :

2ο Δημοτικό Βάρκιζας, 3ο Δημοτικό Βάρης, 2ο Δημοτικό Διλόφου, 2ο Νηπιαγωγείο Βάρκιζας, 4ο Νηπιαγωγείο Βάρης.

Ακροατής από το Κόρμπι, ενοχλημένος φώναξε, να ορίσουν και τίποτα για το «νησί» Κόρμπι!!

 

Τεχνικό Πρόγραμμα με μικροέργα

 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης την περασμένη Τετάρτη, μετά από 2ωρη προ ημερησίας συζήτηση του Δ.Σ. με ερωτήσεις από συμβούλους της μειοψηφίας. Το Τεχνικό περιλαμβάνει έργα ανάπλασης της πόλης, όπως η “Η Πράσινη ζωή στην πόλη”, που έχει ήδη εγκριθεί και θα προχωρήσει στις αρχές του 2010, οδποιϊες κλπ.

Οι πτέρυγες της μειοψηφίας καταψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα πλήν του Παν. Μωραϊτη από την παράταξη του Κ. Μπαγλατζή.

Ο Δήμαρχος στη σύντομη εισήγησή του έκανε έναν μίνι απολογισμό τονίζοντας ότι περίμενε κάποια βοήθεια που δεν ήρθε ποτέ στο Δήμο.

«Ελπίζω με τη νέα κυβέρνηση να έχουμε καλύτερη τύχη».

Με λίγες λέξεις επεσήμανε: Παλέψαμε με τις δικές μας δυνάμεις. Στις περισσότερες υπηρεσίες έχει γίνει νοικοκύρεμα όπως φαίνεται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Είχα ανακοινώσει προ καιρού 50 μικροέργα που έχουν υλοποιηθεί τα 40. Εργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως ηλεκτροφωτισμός, πλατεία στο Κόρμπι, παραλιακό μέτωπο Βάρκιζας κλπ. Τελειώσαμε όλες τις μελέτες για τα μεγάλα έργα.

Δουλεύουμε μόνοι μας, αλλά ο Δήμος αλλάζει.

Από το Μάιο που είχαμε τις Ευρωεκλογές σχεδόν καθόμαστε. Δεν λειτουργεί η Κεντρική Διοίκηση. Βρισκόμαστε σε αναμονή.

 

― Ανάπλαση πόλης - Ποιότητα ζωής (πράσινο) εγκεκριμένο με 1.5 εκατομ. ευρώ

― Οδοποιία στη Μηλαδέζα

― Δημοτική Οδοποιϊα σε όλο το Δήμο

― Ανέγερση Δημοτικού Κτιρίου

― Κατασκευή 2ου Βρεφονηπιακού στη Μηλαδέζα από τον ΕΣΠΑ

― και 3ο Βρεφονηπιακό στον Ασύρματο σε συνεργασία με τη Νομαρχία

 

Σ.Σ. Δεν ξέρω αν οφείλεται  στη στασιμότητα της κεντρικής διοίκησης η έλλειψη έργων ή στην έλλειψη ενδιαφέροντος λόγω Διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά παρατηρείται στους περισσότερους Δήμους.

Το έργο που παρουσιάζουν είναι κάποια συνεχιζόμενα έργα και απλή διαχείριση. Κανένα νέο έργο με πνοή για την πόλη, για να αλλάξει κάτι.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 guests και κανένα μέλος