Το Νομαρχιακό Συμβούλιο καταδίκασε τη μεγάλη αύξηση των τιμών των διοδίων στην οποία προχώρησε η ανάδοχος κοινοπραξία της “Ιονίας Οδού” που σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση παράπλευρων σταθμών στην ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας έχει οξύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής στις μετακινήσεις τους.
Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και οι κάτοικοι είχαν πάρει υπόσχεση ότι δεν θα μπουν διόδια αν δεν ολοκληρωθούν οι παράδρομοι, πράγμα που δεν έγινε.
Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής τόνισε ότι τα προβλήματα αυτά είχαν επισημανθεί γραπτά και προφορικά στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έτσι οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής καλούνται να πληρώσουν ένα νέο υπέρμετρο χαράτσι αφού οι απαραίτητοι παράδρομοι και δεν έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε κακή κατάσταση καθώς έχουν μείνει επί δεκαετίες ασυντήρητοι.
Ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής να μην πληρώνουν διόδια για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Στην συνέχεια έλαβαν τον λόγο οι παριστάμενοι βουλευτές Π. Ασπραδάκης και Ν. Καντερές, πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου, οι Κοινοτάρχες Καπανδριτίου, Αφιδνών, Βαρνάβα, Μαλακάσας  και εκπρόσωποι των επιτροπών κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής.
Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις μέχρι τώρα ενέργειες της αναδόχου κοινοπραξίας της “Ιονίας Οδού” και επεσήμαναν την ανάγκη κοινής δράσης προκείμενου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής στις καθημερινές μετακινήσεις τους.
Τέλος το Ν.Σ. αποφάσισε να ζητήσει:
• Την κατάργηση όλων των διοδίων για τις εντός Αττικής μετακινήσεις
• Την αλλαγή της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της αναδόχου κοινοπραξίας
• Την άμεση συνάντηση των εκπροσώπων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Βορειανατολικής Αττικής μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγ. Στεφάνου, εξέδωσαν κοινό ψήφισμα όπου ζητούν την κατάργηση των διοδίων.
Το ψήφισμα υπογράφουν 13 Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 guests και κανένα μέλος