Πιείτε τα με καλαμάκι

Άκρως επικίνδυνο αποδείκθηκε το να πίνουμε αναψυκτικά κατευθείαν από το κουτάκι αφού έχουν παρουσιαστεί ακόμα και θάνατοι από τοξικά που είχε πάνω ή ακαθαρσίες.

Το παρακάτω περιστατικό συνέβη πρόσφατα στο Βόρειο Τέξας.
anapsiktikoΜια γυναίκα πήγε για βαρκάδα μια Κυριακή, παίρνοντας μαζί της μερικά αλουμινένια κουτάκια με αναψυκτικό, τα οποία έβαλε μέσα στο ψυγειάκι του σκάφους. Τη Δευτέρα διεκομίσθη στο νοσοκομείο και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Την Τετάρτη απεβίωσε.

Η νεκροψία κατέδειξε ότι πέθανε από λεπτοσπείρωση. Η πηγή της εντοπίστηκε στο κουτάκι του αναψυκτικού από το οποίο ήπιε απευθείας, χωρίς να χρησιμοποιήσει ποτήρι. Δοκιμές απεκάλυψαν ότι η αλουμινένια συσκευασία του αναψυκτικού ήταν μολυσμένη από ούρα αρουραίου.  
Τα ούρα αρουραίου περιέχουν τοξικές και άλλες θανατηφόρες ουσίες.

Τα κουτάκια αυτά συνήθως αποθηκεύονται σε αποθήκες και στη συνέχεια μεταφέρονται και παραδίδονται στα καταστήματα λιανικής πώλησης χωρίς να έχουν καθαριστεί.
Μία μελέτη στο NYCU απέδειξε ότι το άνω μέρος όλων των κουτιών αλουμινίου από αναψυκτικά είναι περισσότερο μολυσμένα ακόμη και από τις δημόσιες τουαλέτες(!)
Επομένως είναι επιτακτικό να πλένουμε καλά το άνω μέρος όλων των αλουμινένιων συσκευασιών αναψυκτικών, πριν πιούμε από αυτά, ή ακόμα καλύτερα να πίνουμε με καλαμάκι.


“Ανθίζουν” οι τρόποι εξαπάτησης


Όλο και μεγαλύτερη φαντασία φαίνεται να έχουνε οι διάφοροι απατεώνες προκειμένου να αλιεύσουν τα θύματά τους. Σκαρφίζονται απίστευτες ιστορίες παρουσιάζοντας δήθεν προβλήματα υγείας σε συγγενείς των υποψήφιων θυμάτων, παριστάνοντας τον δικηγόρο και ζητώντας τα στοιχεία τους προκειμένου να κληρονομήσουν ένα Έλληνα συνονόματό τους που ζούσε στο εξωτερικό και πέθανε σε ατύχημα αλλά και στέλνοντας επείγον e-mail με το logo της Εθνικής Τραπέζης για εξακρίβωση στοιχείων, χρησιμοποιώντας τα βέβαια για οικονομικές απάτες. Παρακάτω θα διαβάσετε τρία παραδείγματα προς σκέψη και αποφυγή τέτοιων ή παρόμοιων καταστάσεων...

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!

Την παρακάτω απάτη, μας την παρουσιάζει η οργάνωση ΝΕΟΙ, μια νεά κομπίνα που βασίζεται σε τραπεζική συναλλαγή και ήδη κάποιοι επαγγελματίες έχουν πέσει θύματά της.
Τηλεφωνικά λοιπόν, οι επιτήδειοι επικοινωνούν με επαγγελματίες από διάφορους χώρους και τους ενημερώνουν ότι είναι δικηγόροι γνωστών επαγγελματιών.
Στη συνέχεια αναφέρουν ότι ο πελάτης τους ερχόμενος αεροπορικώς από κάποιο νησί κρατείται στο αεροδρόμιο για μια κλήση που είχε λάβει παλαιοτέρα και έχει ανάγκη από 2.000 ευρώ για να αφεθεί.
Δίνουν ένα τραπεζικό λογαριασμό (ελληνικής τράπεζας) που μπορούν τα χρήματα να κατατεθούν και ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος ο επαγγελματίας μόλις αφεθεί μαζί τους, για να τους επιστρέψει τα χρήματα.
Μπορεί να φαντάζει απίθανο και όμως με βάση το παραπάνω σενάριο πολλοί είναι αυτοί που έπεσαν στην παγίδα και κατέθεσαν το χρηματικό ποσό που τους ζητήθηκε με αποτέλεσμα να εξαπητηθούν.
Η Άννα Ευθυμίου Πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ με την ιδότητά της ως Δικηγόρος συμβουλεύει: «Να είμαστε ιδαίτερα προσεκτικοί στις χρηματικές συναλλαγές μας ταυτοποιώντας το πρόσωπο που επικοινωνεί μαζί μας πρώτα για να μην βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση”.

“Γιαγιά” που έπεφτε πάνω στα αμάξια

Βάση ενός e-mail που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομικό κουτί μας ένας άντρας ντυμένος γιαγιά, έπεσε πάνω σε αμάξι που οδηγούσε κοπέλα και δεν έτρεχε παριστάνοντας ότι την χτύπησε. Η κοπέλα έντρομη δεν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο και η γιαγιά αφού της είπε ότι αισθάνεται καλύτερα, της ζήτησε αν μπορεί να την πάει λίγο πιο κάτω στην κόρη της. Η οδηγός προσφέρθηκε να την πάει. Η “γιαγιά” με την κίνηση που έκανε να μπει στο αμάξι κρατώντας μια τσάντα, άφησε να φανεί το γεμάτο τρίχες αντρικό χέρι της. Η οδηγός τα έχασε, στο δρόμο δεν υπήρχε ψυχή και αυτό που σκέφτηκε να κάνει μέσα στο πανικό της ήταν να περάσει με κόκκινο και να πέσει επάνω σε διερχόμενο όχημα επείτηδες. Αμέσως μετά το ατύχημα η “γιαγιά” σήκωσε τις φούστες της κι άρχισε να τρέχει με ταχύτητα πριν χρειαστεί να γίνουν ...οι συστάσεις.
Το θέμα φυσικά έφτασε στην αστυνομία η οποία βρήκε στο αυτοκίνητο της κοπέλας, την τσάντα της γιαγιάς με περιεχόμενα, ένα σχοινί, ένα μαχαίρι και ένα μπαλτά.

Απαγωγές


Από τηλεφωνικές εταιρείες υποτίθεται ότι τηλεφωνούσαν οι απατεώνες σε χώρα του εξωτερικού, ζητώντας τα στοιχεία των υποψηφίων θυμάτων και 2 συγγενικών τους προσώπων προκειμένου να τύχουν μεγάλης οικονομικής προσφοράς. Τις επόμενες μέρες δεχόντουσαν τηλεφώνημα ότι απήχθη το συγγενικό τους πρόσωπο ζητώντας λύτρα προκειμένου να τους τον επιστρέψουν ζωντανό.

Η Γλώσσα του σώματος

karamanlis-feygo_1karamanlis_feygo_2

 

 

 

 

 

 

 

Το τελευταίο καιρό, λίγο πριν αλλά και μετά τις εκλογές, ακουγόταν ότι ο Καραμανλής δεν στεναχωριόταν και πολύ που έχανε την εξουσία.
Οι κακές γλώσσες των θέλουν να “ξαλαφρώνει” που φεύγει από την θέση ευθύνης που είχε για 6 χρόνια και ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει τη “γλώσσα του σώματος” να το ...επιβεβαιώνει.



Η VILLAGE αλλάζει χέρια


Η νέα Village διατηρεί το όνομα της αλλά αλλάζει «χέρια» και ταυτότητα και γίνεται 100% ελληνική.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ως νέος Πρόεδρος του ομίλου ήρθε σε συμφωνία με τους μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες της Village Αυστραλίας Robert Kirby και Graham Burke και εξαγόρασε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου, με στόχο να εξελίξει την υπάρχουσα δυναμική του και να ανοίξει νέους ορίζοντες επένδυσης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος