Η Πάτμος το ειδυλιακότερο τοπίο

στην Ευρώπη για να ζεις!

 

Το περιοδικό «Forbes» μετά από μεγάλη έρευνα και πολλές γνώμες από ειδικούς σε κάθε σχετικό τομέα, κατέληξε στην παρακάτω λίστα με τις 10 ιδανικές περιοχές της Ευρώπης για να μένεις. Μαντέψτε ποια βρίσκεται στο νούμερο ένα της λίστας... Ναι λοιπόν, ζούμε στη χώρα με το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης.


10. Λιντάου, Γερμανία - Πληθυσμός: 24.540

Το μοναδικό νησί της Βαυαρίας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Μονάχου και είναι στη λίστα του βιβλίου "1000 Μέρη Που Πρέπει Να δεις Πριν Πεθάνεις".

9. Μπριζ, Βέλγιο - Πληθυσμός: 117.200

Από γαστρονομική άποψη είναι ο παράδεισος: Είναι ο πλανήτης της καλύτερης σοκολάτας! Έχει καταπληκτικές μπύρες και το φημισμένο πιάτο με τις πατάτες και τα μύδια!

8. Μοντρό, Ελβετία - Πληθυσμός: 22.900

Η ελβετική Ριβιέρα είναι τρομερά καλόγουστη, μέσα στο πράσινο και με πεντακάθαρο αέρα και προσφέρει τα πάντα: τον χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι στις χιονισμένες Άλπεις, και το καλοκαίρι να κολυμπήσετε στα νερά της λίμνης.

7. Ντίτσλινγκ, Δυτικό Σάσεξ - Πληθυσμός: 2.030

Αν το Λονδίνο σας φαίνεται πολύ ακριβό, ίσως το Ντίτσλινγκ στο Σάσεξ να είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την αυθεντική γοητεία του βρετανικού τοπίου.

6. Χβαρ, Κροατία - Πληθυσμός: 11.460

Με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του, τα καλαίσθητα κτίρια και τα γραφικά δρομάκια του είναι απλά αδύνατο να καθίσεις μέσα στο σπίτι!

5. Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία - Πληθυσμός: 10.900

Το εντυπωσιακό κάστρο του Μπλεντ, που χρονολογείται περίπου από το 1004 μ.Χ., βρίσκεται σε ένα βουνό που έχει θέα τη λίμνη, ενώ είναι περιτριγυρισμένο από πράσινο και βουνά!

4. Πιετρασάντα, Ιταλία - Πληθυσμός: 24.600

Η μικρή πόλη Πιετρασέντα είναι ιδανική για όσους αγαπάνε την τέχνη, καθώς είναι από μόνη της ιδιαίτερα γραφική και γεμάτη με γκαλερί.

3. Σενιόν, Γαλλία - Πληθυσμός: 994

Αν αναζητάτε μια ήρεμη ζωή σε κλειστή κοινωνία, το μεσαιωνικό χωρίο Σενιόν στην Προβάνς της Γαλλίας είναι το μέρος των ονείρων σας.

2. Λούκα, Ιταλία - Πληθυσμός: 90.000

Αν και είναι δύσκολο να βρεις σπίτι προς ενοικίαση, μπορείς πάντα να μείνεις σε ένα όμορφο διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να κυκλοφορείς με ποδήλατο.

1. Πάτμος, Ελλάδα - Πληθυσμός: Περίπου 3.000


Ποια Μπριζ και ποια Ελβετία; Το Forbes κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι καμία από τις παραπάνω περιοχές δεν αξίζει περισσότερο από την Πάτμο!


Συγκεκριμένα, έγγραψαν για την Πάτμο:

Λέγεται ότι ο Άγιος Ιωάννης έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης σε αυτό το μικρό, ειδυλλιακό νησί το οποίο αποκαλείται ιερό νησί και καλύπτεται από  πολλές ορθόδοξες 1-patmosεκκλησίες (πάνω από 50), ενώ στη χώρα επιβλητική είναι η παρουσία του μοναστηριού.

Παρ’ όλα αυτά έχει τις ρίζες του στην ελληνική μυθολογία: Ο μύθος αναφέρει ότι ο Δίας επέτρεψε να ξυπνήσει ο Πάτμος από τον ωκεανό, και οι άνθρωποι λέγεται ότι έχουν εγκατασταθεί εκεί ήδη από το 2000 π.Χ.

Υπάρχει ένα σύμπλεγμα κάτασπρων σπιτιών κολητά το ένα με το άλλο, και ο ήχος της εκκλησίας, και  των αιγοπροβάτων - είναι παντού και πάντα," λέει ο Schultz. Η Πάτμος είναι περίπου 180 μίλια ανατολικά της Αθήνας και patmos-greeceαεροπορικώς μπορείς να επισκεφθείς πολύ εύκολα τα γειτονικά νησιά της Σάμου και της Κω, ενώ από την Αθήνα απέχει μόνο τρεις ώρες πετώντας.


"Η Πάτμος εξελίχθηκε με την πάροδο των αιώνων, αλλά δεν έχει χάσει  τον αέρα του γαλήνιου περιβάλλοντος", λέει ο Reg. Parry «Ο οποίος είναι ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που τη γνωρίζουν επιστρέφουν ξανά και ξανά”. Παρ’ όλη την εξέλιξη του νησιού η ζωή δεν έχει ακριβίνει
”.

 

Μεταλλαγμένα και στα βιολογικά

 

Νέο πλήγμα για τις τροφές που καταναλώνουμε εμφανίστηκε αυτή τη φορά στα βιολογικά προϊόντα αφού και αυτά τα επιμολύνουν με μεταλλαγμένα στοιχεία. Με πιο απλά λόγια τα καταργούν· καταργούν την φυσική, βιολογική τροφή.

Τι κι αν φωνάζουν οι επιστήμονες ότι η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο, όχι μόνο για την πρόληψη ασθενειών και παθήσεων, αλλά και για την θεραπεία τους. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα και το τελευταίο καιρό διαφαίνεται ότι δεν εξαιρείται ο τομέας της υγείας από την οικονομική εκμετάλευση.

Στις αρχές του 2009 μπήκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) για τη βιολογική γεωργία (Κανονισμός 834/2007). Μια απαράδεκτη νομοθεσία, που επιτρέπει την επιμόλυνση των βιολογικών προϊόντων από μεταλλαγμένα! Η ΕΕ κάτω από την πίεση των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών βιοτεχνολογίας, προσπαθούν να καθιερώσουν τα μεταλλαγμένα στη συνείδηση του κόσμου και στην αγορά. Η κίνηση αυτή εξισώνοντας τη βιολογική γεωργία με τη συμβατική και τα μεταλλαγμένα, επί της ουσία την καταργεί.

Στο τελευταίο ecofestival που έγινε, 1.830 καταναλωτές υπέγραψαν το παρακάτω κείμενο που προέρχεται από το “ΒΙΟΖΩ”, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα νομοθεσία που επιτρέπει την επιμόλυνση των βιολογικών προϊόντων.

“Θεωρούμε απαράδεκτο τον νέο επιμολυσμένο κανονισμό της ΕΕ και απαιτούμε την καθιέρωση της μηδενικής επιμόλυνσης για τα βιολογικά προϊόντα.

Πολύ πρόσφατη είναι η είδηση ότι οι υπηρεσίες της ΕΕ (και ο ΕΦΕΤ) εντόπισαν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιολογικών προϊόντων της Γερμανίας - με πολύ καλό σύστημα ποιοτικού ελέγχου - να διαθέτει στην αγορά λιναρόσπορο ο οποίος ήταν επιμολυσμένος με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα) και μάλιστα μη εγκεκριμένους ούτε από το σύστημα της ΕΕ.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα συνεχόμενα διατροφικά σκάνδαλα με τον πλημμελή έλεγχο της διατροφής από τους κρατικούς φορείς, με την πολύ χαμηλή ποιότητα των ευρέως διαδεδομένων συμβατικών προϊόντων, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη χρησιμοποίηση των μεταλλαγμένων χωρίς σήμανση και ιχνηλασιμότητα, ιδιαίτερα στις ζωοτροφές. Η ιχνηλασιμότητα καταργήθηκε στην πράξη γιατί οι κρατικές υπηρεσίες θεώρησαν ίδιο προϊόν το μεταλλαγμένο με το φυσικό, με αποτέλεσμα οι διακινητές, οι έμποροι και οι μεταπράτες να τιμολογούν με την ίδια ονομασία το μεταλλαγμένο με το φυσικό!

Στην χώρα μας δεν καλλιεργούνται μεταλλαγμένα και αντικειμενικά δεν υπάρχει επιμόλυνση. Γι αυτό τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα είναι καθαρά και έτσι πρέπει να μείνουν.

Για την διατροφική μας ασφάλεια:

• Απαιτούμε τα Βιολογικά προϊόντα χωρίς μεταλλαγμένη επιμόλυνση. Η χώρα μας μπορεί και πρέπει να θεσμοθετήσει αυστηρότερους κανόνες από την ΕΕ.

• Απαιτούμε την πλήρη απαγόρευση κάθε εισαγωγής, διακίνησης, εμπορίας, χρήσης ή καλλιέργειας μεταλλαγμένων, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, την «Αρχή της Προφύλαξης» και το «Πρωτόκολλο Βιοασφάλειας της Καρθαγένης».

• Απαιτούμε την επαναφορά σε ισχύ της ιχνηλασιμότητας, με διαχωρισμό των φυσικών προϊόντων από τα μεταλλαγμένα και επί των τιμολογίων.

• Διεκδικούμε την θεσμοθέτηση των υποχρεωτικών ελέγχων των σημείων παραγωγής, πώλησης και διακίνησης των τροφίμων.

• Ζητούμε να θεσμοθετηθούν οι έλεγχοι στην αγορά των Ενώσεων Καταναλωτών, με την πλήρη χρηματοδότησή τους από το κράτος”.

Πως μπορεί κάποιος να το υπογράψει;

Υπογράψτε το κείμενο και στείλτε το:

• Με τηλεομοιότυπο (fax) στο: 210-2116225 ή

• Με κανονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση: ΜακΜίλλαν 10, 11144 Αθήνα

Επισκεφθείτε το: www.biozo.gr

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 173 guests και κανένα μέλος