Ο Σωτήρης Μεθενίτης, μπροστά στον τύπο, και σε πολύ κόσμο που διακριτικά κατέλαβε τα καφενεία γύρω στην πλατεία, έκανε έναν απολογισμό της δράσης του συνδυασμού του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου, άσκησε κριτική στο έργο της Δημοτικής πλειοψηφίας, μίλησε για τους στόχους του και την προοπτική του συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές.
Με την άνετη ροή του λόγου που διαθέτει, μας καθήλωσε για πολύ ώρα.

Εκκίνηση με τρεις στόχους


Κάνοντας μια «ιστορική αναδρομή» της «γέννησης» του συνδυασμού του είπε ότι ξεκίνησαν τον πυρήνα τους με τρεις στόχους.
–    Στελέχωση ενός ανεξάρτητου συνδυασμού για να έχει μια σημαντική παρουσία στις δημοτικές εκλογές.
–    To ίδιο το μοντέλο λειτουργίας. Οι προτάσεις και οι θέσεις που θα έβγαζε αυτός ο Συνδυασμός, και το τρίτο
–   Η διάρκειά του και η προσπάθειά του να επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του μέσα στο χρόνο, επιβεβαιώνοντας και την ισχύ των θέσεών του και methenitis4των απόψεών του αλλά και των προτάσεων που μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει.
Το στοίχημα της στελέχωσης ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, δεν ήταν εύκολο και ούτε σύντομα κερδήθηκε, όπως είπε.
Γιατί ήταν ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, που δεν είχε την ομπρέλα μιας πολιτικής δύναμης από πίσω του, ούτε τα ιδιοτελή κίνητρα που αυτό συνεπάγεται.
«Οσοι ήρθαν και στελέχωσαν αυτό το συνδυασμό κατέθεσαν την ψυχή τους, με την ελπίδα και το μεράκι να έχουν μια καλύτερη πόλη».
«Ταυτόχρονα θέλαμε όλο αυτό το διάστημα να εξασφαλίσουμε μία δυνατή επαφή με τους δημότες. Ετσι καταφέραμε να έχουμε γραφεία του συνδυασμού και δουλεύουμε όλοι – μία ομάδα - . Και η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι δημότες μας, πιστεύουμε ότι άξιζε τον κόπο».

"Ο συνδυασμός μας, που κατήλθε για πρώτη φορά στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσε, 22%, ενώ ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ που έγινε η μείζονα μειοψηφία συγκέντρωσε 23,9%. Δηλαδή για 1,9% δεν καταφέραμε να μπούμε στο 2ο γύρο των εκλογών.

Είμαστε εμείς οι βασικοί και κύριοι αντιπολιτευόμενοι στο Δήμο Μαρκοπούλου, ανεξάρτητοι. Και θα συνεχίσουμε ανεξάρτητοι, γιατί πιστεύουμε ότι σε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό μπορείς να βρεις ό,τι καλύτερο διαθέτει η τοπική κοινωνία".


«Αντιπολίτευση θετική»


Ανατρέχοντας στις αποφάσεις του Δ.Σ. ούτε λίγο ούτε πολύ στο 95% των αποφάσεων δώσαμε θετική ψήφο. Η αντιπολίτευσή μας υπήρξε έντονη και ουσιαστική. Βγήκε προς τα έξω με δύναμη και το 5% των αποφάσεων που καταψηφίσαμε είναι στα ζητήματα εκείνα που πρέπει να σηκώσουμε τους τόνους, να δείξουμε πού διαφωνούμε και να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση.

 

Αρνητικό το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής.


Η σημερινή Δημοτική Αρχή έρχεται στον τελευταίο χρόνο της οκτάχρονης θητείας της με έναν αρνητικό απολογισμό.
– Αποχέτευση: επτά χρόνια συζήτηση, μόνο στα χαρτιά.
– Κυκλοφοριακό – Στάθμευση: Επιδείνωση ραγδαία.
– Αθλητική υποδομή και Σχολεία: Μαθήματα σε κοντέινερ, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν είναι δικαιολογία η οικιστική ανάπτυξη.

Διαπίστωση του Σωτήρη Μεθενίτη ότι χρειάζεται πλέον μία καινούρια Δημοτική Αρχή.
Βέβαια βλέπει ότι από την παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν έλειψαν οι καλές προθέσεις, ούτε η διάθεση για προσφορά, αλλά δεν τα κατάφερε για τρεις λόγους:
Ελειψε ένα συγκεκριμένο σχέδιο με σαφείς προτεραιότητες. Υπήρχε ένα γενικό σαλαβούτημα σε λίγο απ’ όλα.
Ελλειψη αγωνιστικής διάθεσης και πιστώσεων, με μια φίλα προσκείμενη κυβέρνηση και συγκυρία.
Η Δ.Α. εγκλωβίστηκε σε μια μικρή ομάδα, αντιδήμαρχοι κλπ. αφήνοντας μια αξιόλογη ομάδα συμβούλων στο περιθώριο.

Παρόντες, ανεξάρτητοι και με προτάσεις


Θα είμαστε παρόντες και ανεξάρτητοι σε ένα χρόνο που θα έχουμε εκλογές, με σχέδιο για την πόλη:
Αποχέτευση: Πρότασή μας να εκχωρήσουμε το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ με αντάλλαγμα τη δημιουργία αποχέτευσης από την ίδια. Τότε που το προτείναμε λοιδορηθήκαμε. Σήμερα είναι η μόνη λύση για υλοποίηση.
2,5 εκατομμύρια που βρίσκονται στο ταμείο, πρότασή μας είναι να μη τα δώσουμε στην ανάπλαση της πλατείας, όπου κατευθύνονται, αλλά στην αποχέτευση. Και είναι πρόταση και των άλλων δύο συνδυασμών της μειοψηφίας.
Οδυνηρή εξέλιξη στο σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ήταν η υπογραφή του Σουφλιά για αποχέτευση από Κορωπί, Παιανία κλπ. με κατάληξη στο βιολογικό του Βαραμπά, στη Χαμολιά.

Ο συνεργάτης του Σωτήρη Μεθενίτη Σπύρος Γέρος, πήρε τη «σκυτάλη» του λόγου μιλώντας για τα οικονομικά, κυρίως, του Δήμου, τονίζοντας πρωτίστως, ότι πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν πράγματα που θα βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Αυτό όμως προϋποθέτει μια βασική αρχή: «γνώμονας το γενικό συμφέρον και όχι εξυπηρετήσεις σε ημετέρους».

Για την οικονομική διαχείριση, που πληρώνει ο Δήμος 30.000€ για σύσταση του προϋπολογισμού του Δήμου, ενώ ο Δήμος διαθέτει αξιόλογους υπαλλήλους.
Για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου υλοποιήθηκε στο 15%, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποιήθηκε μόνο στο 40%.
Για τα τακτικά προσδωκόμενα έσοδα του Δήμου, το 2007, ύψους 12 εκατ.€ που εισπράχθηκαν μόνο τα 9 εκατομ. €.
Για το 2008 προβλεπόταν ότι ο Δήμος θα εισπράξει 1.600.000 εισεπράχθησαν 850.000 €
Για τα τέλη από τα Λατομεία που φτάνουν τα 5.5 εκατομ. €, και δεν τα έχουν αποδώσει, οι Λατόμοι, γιατί δεν τα διεκδίκησε καμία Δημοτική Αρχή.
Για τις οφειλές του Δήμου που ανέρχονται σε 11 εκατ. € εκ των οποίων τα 6 εκατ.€ τα οφείλει στην ΕΥΔΑΠ.

Ο Σωτήρης Μεθενίτης λίγο πριν ολοκληρώσει την συνέντευξή του αναφέρθηκε σε μια εμπλοκή του Δήμου με κάποιον απατεώνα εργολάβο, όπως κατονομάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και από τον ίδιο το Σωτήρη Μεθενίτη, που έχει περιπλέξει το Δήμο σε μια περιπέτεια από την οποία, όπως είπε ο Σωτήρης Μεθενίτης, πιστεύει ότι ο Δήμος θα βγει αλώβητος. Βέβαια, το Μαρκόπουλο, είχε μία αρνητική «διαφήμιση» σε όλη την Ελλάδα, από αυτό, κατέληξε.

Για όσα συζητήθηκαν - και ήταν πάρα πολλά -, με τον Σωτήρη Μεθενίτη, αφού μετά την ομιλία του ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα επανέλθουμε και σε επόμενο φύλλο μας.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 επισκέπτες και κανένα μέλος