Νέα έργα υπό δημοπράτηση στην Παλαιά Φώκαια
Σε καλό δρόμο το ΓΠΣ


Ο πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Μανώλης Τσαλικίδης, έχει δείξει μια αξιόλογη δραστηριότητα στην πόλη του και στον τομέα των έργων, αλλά και στον τομεά των διεκδικήσεων.
Ετσι η Κοινότητα Κοινότητα προχωράει με εντατικούς ρυθμούς την κατασκευή βασικών έργων υποδομής που αποτελούν σημαντικά βήματα για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης.
Ετσι ολοκληρώνεται ο Βρεφονηπιακός  Σταθμός Παλαιάς Φώκαιας και σύντομα θα προχωρήσει σε διαγωνισμο για τον εξοπλισμό του.
Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα πολλών οικογενειών που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Ασφαλτοστρώσεις στο Οικισμό
του Θυμαριού

 

Ολοκληρώθηκε στο Θυμάρι η ασφαλτόστρωση των οδών, Πάροδος Ζωοδόχου Πηγής, Πάτμου, Λέρου, Ιβίσκου, Θέμιδος και Ηρεμίας. Το κόστος του έργου ανήλθε στις 120.000 ευρώ, η χρηματοδότηση έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ (ΤΕΟ) και την ευθύνη της κατασκευής των δρόμων είχε η Νομαρχία Αν. Αττικής.
Επίσης ολοκληρώνονται σύντομα μελέτες προκειμένου να ασφαλτοστρωθούν κι άλλοι δρόμοι σε Θυμάρι και Καταφύγι με χρήματα που ήδη έχουν εξασφαλιστεί.
Το Θυμάρι αποκτά το δικό του Πάρκο
Ένα χώρο παιχνιδιού και αναψυχής θα απολαμβάνουν σε λίγο καιρό μικροί και μεγάλοι κάτοικοι και επισκέπτες του Θυμαριού. Η δημιουργία του σύγχρονου πάρκου στη διασταύρωση των οδών Πηγάσου και Λυκούργου χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ (ΕΤΕΡΠΣ) με 250.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10/11 και φυσικά η κατασκευή θα ξεκινήσει μετά την ανάδειξη του αναδόχου.
Ασφαλτόστρωση στην Αγία Φωτεινή
Στις 3/11 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου ασφαλτόστρωσης του Οδικού Δικτύου του Οικισμού της Αγίας Φωτεινής στο Θυμάρι. Ο προϋπολογισμός του έργου που αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα, ανέρχεται στις 412.000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδιους πόρους της Κοινότητας.
Έτσι μετά την ολοκλήρωση της υδροδότησης της περιοχής, ένα ακόμη βασικό πρόβλημα λύνεται  για τους κατοίκους της Αγ. Φωτεινής.
Ηλεκτροφωτίζεται όλη
η Λεωφόρος Σουνίου
Κανένα «σκοτεινό» σημείο δεν θα υπάρχει πλέον στην Παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου εντός των διοικητικών ορίων της Παλαιάς Φώκαιας, αφού σε λίγο καιρό θα ηλεκτροφωτιστεί και το τελευταίο τμήμα από τον πρώην ΧΑΔΑ μέχρι τη στροφή του Θυμαριού. Το έργο που θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΣΕ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα κοστίσει 120.000 ευρώ.
Η κοινότητα Π. Φώκαιας με την εξασφάλιση των χρημάτων για τον ηλεκτροφωτισμό της παραλιακής λεωφόρου, έκανε ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Προχωρεί η Πρόταση του ΓΠΣ Παλαιάς Φώκαιας
Εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Αθήνας


Η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού της Αθήνας ενέκρινε την πρόταση της Κοινότητας Π. Φώκαιας για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Είναι ένα  σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των Σχεδίων πόλεως, και είναι λογικό να νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος Μ. Τσαλικίδης.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανώλης Τσαλικίδης και ο μελετητής Σπύρος Πετρολέκας.
Σειρά έχει τώρα η ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, ενώ από τη μεριά του ο Οργανισμός της Αθήνας έχει ήδη στείλει την πρόταση στα συναρμόδια Υπουργεία για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 guests και κανένα μέλος